ï»� מלבי מחלב ×¢×™×–×™× ×¢× ×¨×•×˜×‘ פטל - foodpage - כל ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×‘×ž×§×•× ×חד replicas watch china
×¨×©×•× ×›×‘×¨?
התחבר
×œ× ×¨×©×•×?
הירש×
××ª× ×›×ן: Home - מ×כלי ×—×’×™× - מלבי מחלב ×¢×™×–×™× ×¢× ×¨×•×˜×‘ פטל

מלבי מחלב ×¢×™×–×™× ×¢× ×¨×•×˜×‘ פטל

יותר ×ין צורך לקנות בחוץ – מתכון מעולה למלבי ביתי ×¢× ×¨×•×˜×‘ פטל ועלי × ×¢× ×¢. מרענן, עדין ובעיקר מ×וד מ×וד טעי×

המלבי הינו קינוח שמקורו בטורקיה. ×ž×›×™× ×™× ×ותו על בסיס של מי×, חלב ×ו חלב קוקוס בתוספת קורנפלור הממצק ×ת ×”×ž×¨×§× ×•×‘×ª×•×¡×¤×ª מי ×•×¨×“×™× ×œ× ×™×—×•×—. על ×”×ž×œ×‘×™Â × ×•×”×’×™× ×œ×”×•×¡×™×£ סירופ סוכר ×¢× ×¦×‘×¢ מ×כל ××“×•× ×•×”×¤×¢× החלטתי ×‘×ž×§×•× ×–×ת להכין ציפוי ×¢× ×˜×¢× ×•×¦×‘×¢ ×˜×‘×¢×™×™× ×‘×¢×–×¨×ª פטל ×§×¤×•× (תוכלו כמובן להשתמש בטרי).

בנוסף, כדי להפוך ×ת המתכון ×œ×‘×¨×™× ×•×¢×“×™×Ÿ יותר, השתמשתי בחלב ×¢×™×–×™× (3.6% שומן) שמתפקד נהדר ×‘×§×™× ×•×—×™× ×•×‘×ž××¤×™× ×•×œ× ×ž×•×ª×™×¨ תחושה של כבדות. ×›×ן במלבי, בנוסף ליתרונותיו הברי×ותיי×, השתמשתי בו כדי ל×זן ×ת העושר של השמנת.

×× ×™ שמחה לשתף ××ª×›× ×‘×ª×•×¦××” המוצלחת.

מלבי בציפוי פטל

5 מנות

מצרכי×:
2 כוסות חלב ×¢×™×–×™×
250 מ”ל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
5 כפות קורנפלור
3 טיפות מי ורדי×

×ž×¦×¨×›×™× ×œ×¦×™×¤×•×™:
300 ×’×¨× ×¤×˜×œ קפו×
כפית מיץ לימון
פטל לקישוט
עלי נענע לקישוט

×ופן ×”×›× ×”:
• ×©×ž×™× ×‘×¡×™×¨Â ×›×•×¡ חלב, שמנת מתוקה וסוכר ×•×ž×‘×©×œ×™× ×¢×“ המסת הסוכר.
• בקערה נפרדת ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×ת יתרת החלב, קורנפלור ומי ×”×•×¨×“×™× ×¢×“ שמתקבלת תערובת חלקה.
â€¢Â ×™×•×¦×§×™× ×ת התערובת לסיר, ×ž× ×ž×™×›×™× ×œ×œ×”×‘×” בינונית ×•×˜×•×¨×¤×™× ×‘×ž×˜×¨×¤×” ידנית עד שהנוזל מסמיך (כדקה).
â€¢Â ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×›×œ×™ הגשה מת×ימי×, ×ž×¦× × ×™× ×‘×—×“×¨, ×ž×›×¡×™× ×•×ž×›× ×™×¡×™× ×œ×ž×§×¨×¨ למספר שעות.
• הכנת הציפוי: ×ž×¤×©×™×¨×™× ×ת הפטל כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
â€¢Â ×ž×›× ×™×¡×™× 200 ×’×¨× ×ž×›×ž×•×ª הפטל ומיץ לימון למעבד מזון וטוחני×.
â€¢Â ×™×•×¦×§×™× ×ת הרסק על ×”×ž×œ×‘×™Â ×•×ž×§×©×˜×™× ×‘×¤×˜×œ ונענע.

הכנת×? ×ל תשכחו לספר לנו ×יך ×™×¦× ×›×ן בתגובות ×ו בקהילת הפייסבוק

hayadar
×—×™×” ×ילונה דר – עיתונ×ית ×וכל, בלוגרית מובילה, ××ž× ×œ×©× ×™ ×™×œ×“×™× ×‘×•×’×¨×™×.
עבדתי 30 שנה בהור××” עד ש×יבדתי (חלקית) ×ת שמיעתי, ההתחרשות הפת×ומית טלטלה ×ת עולמי ונ×לצתי בצער רב לעזוב ×ת ×ª×—×•× ×¢×™×¡×•×§×™, ×ך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי ×‘×ª×—×•× ×”×הוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומ××– הכל היסטוריה.
hayadar
hayadar

2 תגובות

  1. שרה ×נגל

    ×ין לי עד ×”×™×•× ×ž×•×©×’ מדוע ×× ×©×™× ×ž×ž×¦×™××™× ×ž××›×œ×™× ×—×“×©×™× ×•×§×•×¨××™× ×œ×”× ×‘×©×ž×•×ª מ××›×œ×™× ×™×©× ×™×. בין המ×כל ×”×–×” ובין מ×לבי ×ין ×©×•× ×§×©×¨ ו×פילו ×œ× ×”×§×˜×Ÿ ביותר. ×–×” מתכון נחמד של פודינג מחלב ×¢×™×–×™× ×‘×ª×•×¡×¤×ª שמנת מתוקה ורוטב פטל ×©×ž×©×•× ×ž×” חסר לו כמות סוכר ×•×ž×©×•× ×›×š ×”×•× ×™×•×¦× ×—×ž×•×¥ מ×וד חוץ מהעובדה שהפטל ×œ× ×ž×¡×•× ×Ÿ ××– כל ×”×–×¨×¢×™× ×©×œ×• × ×ª×§×¢×™× ×‘×©×™× ×™×™×, (×œ× ×”×™×” מזיק לערבב ×ת הפטל במעט ×בקת סוכר ולסנן במסננת צפופה ×ת ×”×–×¨×¢×™× ×©×œ×•, ×–×” ×”×™×” הרבה יותר ×˜×¢×™× ×•×’× × ×¢×™× ×™×•×ª×¨ ל×כילה.) מ×הלבי ×¢×•×©×™× ×¢× ×ורז וחלב ×•×©×ž×™× ×¢×œ×™×• לקישוט פיסטוק חל×בי, פרורי קוקוס, קצת קינמון וסירופ שעשוי מעלי ×•×¨×“×™× ×דומות שבושלו ×¢× ×ž×™× ×•×¡×•×›×¨ וסוננו: כמות של 1/2 קילו עלי ×•×¨×“×™× ×œ× ×ž×•×©×¤×¨×¦×•×Ÿ×ª וחצי קילו סוכר ו 250 מ”ל ×ž×™× ×œ×”×¨×ª×™×— היטב הכל ביחד עד שהסוכר נמס ועד שעלי ×”×•×¨×“×™× ×”×—×œ×™×¤×• ×ת צבען לצבע כחול סגול (כשהן מתקררות הן חוזרות חזרה לצבען ×”××“×•× ×”×ž×§×•×¨×™. לצנן היטב ולסנן. עלי ×•×¨×“×™× ×פשר ל×כול ××– ×œ× ×›×œ כך ×ž×•×›×¨×—×™× ×œ×¡× ×Ÿ

    • ל×ט ל×ט…×ולי בגלל חלב ×”×¢×–×™× ×”×ž×’×™×‘ קופץ כמו ×¢×– ומפגגינה ×ת בורותה..×ורז וחלב ×–×” סוטל××¥ ×•×œ× ×ž×”×œ×‘×™…מהלבי כהלכתו ×–×” קיימ×ק חלב וג’לטין…הרבה ×¤×¢×ž×™× ×”×—×œ×™×¤×• במיׅשמנת מתוקה עוזה ×ת ×–×” כמו שצריך…קורנפלור ×‘×ž×§×•× ×’’לטין ×œ× ×ž×©× ×” ×ת המהות..פנהקוטה ומהלבי היינו הך כל התוספות ×–×” בסדר…×”×œ×”×˜×•×˜×™× ×¢× ×ž×™×™ ×”×•×¨×“×™× ×©×™×™×›×™× ×œ×ולמות חתונות של ×”×מ×× ×ו מזרח ירושליי×..פטל עושה נחמד ×•×’× ×¤×¨×’ נכנס בין השיניי×..××– מה ??×’× ×ª×™×¨×¡…×›×›×” ××•×›×œ×™× ×•×–×” טעי×. ×œ× ×¦×¨×™×š לפסול..השמש ×œ× ×–×•×Ÿ×¨×—×ª ל××£ ×חד מהתחת..×פשר להציע להעיר….שימי לב גברת ×× ×’’ל

כתבו משהו נחמד...

כתובת ×”×ימייל שלך ×œ× ×ª×•×¦×’ בפומבי.שדות חובה ×ž×¡×•×ž× ×™× ×‘ *

*

Scroll To Top