×’×¨×¡× ×ž×™×•×—×“×ª לטורט היער השחור, ×¢× ×ª×—×ª×™×ª בר××•× ×™×– (×œ×œ× ×§×ž×—), מוס שוקולד לבן וג’לי ×“×•×‘×“×‘× ×™×. ×”×›×™ קוצרת מחמ×ות
לשכבת בר××•× ×™×– ×œ×œ× ×’×œ×•×˜×Ÿ:
110 ×’×¨× ×©×•×§×•×œ×“ מריר
110 ×’×¨× ×—×ž××”
1 כפית רו×
1/2 כפית תמצית ×•× ×™×œ
100 ×’×¨× (1/2 כוס) סוכר
2 ביצי×, טרופות קלות
75 ×’×¨× ×©×§×“×™× ×˜×—×•× ×™×
50 ×’×¨× ×גוזי מלך קצוצי×
לשכבת מוס שוקולד לבן:
7 ×’×¨× ×’’לטין
1/4 כוס מי×
400 ×’×¨× ×©×•×§×•×œ×“ לבן משובח, קצוץ גס
500 ×’×¨× (2 מיכלי×) ×©×ž× ×ª מתוקה להקצפה
לשכבת ×’’לי ×“×•×‘×“×‘× ×™×:
×“×•×‘×“×‘× ×™× ×—×ž×•×¦×™× ×ž×©×•×ž×¨×™× ×œ×¤×™×–×•×¨ על ×¤× ×™ העוגה (× ×ž×¦× ×‘×“×¨×š כלל ב×זור ×”×©×™×ž×•×¨×™× ×‘×›×œ סופר) חשוב: בדקו שמדובר ×‘×“×•×‘×“×‘× ×™× ×œ×œ× ×—×¨×¦× ×™×!
186 ×’×¨× ×ž× ×•×–×œ×™ השימור של ×”×“×•×‘×“×‘× ×™×
70 ×’×¨× ×¡×•×›×¨
5 ×’×¨× ×בקת ×’’לטין
1/4 כוס מי×
שכבת בר××•× ×™×– ×œ×œ× ×’×œ×•×˜×Ÿ:
• ×ž×—×ž×ž×™× ×ª× ×•×¨ ל-170 מעלות. ×ž×©×ž× ×™× ×ª×‘× ×™×ª בקוטר 24 ס”מ ×•×ž×¨×¤×“×™× ×ת תחתיתה ×‘× ×™×™×¨ ×פייה.
â€¢Â ×ž×ž×™×¡×™× ×‘×ž×™×§×¨×•×’×œ, ×‘×¤×•×œ×¡×™× ×§×¦×¨×™×, ×ת השוקולד והחמ××”.
â€¢Â ×ž×•×¡×™×¤×™× ×¨×•×, תמצית ×•× ×™×œ וסוכר ומערבבי×. ×ž×¦× × ×™× ×ž×¢×˜.
â€¢Â ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת ×”×‘×™×¦×™× ×”×˜×¨×•×¤×•×ª, ×”×©×§×“×™× ×”×˜×—×•× ×™× ×•×”××’×•×–×™× ×”×§×¦×•×¦×™× ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×¢×“ ×יחוד.
â€¢Â ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת המסה ×œ×ª×‘× ×™×ª. ××•×¤×™× ×‘×ž×©×š 15-20 דקות, עד שהמסה יציבה ×ך × ×©×רת מעט לחה במרכזה.
â€¢Â ×ž×¦× × ×™× ×œ×˜×ž×¤’ החדר. ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×ž×§×¨×¨ ×ו ×œ×ž×§×¤×™× ×¢×“ השימוש.
מוס שוקולד לבן:
â€¢Â ×ž×¤×–×¨×™× ×ת ×”×’’לטין על ×¤× ×™ ×”×ž×™× ×•×ž× ×™×—×™× ×‘×¦×“ ל-15 דקות.
â€¢Â ×©×ž×™× ×ת השוקולד הלבן במעבד המזון ×•×˜×•×—× ×™× ×œ×—×ª×™×›×•×ª ×§×˜× ×•×ª.
â€¢Â ×ž×›×™× ×™× ×§×¢×¨×” ×¢× ×ž×™ קרח ×•×ž× ×™×—×™× ×‘×¦×“.
• בסיר קטן, ×©×ž×™× 187 ×’×¨× ×ž×”×©×ž× ×ª המתוקה (שימו לב ×œ× ×œ×”×©×ª×ž×© בשלב ×–×” בכל כמות ×”×©×ž× ×ª במתכון) ומבי××™× ×œ×¡×£ רתיחה. ×ž×¡×™×¨×™× ×ž×”×ש. ×‘×•×—×©×™× ×¤× ×™×ž×” ×ת ×”×’’לטין ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×¢×“ ×©× ×ž×¡ לגמרי.
â€¢Â ×ž×¤×¢×™×œ×™× ×ת מעבד המזון בו × ×ž×¦×ות חתיכות השוקולד הלבן. ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת תערובת ×”×©×ž× ×ª והג’לטין ×ל השוקולד ×•×ž×¢×¨×‘×œ×™× ×¢×“ שהתערובת חלקה לגמרי, ×œ×œ× ×’×•×©×™×.
â€¢Â ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת המסה לקערה ×‘×™× ×•× ×™×ª ×•×ž× ×™×—×™× ×ותה בתוך הקערה הגדולה ×¢× ×ž×™ הקרח ×©×”×›× ×• קוד×. ×ž×¦× × ×™× ×¢×“ שהתערובת מסמיכה מעט (×›×שר × ×•×¦×¨×™× ×¤×¡×™× ×©× ×•×–×œ×™× ×‘×יטיות מהכף).
â€¢Â ×ž×§×¦×™×¤×™× ×ת יתרת ×”×©×ž× ×ª המתוקה (313 גר×) כך שיווצרו “גבעות רכות”. ×ž×§×¤×œ×™× ×œ×ª×•×š תערובת השוקולד.
â€¢Â ×©×•×¤×›×™× ×ת המסה על תחתית הבר××•× ×™×– ×”×פויה ×•×ž×›× ×™×¡×™× ×œ×ž×§×¤×™× ×œ×”×ª×™×™×¦×‘×•×ª.
×’’לי ×“×•×‘×“×‘× ×™×:
â€¢Â ×ž×¤×–×¨×™× ×ת ×”×’’לטין על ×¤× ×™ ×”×ž×™× ×•×ž×©×”×™× ×‘×¦×“ 15 דקות.
â€¢Â ×‘×™× ×ª×™×™×, ×ž×—×ž×ž×™× ×‘×¡×™×¨ קטן על ×ש × ×ž×•×›×” ×ת × ×•×–×œ×™ השימור של ×”×“×•×‘×“×‘× ×™× ×™×—×“ ×¢× ×”×¡×•×›×¨ עד שהסוכר × ×ž×¡ לגמרי. ×ž×•×¨×™×“×™× ×ž×”×ש.
• ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת ×”×’’לטין ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×¢×“ ×©×”×•× × ×ž×¡ לגמרי בתערובת. ×ž×¦× × ×™× ×ת התערובת לטמפ’ החדר.
â€¢Â ×ž×¤×–×¨×™× ×ת ×”×“×•×‘×“×‘× ×™× ×”×©×œ×ž×™× ×¢×œ שכבת מוס השוקולד הלבן. ×©×•×¤×›×™× ×ž×¢×œ×™×”× ×ת ×”×’’לי בזהירות רבה, כדי ×©×”×“×•×‘×“×‘× ×™× ×”×©×œ×ž×™× ×œ× ×™×–×•×–×• ממקומ×. ×ž×›× ×™×¡×™× ×œ×ž×§×¤×™× ×œ×”×ª×™×™×¦×‘×•×ª.
â€¢Â ×©×•×ž×¨×™× ×ת העוגה במקרר ×ו בהקפ××”. ×× ×ž×§×¤×™××™×, ×ž×¤×©×™×¨×™× ×‘×ž×§×¨×¨ ×›×©×¢×ª×™×™× ×œ×¤× ×™ ההגשה.
מתכון ×•×ª×ž×•× ×” – גילי מהבלוג פרעצל ×¢× ×©×•×ž×©×•×
×”×× ×™×© תחליף לשוקולד לבן? ×œ× ×והביׅ
×ž× ×™×—×” שיכול לעבוד טוב ×’× ×¢× ×©×•×§×•×œ×“ חלב, ×בל ×œ× × ×™×¡×™×ª×™.
×× ×ª× ×¡×™, ספרי לי ×יך ×™×¦× (: