3 מצרכים, 2 שלבי הכנה ויש לכם ממליגה רומנית שניתן להגיש עם שמנת חמוצה, גבינה בולגרית ואפילו עם ריבה ביתית
רומני אמיתי כמו בעלי יכול לא לאהוב ממליגה, רומני זה מקצוע והוא נולד עם כשרון טבעי. אנשים כמוני צריכים לעבור את מבחן הממליגה וכך זה נעשה3
מצרכים לממליגה רומנית קטנה 4-5 מנות:
1 ו-3/4 כוסות קמח תירס
1/4 כוס סולת
כפית מלח
4 כוסות מים
אופן הכנה:
– מניחים הכל יחד בסיר ומערבבים בכף עץ עד שהתערובת מתגבשת לגוש מוצק שנפרד מהדפנות ומהקרקעית.
– מעבירים לצלחת ומגישים עם גבינה בולגרית, חמאה מומסת, שמנת חמוצה, ריבה טובה, או נזיד בשר.
– רוצים לחתוך את הממליגה לריבועים? מעבירים את הממליגה לאחר הבישול לתבנית מרובעת וממתינים מעט עד שהיא תתייצב.
– חותכים עם סכין ומגישים.
מתכון וצילום: אפרת מוסקוביץ
לעוד מתכונים מעולים של אפרת הכנסו לבלוג “איך להרשים את חמותך“
-
מתכון לממליגה רומנית קטנה 4-5 מנות:
כוס ושלושה רבעים קמח תירס
רבע כוס סולת
כפית מלח
ארבע כוסות מים -
להניח הכל יחד בסיר ולערבב בכף עץ עד התגבשות לגוש מוצק שנפרד מהדפנות ומהקרקעית
להגיש עם בולגרית, חמאה מומסת, שמנת חמוצה, ריבה טובה, או נזיד בשר. - עברית