דים סאם מאודים במיקרוגל | foodpage – כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - דים סאם מאודים במיקרוגל

דים סאם מאודים במיקרוגל

15 דקות הכנה, 2 דקות אידוי (במיקרוגל!) ויש לכם דים סאם במילוי ירקות או עוף כמו במסעדות

unnamed (18)תמיד רציתם לדעת איך להכין דים סאם בבית כמו אלה שנמכרים במסעדות? עכשיו זה אפשרי, ובקלי קלות. בעצם, כל מה שצריך זה מצרכים בסיסיים שיש לכל אחד בבית וסיר אידוי למיקרוגל (אנחנו השתמשנו בסיר למיקרוגל JOSEPH JOSEPH  לאידוי ובישול בריא. 143.9 ש”ח במקום 179.9 ש”ח – להשיג ברשת Cook and bake). כן, מה ששמעתם, את הדים סאם האלה מכינים במיקרוגל תוך 2 דקות בדיוק.

אפשר למלא אותם בירקות שיש במקרר, עוף שנשאר מהמרק, בשר טחון מתובל, קוביות טופו או כל מילוי אחר שאתם אוהבים (3 מתכונים מעולים למילויים נוספים תוכלו למצוא כאן).

אז למה אתם מחכים, רבע שעה מעכשיו ויש לכם צלחת מלאה בכיסוני בצק מאודים שהכי טעים להגיש לצד רוטב סויה או רוטב צ’ילי מתוק-חריף.

דים סאם בסיר אידוי למיקרוגל

הבצק מבוסס, עם שינויים והתאמות, על מתכון של אהרוני

חומרים לבצק ל-30 יחידות:
250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח
120 מ”ל (1/2 כוס) מים פושרים
30 מ”ל שמן צמחי

חומרים למלית עוף:
1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות
1/2 כפית ג’ינג’ר מגורר
150 גרם חזה עוף מבושל במים, חתוך לקוביות קטנות
שמן לטיגון
2 כפיות סויה
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
1/4 כפית אבקת קארי
מלח

חומרים למלית ירקות:
2 גזרים, מגוררים
1 בצל קטן, קצוץ לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות
1/2 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
1/2 כפית ג’ינג’ר מגורר
שמן לטיגון
2 כפיות סויה
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
1/4 כפית אבקת קארי
10 עלי נענע קצוצים או כוסברה
מלח

אופן הכנה:
– מערבבים את חומרי הבצק ולשים עם הידיים כ-10 דקות עד שהוא נעשה חלק. מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח 15-30 דקות על מנת שיהיה יותר קל לעבוד איתו. אם הבצק מעט דביק אפשר לשים אותו במקרר.
– מכינים מלית עוף: במחבת מחממים שמן ומטגנים בצל, שום וג’ינג’ר עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את קוביות העוף וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים סויה, צ’ילי, קארי ומלח ומערבבים שוב. במידת הצורך מתקנים את התיבול. מצננים.
– מכינים מלית ירקות: במחבת מחממים שמן ומטגנים את כל הירקות תוך ערבוב עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים סויה, צ’ילי, קארי, מלח ונענע ומערבבים שוב. במידת הצורך מתקנים את התיבול. מצננים.

שלבים-1
– על משטח עבודה מסיליקון, מעט מקומח, מרדדים את הבצק לעובי 2-3 מ”מ וקורצים עיגולים בקוטר כ- 10 ס”מ.
– מניחים כפית מהמילוי על כל עיגול בצק ומקפלים בתנועה סיבובית לפרח סגור או מקפלים לחצי (לצורת חצי ירח) וסוגרים היטב עם מזלג.

שלבים-סופימשטח סיליקון JOSEPH JOSEPH לעבודה עם בצק 119.9 ש”ח במקום 149.9 ש”ח.

– ממלאים את החלק התחתון של הסיר ב-400 מ”ל מים. מסדרים את הדים סם במרווחים על גבי המגש המחורר, מכסים ומכניסים למיקרוגל למשך 2-3 דקות. מומלץ לבדוק אם הם מוכנים אחרי 2 דקות.

DSC_1643-2000מניחים את הדים סאם על משטח האידוי, מכסים ומעבירים למיקרוגל ל-2 דקות.

– מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד בליווי רוטב סויה.

DSC_1684-2000

הערות חשובות:
– ניתן להקפיא את הדים סאם ולאדות כשרוצים לאכול. שימו לב שבמקרה כזה זמן האידוי במיקרוגל יתארך מעט.
– רוצים לשדרג? מוסיפים למילוי עלי כוסברה טריים ו-1/2 צ’ילי טרי קצוץ.
– במקום רוטב סויה ניתן להגיש את הדים סאם לצד רוטב חמאת בוטנים שמכינים מ-3 כפות חמאת בוטנים, 5 כפות סויה, כף רוטב צ’ילי ו5 כפות מים רותחים.

DSC_1686-2000
קוק אנד בייק

COOK AND BAKE

COOK AND BAKE

כל מה שחם בעולם הבישול והאפייה
COOK AND BAKE
COOK AND BAKE

5 תגובות

  1. הבעיה היא שהבצק יוצא די עבה ביחוד באיזור הכיווץ העליון….ד”כ הדים סאם צריך להיות כמעט שקוף וזה ממש קשה לביצוע חובבני….

    • הבצק אכן יוצא עבה בחלק העליון וזה ההגיון מאחורי הקיפול הזה, שמחזיקים את הדים סאם משם ולא אוכלים את החלק העליון (כמו בכיסונים בוכריים אגב).

      אם מעדיפים שיטת קיפול שמאפשרת אכילה של ממש כל הבצק, פשוט ממלאים עיגול בכף מילוי וסוגרים לצורת חצי ירח (פשוט לחצי) וסוגרים עם מזלג. ויש כמובן עוד המון שיטות קיפול שונות.

  2. וכמה זמן זה יוצא בסיר אידוי רגיל ולא במיקרו?

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top