תחתית פריכה ×•×¢×“×™× ×” של בצק חמ××” ומעליu בר××•× ×™×– שוקולד ×¨×›×™× ×©× ×ž×¡×™× ×‘×¤×”. מתכון של ×”×§×•× ×“×™×˜×•×¨ ×לון גולדמן
×ת ×”×§×•× ×“×™×˜×•×¨ ×לון גולדמן ×× ×—× ×• ×œ× ×ž×›×™×¨×™× ×‘×ופן ×ישי, ×בל ×ת העוגות, העוגיות וש×ר ×”×ž×ª×•×§×™× ×©×œ×• ×× ×—× ×• לגמרי ×ž×›×™×¨×™× ×ž×¨×—×•×§. ×ž×ª×ž×•× ×•×ª בפייסבוק ומהמלצות של ×—×‘×¨×™× ×©× ×›×—×• ×‘×¡×“× ×ות שלו.
הפע×, סוף סוף, הזדמן ×œ× ×• לפגוש ×ותו ×¤× ×™× ×ל ×¤× ×™× ×•×פילו ללמוד ×ž×ž× ×• ×יך להכין עוגיות מיוחדות במסגרת ×¡×“× ×” שערכה ×§×•× ×“×™×˜×•×¨×™×•×ª לחמי ש×יתה עובד גולדמן כבר ×œ× ×ž×¢×˜ ×©× ×™×.
×œ× × ×œ××” ××ª×›× ×‘×›×œ ×”×“×‘×¨×™× ×©× ×œ×ž×“×• ובכל הש×לות שעלו, ×בל כן × ×™×ª×Ÿ ×œ×›× ×œ×”×ª×¢× ×’ על מתכון שכיכב במפגש – חיתוכיות בר××•× ×™×– על בצק פריך שמדיף × ×™×—×•×—×•×ª ×ž×¢× ×’×™× ×©×œ חמ××”. × ×›×•×Ÿ, ×”×§×™× ×•×— ×ž×›×™×œÂ ×œ× ×ž×¢×˜ קלוריות, שמגיעות בעיקר מהחמ××”, ×בל קחו בחשבון שמדובר בכמות גדולה מ×וד ושמומלץ לחתוך ×ת הבר××•× ×™×– לקוביות ×§×˜× ×•×ª.
××– מי ×ž×ª× ×“×‘ להכין ולשלוח ×œ× ×•?
חיתוכיות בר××•× ×™×–
×¨×™× ×’ ×ž×œ×‘× ×™ בגודל 30×40 ס”מ 0 מספיק להמווון ריבועי בר××•× ×™×– ×§×˜× ×™×
בצק פריך לחיתוכיות:
400 ×’×¨× ×—×ž××” רכה
200 ×’×¨× ×בקת סוכר
2 ×’×¨× ×ž×œ×— (קורט)
200 ×’×¨× ×©×§×“×™× ×ž×•×œ×‘× ×™×, ×˜×—×•× ×™×
300 ×’×¨× ×§×ž×— ×ž× ×•×¤×”
16 ×’×¨× ×בקת ×פייה (×›×£ שטוחה)
180 ×’×¨× ×—×œ×ž×•× ×™× (9 ×—×œ×ž×•× ×™×)
×ופן ×”×›× ×”:
• במיקסר ×¢× ×•×• גיטרה מקרימי× חמ××”,מלח ו×בקת סוכר עד ×©× ×•×¦×¨×ª תערובת בהירה ותפוחה.
• מוסיפי× ×ת ×”×©×§×“×™× ×”×˜×—×•× ×™× ×•×ž×¢×¨×‘×œ×™× ×›×ž×” ×©× ×™×•×ª עד ×©×”× × ×˜×ž×¢×™× ×‘×ª×¢×¨×•×‘×ª. שימו לב ×œ× ×§×•×ª ×ת ×“×¤× ×•×ª המיקסר מדי ×¤×¢× ×›×“×™ ל×פשר ערבול ×חיד של כל המצרכי×.
• מוסיפי× ×ת הקמח ×¢× ×בקת ×”×פייה ×•×”×—×œ×ž×•× ×™×, לסירוגין (ב-3 פעמי×), ומערבלי× רק עד שהמסה ×חידה.
• מקררי× ×ת הבצק כחצי שעה ומרדדי× לעובי של רבע ס”מ לערך בגודל של מגש ×”×פייה – ×ž× ×™×—×™× ×ת ×”×¨×™× ×’Â ×¢×œ הבצק ומסירי× ×ת עודפי הבצק.
• ××•×¤×™× ×‘×—×•× ×©×œ 150 מעלות למשך 15 דקות ×ו עד שהבצק זהוב וכמעט מוכן. ×ž× ×™×—×™× ×‘×¦×“.
בר××•× ×™×–:
200 ×’×¨× ×©×•×§×•×œ×“ מריר 60%
100 ×’×¨× ×¤×¨×œ×™× ×” (מחית × ×•×’×˜) – × ×™×ª×Ÿ להשיג ×‘×—× ×•×™×•×ª מקצועיות
260 ×’×¨× ×—×ž××”
460 ×’×¨× ×¡×•×›×¨
250 ×’×¨× ×‘×™×¦×™× (5 ביצי× L)
185 ×’×¨× ×§×ž×— ×ž× ×•×¤×”
4 ×’×¨× ×בקת ×פייה כפית)
4 ×’×¨× ×ž×œ×— (חצי כפית)
>> ×¨×•×¦×™× ×œ×”×ž×™×¨ ×ת ×”×’×¨×ž×™× ×œ×›×•×¡×•×ª ו/×ו כפיות? ×”×›× ×¡×• לטבלת המרת מידות
×ופן ×”×›× ×”:
• מחממי×Â ×ª× ×•×¨ ל-160 מעלות.
• בסיר כפול ×ו במיקרו ממיסי× ×ת השוקולד, ×”×¤×¨×œ×™× ×” והחמ××”. ×ž× ×™×—×™× ×‘×¦×“.
• במקביל טורפי× ×ת ×”×‘×™×¦×™× ×•×”×¡×•×›×¨ מבלי להקציף.
• מוסיפי×Â ×¤× ×™×ž×” ×ת תערובת השוקולד החמימה ולבסוף ×ת הקמח ×¢× ×בקת ×”×פייה והמלח.
• משטחי× על גבי הבצק הפריך ו×ופי× במשך ×›-15 דקות עד להתייצבות הבר××•× ×™×– מבלי לייבש ×ותו.
חיתוך ו×יחסון:
• ל×חר ×”×פייה ×ž× ×™×—×™× לבר××•× ×™×– להתקרר ובעזרת סכין חדה פורסי× לקוביות.
• מ××—×¡× ×™× בכלי ×טו×.
â€¢Â × ×™×ª×Ÿ ×œ×”×§×¤×™× ×•×œ×”×¤×©×™×¨ לפי הצורך.
×—×•×ª×›×™× ×œ×¤×¡×™× ×ו לקוביות. צילו×: ×סף ×מבר×
המתכון ב×דיבות ×”×§×•× ×“×™×˜×•×¨ ×לון גולדמן ל”לחמי”.
צילומי×: ×סף ×מבר×
×ž×—×¤×©×™× ×¢×•×“ ×ž×ª×›×•× ×™× ×ž×¢×•×œ×™× ×œ×¢×•×’×™×•×ª? ×›× ×¡×• ×›× ×¡×•
×הבתי ×ת הביטוי “×¨×™× ×’ ×ž×œ×‘× ×™”. ×ו ×©×”×•× ×¨×™× ×’ ×ו ×©×”×•× ×ž×œ×‘×Ÿ. ×יפה ×ž×©×™×’×™× ×חד ×©×”×•× ×’× ×•×’×…
×–×ת ×ª×‘× ×™×ª חדשה, ממש ל××—×¨×•× ×” יצ××” ×œ×—× ×•×™×•×ª :)