3 ציפויים משודרגים וטעימים בטירוף למנה הפופולרית והאהובה – שניצל! משניצל הציפוי אקסטרה פריך ועד שניצל אסיאתי ושניצל גורמה. וגם: איך להכין צ’יפס עגולים
אם גם אתם מכינים שניצל באותה דרך כבר שנים, המתכונים הבאים יוכיחו לכם שהמנה הפופולרית והאהובה כל כך יכולה לקבל תפנית ולהפוך למשודרגת וטעימה אפילו יותר. מגרסה אסיאתית עם צ’ילי סויה ודבש בציפוי פנקו ועד גרסה אקסטרה קראנצ’ית שעושה שימוש בתפוצ’יפס שהופך לפריך במיוחד בטיגון. לא תאמינו כמה טעים זה יוצא!
ויש גם בונוס – כדי שהבית לא יתמלא בריחות עזים של טיגון השתמשנו במכסה מיוחד שמתלבש על כל מחבת בגודל 24 או 28 ומונע ריח בבית בזכות פילטר פחם שסופג את הריחות וקולט את האדים. ואל פחד, הנוזלים שמצטברים על המכסה מטפטפים לתעלה מיוחדת בצדדים שלא מאפשרת לנוזלים להכנס לאוכל ולהרטיב אותו (המכסה של חברת רוסו, 249 ש”ח, להשיג ברשת Cook and bake).
ולמי מכם שרוצה להכין גם צ’יפס כמו פעם, הבאנו לכם מתכון קצר לתוספת הכי אהובה כולל גאדג’ט מעולה שנקרא Clever Cutter שחותך ירקות לפרוסות עגולות בלי צורך להשתמש בסכין או קרש חיתוך.
שניצל בגרסה משודרגת
מצרכים:
10 פרוסות דקות של חזה עוף
כוס קמח לבן
1 ביצה
1/2 כפית חרדל
1/2 כפית מלח
1 כוס פירורי לחם
1/2 כוס אגוזים (מלך, לוז, בונדק), קצוצים דק
קליפה מגורדת מלימון אחד
1/2 כפית פלפל שחור
שניצל בגרסה אקסטרה פריכה
מצרכים:
10 פרוסות דקות של חזה עוף
כוס קמח לבן
1 ביצה
1/2 כפית מלח
1 כוס פירורי לחם או פנקו
1/2 שקית תפוצ’יפס (או ביסלי גריל), שבורים לפירורים קטנים
שניצל בגרסה אסיאתית
מצרכים:
10 פרוסות דקות של חזה עוף
3 כפות סויה
כף דבש
2 כפות רוטב צ’ילי
1/2 כפית שמן שומשום
כוס קמח לבן
1 ביצה
1 כוס פירורי פנקו
כפית שטוחה צ’ילי גרוס
2 כפיות שום גבישי או אבקת שום
3 כפות שומשום
צ’יפס עגולים
מצרכים:
5 תפוחי אדמה בינוניים או 10 תפוחי אדמה קטנים
1/2 כוס שמן קנולה
מלח
כל ציפוי יהפוך את השניצל שלכם למנה חדשה ומיוחדת. צלחת לונדון מנה ראשונה – 19.90 ש”ח, להשיג ברשת Cook and bake.
אופן הכנת השניצלים:
– שניצל משודרג: מערבבים בקערה אחת את הקמח, בקערה שנייה טורפים ביצה עם חרדל ומלח ובשלישית מערבבים פירורי לחם עם אגוזים קצוצים, גרידת לימון ופלפל שחור.
– טובלים כל חזה עוף בקמח, דואגים שכל העוף יהיה מכוסה היטב בקמח ומנערים עודפי קמח. טובלים בביצה כך שתכסה את כל העוף ומעבירים לתערובת פירורי הלחם. מצפים היטב מכל הכיוונים.
– מטגנים את השניצלים משני הצדדים עד הזהבה.
– שניצל אקסטרה פריך: מערבבים בקערה אחת את הקמח, בקערה שנייה טורפים ביצה ומלח ובשלישית מערבבים פירורי לחם עם תפוצ’יפס שבור לפירורים דקים.
– טובלים כל חזה עוף בקמח, דואגים שכל העוף יהיה מכוסה היטב בקמח ומנערים עודפי קמח. טובלים בביצה כך שתכסה את כל העוף ומעבירים לתערובת פירורי הלחם. מצפים היטב מכל הכיוונים.
– מטגנים את השניצלים משני הצדדים עד הזהבה.
– שניצל אסיאתי: מערבבים בקערה אחת את מצרכים המשרה (סויה, דבש רוטב צ’ילי ושמן שומשום) ומכניסים לתוך הקערה את העוף. מערבבים היטב ומניחים לעוף לספוג את הטעמים במשך רבע שעה או לילה במקרר (עטוף היטב בניילון נצמד).
– מערבבים בקערה אחת את הקמח, בשנייה טורפים ביצה ובשלישית מערבבים פירורי פנקו עם צ’ילי גרוס, שום ושומשום.
– מוציאים את העוף מהמשרה, נפטרים מכמה שיותר נוזלים, וטובלים בקמח. דואגים שכל העוף יהיה מכוסה היטב בקמח ומנערים עודפי קמח. טובלים בביצה כך שתכסה את כל העוף ומעבירים לתערובת פירורי הפנקו המתובלת. מצפים היטב מכל הכיוונים.
– מטגנים את השניצלים משני הצדדים עד הזהבה.
Clever Cutter להשיג ברשת Cook and bake
69 ש”ח
אופן הכנת צ’יפס עגולים:
– חותכים את תפוחי האדמה, עם הקליפה, לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ. שוטפים במים קרים מאוד ומייבשים היטב.
– במחבת גדולה או סיר רחבה ושטוח, מחממים שמן ומטגנים את תפוחי האדמה משני הצדדים, על אש בינונית, עד הזהבה. ממליחים ומגישים.
הערות חשובות
– בכל אחד מהמתכונים ניתן להחליף את פירורי הלחם בפנקו או פירורי לחם מקמח מלא.
– לכל אחד מהמתכונים ניתן להוסיף 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (עירית, פטרוזיליה, טימין, רוזמרין).
– ניתן לאפות את תפוחי האדמה בתנור במקום לטגן.
– את 3 השניצלים ניתן לאפות בתנור, רק חשוב לרסס אותם במעט ספריי שמן לפני האפייה.
אפשר להחליף קמח לבן בקורנפלור או קמח ללא גלוטן, אם כן-איזה?
בהחלט, אפשר להחליף בקמח תמי או קמח כרגיל. קורנפלור פחות יעבוד.
בהצלחה.