המתכון ×”×ž× ×¦×— של ×ורן – ×œ×–× ×™×” קלה מ×וד ×œ×”×›× ×” ×¢× ×’×‘×™× ×•×ª ורוטב ×¢×’×‘× ×™×•×ª. ×חרי ×©×ª×›×™× ×• ×ותה ×¤×¢× ×חת ×œ× ×ª×¤×¡×™×§×• להכין ×ותה שוב ושוב
×œ×¤× ×™ ×©×‘×•×¢×™×™× ×¤×¦×—× ×• בתחרות ×ž×ª×›×•× ×™ ×œ×–× ×™×” ×¦×ž×—×•× ×™×™× בעמוד הפייסבוק. במסגרת התחרות התבקשו ×”×—×‘×¨×™× ×œ×©×œ×•×— ×ž×ª×›×•× ×™× ×œ×œ×–× ×™×” ×ž× ×¦×—×ª, בלי בשר, ×ž×ª×•×›× ×¦×•×•×ª ×”×תר בחר בכל שבוע מתכון ×ž× ×¦×— ×חד ×©×’× ×ž×ª×¤×¨×¡× ×›×ן ב×תר ×•×’× ×™×–×›×” ב-200 ש”×— ×ª×œ×•×©×™× ×œ×§× ×™×™×ª מוצרי טבעול, שמשיקה ×‘×™×ž×™× ×לו סדרת ×œ×–× ×™×•×ª ×¦×ž×—×•× ×™×•×ª ×©×ž×›×™× ×™× ×‘×›×ž×” דקות בלבד.
×•×”× ×” ×’× ×‘×•× ×•×¡: קופון ×”× ×—×” שווה במיוחד לרכישת ×”×œ×–× ×™×•×ª
מתוך ×ž×ª×›×•× ×™× ×¨×‘×™× ×©×”×’×™×¢×• ××œ×™× ×• ×‘×—×¨× ×• השבוע ×ת המתכון המצוין של ×ורן שכתב ×©×”×ž× ×” ×”×™× ×©×™×œ×•×‘ ×ž×•×©×œ× ×‘×™×Ÿ פסטה, רוטב ×•×’×‘×™× ×” × ×ž×¡×”. ×•×©×”×©×œ×‘×™× ×”×›×™ ×ž×¡×•×‘×›×™× ×‘×ž×ª×›×•×Ÿ ×”× ×’×¨×•×“ ×”×’×‘×™× ×” וקיצוץ הפטרוזיליה.
מעבר לעובדה ×©×”×œ×–× ×™×” × ×¨×ת מעולה ××”×‘× ×• מ×וד ×ת קלות ×”×”×›× ×” ו×ת ×”×פשרות להשתמש בקוטג’ ×©× ×•×ª×¨ במקרר. ××– מזל טוב ×ורן וכמובן, ×× ×™×© ×œ×›× ×ž×ª×›×•×Ÿ ×ž× ×¦×— ×œ×œ×–× ×™×” בלי בשר שלחו ×œ× ×• ×ותו, בצירוף ×ª×ž×•× ×” ש××ª× ×¦×™×œ×ž×ª× ×œ×ž×™×™×œ: info@foodpage.co.il ×ו בהודעה פרטית בקבוצת הפייסבוק – https://www.facebook.com/foodpage.co.il
מצרכי×:
×›-1/2 חבילה דפי ×œ×–× ×™×”
3 גביעי קוטג’
4 ביצי×
צרור פטרוזיליה קטן
1 ×¢×’×‘× ×™×•×ª מרוסקות (קופסה ×§×˜× ×” 400 גר’)
200 ×’×¨× ×¨×¡×§ ×¢×’×‘× ×™×•×ª
1/2 כוס מי×
3 ×©×™× ×™ ×©×•× ×›×ª×•×©×•×ª
1 כפית ××•×¨×’× ×• יבש
200 ×’×¨× ×ž×•×¦×¨×œ×”
150 ×’×¨× ×’×‘×™× ×ª גלעד (קשקבל)
מלח, פלפל
שמן זית – מעט רק לשימון ×ª×‘× ×™×ª
×ופן ×”×›× ×”:
• ×ž×’×¨×¨×™× ×ת שתי ×”×’×‘×™× ×•×ª (המוצרלה והגלעד) בפומפיה גסה. (כן ×× ×™ יודע, הגלעד רכה קצת × ×ž×¨×—×ª ×•×œ× ×ž×ª×’×¨×“×ª בקלות. ××– ר×שית תעבדו ×יתה ×›×©×”×™× ×§×¨×” מ×ד ×•×©× ×™×ª, תתגברו!)Â ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘ ×•×ž×—×œ×§×™× ×œ×©×œ×•×©×” ×—×œ×§×™× ×©×•×•×™×. ×× ×™ פשוט שוקל ×ת ×”×’×‘×™× ×•×ª ומחלק ל-3 שקיות לפי משקל ×•×©× ×‘×ž×§×¨×¨ עד ש×× ×™ צריך ×ותן. ×פשר לעשות ×ת השלב ×”×–×” הרבה זמן מר×ש.
â€¢Â ×¢×›×©×™×•Â ×ž×›×™× ×™× ×ת תערובת הקוטג’.Â ×§×•×¦×¦×™× ×ת הפטרוזיליה דק (צריך לצ×ת ×œ×›× 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה) ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×ותה בקערה ×¢× ×”×§×•×˜×’’, ×”×‘×™×¦×™× ×•×§×¦×ª מלח ופלפל לתערובת ×חידה (דרך ×גב, ××ª× ×›×‘×¨ ×™×›×•×œ×™× ×œ×”×ª×—×™×œ ×œ×—×ž× ×ª× ×•×¨ ל- 190 מעלות, ×–×” ×œ× ×™×§×— עוד הרבה…).
• בקערה × ×¤×¨×“×ªÂ ×ž×›×™× ×™× ×ת רוטב ×”×¢×’×‘× ×™×•×ª.Â ×©×ž×™× ×ת ×”×¢×’×‘× ×™×•×ª המרוסקות, רסק ×”×¢×’×‘× ×™×•×ª, ×©×•× ×›×ª×•×©, מי×, ××•×¨×’× ×•,Â ×ž×ª×‘×œ×™× ×‘×§×¦×ª מלח ופלפל ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘.
• כל מה ×©× ×©×ר עכשיו ×–×” ×œ×‘× ×•×ª. ×”×—×•×ž×¨×™× ×‘×œ×–× ×™×” ×”×–×ת מת××™×ž×™× ×œ×’×•×“×œ של ×ª×‘× ×™×ª ×‘×™× ×•× ×™×ª בגודל של ×›-30X40. כש×× ×™ מבשל למשפחה ×× ×™ מכין ×ת ×–×” ×‘×ª×‘× ×™×ª חד פעמית. ×–×” בהחלט מספק. ל××•×¨×—×™× ×›×“××™ לשקול ×ª×‘× ×™×ª ×פיה מרשימה יותר. מ×חר ש××ª× ×¤×” ×–×” משפחה ההדגמה תעשה ×‘×ª×‘× ×™×ª חד פעמית.
• דבר ר×שון כד××™ לשמן ×ת ×”×ª×‘× ×™×ª,Â ×ž×•×¨×—×™× ×ת הקרקעית ×•×”×“×¤× ×•×ª של ×”×ª×‘× ×™×ª ×¢× ×ž×¢×˜ (×בל ב×מת מעט מ×ד) שמן זית. ×¢×›×©×™×•Â ×ž×¡×“×¨×™× ×©×›×‘×” של דפי ×œ×–× ×™×” על הקרקעית. ×›×›×” כמו שה×, ×œ× ×ž×‘×•×©×œ×™×. ×œ× ×¦×¨×™×›×” להיות חפיפה ×‘×™× ×™×”× ×•×”× ×’× ×œ× ×¦×¨×™×›×™× ×œ×”×™×•×ª ×©×œ×ž×™× ×‘×ž×™×•×—×“, (הכל מסתדר בזמן ×”×פיה) רק שיכסו בערך הכל.
â€¢Â ×ž×¤×–×¨×™× ×‘×ופן ×חיד 1/3 מתערובת הקוטג’. מה ש×× ×™ עושה ×–×” ×ž× ×™×— 9-10 כפות (×–×” בערך 1/3) בצורה מפוזרת על הפסטה ומורח ×‘×¢×“×™× ×•×ª ×¢× ×”×’×‘ של ×”×›×£ לשכבה ×חידה. צריך להיות ×¢×“×™× ×™× ×›×™ לפסטה יש × ×˜×™×” לזוז. ×× ×–×–×• ×“×‘×¨×™× ×ª×—×–×™×¨×• ××•×ª× ×œ×ž×§×•×. ×–×” ×œ× ×¦×¨×™×š להיות ×ž×•×©×œ× ×ž×ž×™×œ× ×”×›×œ מתערבב ב×פיה.
• ב×ותה ×¦×•×¨×”Â ×ž×¤×–×¨×™× 1/3 מרוטב ×”×¢×’×‘× ×™×•×ªÂ ×•×¢×œ ×–×” 1/3 מתערובת ×”×’×‘×™× ×•×ª המגוררות.
• זהו. שכבה ×חת ×ž×•×›× ×”. עכשיו עוד ×©×ª×™×™× â€“ דפי ×œ×–× ×™×”, 1/3 תערובת קוטג’, 1/3 רוטב ×¢×’×‘× ×™×•×ª, 1/3 תערובת ×’×‘×™× ×•×ª מגוררות. ועוד שכבה ×חת רק הפע× בלי ×”×’×‘×™× ×” המגוררת! ×× ×™ חוזר, ×œ×¡×™×™× ×‘×¨×•×˜×‘ ×”×¢×’×‘× ×™×•×ªÂ ×•×œ× ×œ×¤×–×¨Â ×ת ×”-1/3 ×”×חרון של ×”×’×‘×™× ×” המגוררת.
• ×וקי, ×ž×•×›× ×™× ×œ×פיה. ×× ×™ מקווה ×©×”×ª× ×•×¨ ×©×”×“×œ×§×ª× ×§×•×“× ×›×‘×¨ ×—× (×–×•×›×¨×™× 190 מעלות).Â ×ž×›×¡×™× ×ת ×”×ª×‘× ×™×ª ברדיד ××œ×•×ž×™× ×™×•× ×•××•×¤×™× ×›-40 דקות. ×–×” מוכן ×›×©×§×™×¡× (×ו שיפוד ×¢×¥, ×–×” קצת עמוק לקיס×) עובר עד למטה ×¢× ×”×ª× ×’×“×•×ª קלה בלבד (תבדקו בכמה מקומות בעיקר במרכז ×”×ª×‘× ×™×ª). ×× ×¦×¨×™×š עוד כמה דקות ××– ×ª× ×• ×œ×œ×–× ×™×” ×ת הזמן שלה.
â€¢Â ×›×©×”×—×œ×˜×ª× ×©×”×œ×–× ×™×” ×ž×•×›× ×”, ×ž×¡×™×¨×™× ×ת כיסוי ×”××œ×•×ž×™× ×™×•× ×•×ž×¤×–×¨×™× ×ת 1/3 ×”×’×‘×™× ×” ×”×חרון ×•×ž×—×–×™×¨×™× ×œ-10 דקות ×פיה × ×•×¡×¤×•×ª.
מתכון וצילו×: ×ורן מהבלוג ×וכל מעשי
ו×ל תשכחו, ×× ×™×© ×œ×›× ×ž×ª×›×•×Ÿ ×ž× ×¦×— ×œ×œ×–× ×™×” בלי בשר שלחו ×œ× ×• ×ותו, בצירוף ×ª×ž×•× ×” ש××ª× ×¦×™×œ×ž×ª× ×œ×ž×™×™×œ: info@foodpage.co.il ×ו בהודעה פרטית בקבוצת הפייסבוק – https://www.facebook.com/foodpage.co.il