רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - חנוכה - לביבות סלק עם סלסה סלרי וכוסברה

לביבות סלק עם סלסה סלרי וכוסברה

פיליס גלזר מלמדת אתכם איך להכין לביבות סלק נפלאות. וגם: מתכון לסלסה מיוחדת עם סלרי, כוסברה ושמן זית

מצרכים לכ-10 לביבות:
1/2 קילו סלק, מקולף ומגורר גס (כ-4 כוסות)
1/2כפית כמון טחון
1/2 כפית כוסברה טחונה
1 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור טחון טרי
1/2 כפית אבקת אפייה
2 ביצים טרופות קלות
1/4 כוס קמח רב-שימושי
6-7 כפות שמן קנולה, לטיגון

אופן ההכנה:
– שוטפים, מנקים ומקלפים את הסלק ומגוררים על הצד הגס של הפומפייה. שמים במסננת מעל קערה ומעמידים בצד 10 דקות. לוחצים להוצאת נוזלים.
– בקערה בינונית, בעזרת כף עץ, מערבבים סלק, כמון, כוסברה, מלח, פלפל שחור ואבקת אפייה. בוחשים פנימה ביצים וקמח ומערבבים היטב.
– במחבת גדולה מחממים שמן על גבי אש בינונית. ממלאים כוס מידה של 1/4 כוס עם 1/4 כוס מהתערובת ולוחצים למעלה כדי להדק את התערובת.
– הופכים ומניחים את תוכן הכוס על מחבת ומשטיחים בעזרת מרית. חוזרים על הפעולה כדי ליצור 5-6 לביבות כל פעם. מטגנים 4-5 דקות בכל צד.
– הלביבות צריכות להיות בצבע אדום עז אך שחומות קלות בכל צד.
– מעבירים למגבת נייר לספיגת עודף שומן. מגישים עם סלסה סלרי-כוסברה.

סלסה סלרי וכוסברה

מצרכים:
2 כוסות סלרי קצוץ דק מאד (3-4 גבעולים)
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה דק
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
3-4 כפיות חומץ יין שרי (או חומץ פטל, או חומץ בן יין אדום)
3 כפות שמן זית כתית מעולה

אופן הכנה:
– מערבבים את כל החומרים ביחד. מעבירים לקופסת אחסון ומקררים.

המתכון באדיבות כוהנת המזון הבריא פיליס גלזר (לפייסבוק) מתוך הספר “פשוט בריא”.
צילום: דניה ויינר

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top