×ž×•×©×œ×ž×™× ×œ×‘×¨×× ×¥’ ×•×œ×¤×™×§× ×™×§ ×•×ž×”×•×•×™× ×ª×—×œ×™×£ × ×”×“×¨ לכריך של בית הספר – מ××¤×™× ×¡ ×ž×œ×•×—×™× ×¢× ×§×•×‘×™×•×ª בטטה ×•×’×‘×™× ×ª פטה
×ž×¦×¨×›×™× ×œ-12 מ××¤×™× ×¡:
2 כפות שמן זית
2 כוסות קוביות בטטה בגודל 1 ס”מ
2 ×‘×™×¦×™× ×’×“×•×œ×•×ª
2 ×’×‘×™×¢×™× (400 גר×) ×©×ž× ×ª חמוצה ×ו יוגורט 3%
2 כוסות (280 גר×) קמח תופח
1 כפית שטוחה מלח
1 קופסה (250 גר×) ×’×‘×™× ×ª פטה, ×ž×¡×•× × ×ª היטב וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס”מ
1/3 כוס עירית קצוצה, גס
×ופן ×”×›× ×”:
• ×ž×—×ž×ž×™× ×ž×—×‘×ª גדולה על ×ש ×‘×™× ×•× ×™×ª-גבוהה.
• ×ž×•×¡×™×¤×™× ×©×ž×Ÿ זית וקוביות בטטה ×•×ž×˜×’× ×™× 8-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פע×, עד שהבטטות זהובות (בשלב ×”×–×” הן יהיו עדיין מעט קשות וזה בסדר – במהלך ×פיית המ××¤×™× ×¡ הן יתרככו).
• ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×§×¢×¨×” ×•×ž×¦× × ×™× ×”×™×˜×‘.
• ×‘×™× ×ª×™×™× ×ž×—×ž×ž×™× ×ª× ×•×¨ ל-180 מעלות ×•×ž×©×ž× ×™× ×ª×‘× ×™×ª ×©×§×¢×™× ×œ×ž××¤×™× ×¡.
• ×˜×•×¨×¤×™× ×‘×§×¢×¨×” ×‘×™×¦×™× ×•×©×ž× ×ª חמוצה (×ו יוגורט). ×ž×•×¡×™×¤×™× ×§×ž×— ומלח ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×œ×ª×¢×¨×•×‘×ª חלקה.
• ×ž×•×¡×™×¤×™× ×’×‘×™× ×ª פטה, עירית ו×ת הבטטות ×”×ž×˜×•×’× ×•×ª ומערבבי×, רק עד לפיזורן בתערובת.
• ×™×•×¦×§×™× ×œ×ª×‘× ×™×ª עד 3/4 מגובה השקעי×.
• ××•×¤×™× ×‘×ª× ×•×¨ ×”×—× ×‘×ž×©×šÂ 25-20 דקות, עד שהמ××¤×™× ×¡ ×–×”×•×‘×™× ×•×™×¦×™×‘×™×.
המתכון ב×דיבות שי לי ×œ×™×¤× ×œ×—×‘×¨×ª מ×× ×” המשיקה 2 ×§×ž×—×™× ×—×“×©×™× ×‘×¡×“×¨×ª מ×סטר שף – קמח לבן רב תכליתי מקצועי וקמח חיטה תופח מ×ליו.
צילו×: דן לב.
>> הצטרפו לקהילה ×©×œ× ×• בפייסבוק
×ž×—×¤×©×™× ×¢×•×“ ×ž×ª×›×•× ×™× ×œ×ž××¤×™× ×ž×œ×•×—×™×? × ×¡×• ×ת ×לה:
×œ×—×ž× ×™×•×ª ×©×ž×¨×™× ×‘×¦×•×¨×ª ×§×•× ×•×¡
קיש ירקות ספירלה
×§×•×‘× ×™×” ×ª×™×ž× ×™×ª
×”×× ×‘×¦×œ ירוק יכול להוות תחליף ר×וי לעירית?
בהחלט. ×’× ×˜×™×ž×™×Ÿ יסתדר ×›×ן מצוין.
בהצלחה!