תמיד ×¨×¦×™×ª× ×œ×“×¢×ª ×יך להכין ×ž×§×¨×•× ×™×? מורן בן משה מ-Sweet Montage מלמדת ××ª×›× ×יך להכין ×ת העוגיה ×”×¦×‘×¢×•× ×™×ª
כשמכל עבר ×¤×•×¨×™× ×ž×›×¨×™×– ×©×”×•× ×›×‘×¨ ×›×ן ×ין ×œ× ×• ××œ× ×œ×—×™×™×š, ×œ×”×›× ×¡ ל×ווירה, לשכוח לרגע ממטחי הרקטות ×©×ž×˜×¨×™×“×™× ×ת ××—×™× ×• ×‘×“×¨×•× ×•×œ×©×ž×•×— מכל הלב.
לשמוח בטוב שיש ×œ× ×•: משפחה, חברי×, ×—×’×™× ×©×•×‘×¨×™ שיגרה. לשמוח בהיסטוריה המפו×רת שמזכירה ×œ× ×• תמיד ש×× ×—× ×• “×¢× ×ž×¤×•×–×¨ ומפורד בין העמיה ×ו בקיצור, ×¢× ×¡×’×•×œ×”.
בהעדר ×™×•× ×—×•×¤×©×” רשמי בחג (ו×× ×™ מוחה על כך מעל גבי טור ×–×”!) ובהיות ×”×וכל סובב ×ת ×—×™×™, מהות ×”×—×’ מתרכזת במשלוחי ×”×ž× ×•×ª ש×× ×™ ×ž×›×™× ×” וב×רוחת ×”×—×’.
×”×©× ×”, מלבד ××•×–× ×™ ההמן המסורתיות ×”×›× ×ª×™ ×’× ×¢×•×’×™×•×ª מקרון (עוגיות שקדי×) × ×™×ž×•×—×•×ª על פי המתכון ×”×ž×•×¤×œ× ×•×”×œ× ×ž×¡×•×‘×š של מורן בן משה.
×ת מורן בן משה ×”×›×©×¨×•× ×™×ª (Sweet Montage) הכרתי ממש ×œ× ×ž×–×ž×Ÿ. הרומן ×©×œ× ×• החל בהתכתבות קצרה בה הבעתי התפעלותי מיצירותיה ×•×”×¡×ª×™×™× ×‘×”×–×ž× ×” מתוקה עבורי. × ×¤×’×©× ×• בצהרי ×”×™×•× ×œ×“×§×” ×ו ×©×ª×™×™× ×›×©×”×§×¤×™×¦×” עבורי ×ת משלוח ×”×ž×ª×•×§×™× ×©×œ×™. קיבלתי מגש ובו “תכשיטיה ×§×˜× ×™× ×•×ž×¢×•×¦×‘×™× (ר×ו ×ª×ž×•× ×”): פטיפורי×, ×˜×¨×˜×œ×˜×™× ×‘×ž×™×œ×•×™×™× ×©×•× ×™×, שוקולד, ×ž×§×¨×•× ×™×, מרמלדות והמון ×הבה. בלטו במיוחד ההקפדה, הדיוק, ×יכות חומרי ×”×’×œ× ×•×”×˜×¢× – גן עדן.
מורן סיפרה שהרומן המתוק שלה התחיל עוד בגיל שלוש, וכך מתחביב של ישיבה על השיש, ומשחק ×¢× ×¡×‘×ª× ×‘×‘×¦×§×™×, התפתחה ×הבה מיוחדת למטבח. שעות של יצירה ו×פיה שגרמו לה להת×הב בקסמי ×”×§×•× ×“×™×˜×•×¨×™×”. כשש×לתי ×ותה מהיכן הידע הרב וההקפדה, ×¦×™×™× ×” ×›×™ במהלך ×”×©× ×™×, ×חרי הרבה ×¡×“× ×ות ×•× ×™×¡×•×™×™ ×ž×ª×›×•× ×™×, ×”×™× ×”×ž×©×™×›×” ×œ×œ×™×ž×•×“×™× ×‘×‘×™×ª הספר הגבוהה ×œ×§×•×œ×™× ×¨×™×” והתמחתה בפטיסרי צרפתי.
ל×חר ×©× ×™× ×‘×ª×—×•×, הגשימה מורן ×—×œ×•× ×•×”×§×™×ž×” ×ת Sweet MontageÂ ×§×•× ×“×™×˜×•×¨×™×™×ª בוטיק המציעה ×ת מיטב הפטיפורי×, ×”×§×™× ×•×—×™× ×•×”×¢×•×’×•×ª בהשר×ת המטבח הצרפתי ×”×ž×•×“×¨× ×™. קבלו ×ת המלצתי ×”×ישית למגשי הפטיפורי×. תוכלו ליצור קשר ×¢× ×ž×•×¨×Ÿ בדף הפייסבוק ×©×œ×”Â ×•×‘× ×™×™×“: 054-2311508
ולגבי המתכון ×©×œ×¤× ×™×›×, × ×›×•×Ÿ שחומרי ×”×’×œ× ×‘×“×¨×š כלל ××™× × ×ž×¦×•×™×™× ×‘×ž×–×•×•×” ושלבי ×”×”×›× ×” ×רוכי×, ×בל ×× ×‘× ×œ×›× ×œ×”×©×§×™×¢ ×•×œ×¤× ×§ ×ת ×™×§×™×¨×™×›× ×œ×›×‘×•×“ פורי×, ×ו בכל ×™×•× ×חר ×‘×©× ×”, המתכון של מורן בדיוק בשבילכ×. וכן, ×—×™×™×‘×™× ×›×ן משקל :)
מצרכי×:
250 ×’×¨× ×בקת שקדי×
250 ×’×¨× ×בקת סוכר
90 ×’×¨× ×—×œ×‘×•× ×™×
100 ×’×¨× ×—×œ×‘×•× ×™× ×œ×”×§×¦×¤×”
250 ×’×¨× ×¡×•×›×¨
63 ×’×¨× ×ž×™×
למלית:
ריבה ×יכותית ×œ×œ× ×—×ª×™×›×•×ª פרי
×ביזרי×:
מד ×—×•× ×œ×‘×™×©×•×œ
משקל מטבח
×ופן ×”×›× ×”:
• ×˜×•×—× ×™× ×©×§×“×™× ×•×בקת סוכר במג’ימיקס ×ו במעבד מזון עד לקבלת תערובת דקה.
• מעבירי× ×ת התערובת דרך ×ž×¡× × ×ª פעמיי×, ×× × ×©×רות חתיכות ×©×§×“×™× ×’×“×•×œ×•×ª, מש××™×¨×™× ×ותן בצד ×ך דו××’×™× ×œ×”×©×œ×™× ×ת הכמות ×¢× ×בקת ×©×§×“×™× × ×•×¡×¤×ª.
• מוסיפי× לתערובת חלבון (90 גר×) ומעט צבע מ×כל (× ×™×ª×Ÿ להש×יר בצבע לבן) ומערבבי× היטב עד לקבלת תערובת משחתית.
â€¢Â ×ž×—×ž×ž×™× ×‘×™× ×ª×™×™× ×ª× ×•×¨ ל- 170 מעלות.
• בסיר קטן מבי××™× ×œ×¨×ª×™×—×” ×ž×™× ×•×¡×•×›×¨ עד לטמפרטורה מדויקת של 118 מעלות (יש להשתמש במד ×—×•× ×œ×‘×™×©×•×œ).
â€¢Â ×ž×§×¦×™×¤×™× ×ת החלבון (100 גר×) במהירות × ×ž×•×›×”Â ×•×ž×–×œ×¤×™× ×¤× ×™×ž×”Â ×‘×–×¨× ×“×§ ×ת מי הסוכר.Â ×ž×§×¦×™×¤×™× ×œ×§×¦×£ מבריק ורך ×•×ž×§×¤×œ×™× ×œ×ª×•×š משחת השקדי×.
â€¢Â ×ž×§×¤×œ×™× ×”×™×˜×‘ עד שהתערובת מגיעה ×œ×ž×¨×§× ×©×œ ×˜×—×™× ×” סמיכה, שימו לב ×œ× ×œ×¢×¨×‘×‘ יותר מדי ×חרת התערובת ×ª×¦× × ×•×–×œ×™×ª מדי.
• על ×ª×‘× ×™×ª ×ª× ×•×¨ מרופדת ×‘× ×™×™×¨ ×פייה, ×ž×–×œ×¤×™× ×¢×•×’×™×•×ª עגולות בעזרת שק זילוף ×•×¦× ×ª×¨ מספר 8.
â€¢Â ×ž× ×™×—×™× ×ת העוגיות בחוץ בטמפרטורת החדר כרבע שעה ×ו עד שמתקבל ×§×¨×•× ×¢×“×™×Ÿ.
â€¢Â ×ž×›× ×™×¡×™× ×œ×ª× ×•×¨ ל-15 דקות, עד ×©× ×•×¦×¨×ª “טבעת קצףמתחת לעוגיה ×•×”×™× ×™×¦×™×‘×”.
â€¢Â ×ž×§×¨×¨×™× ×¢×œ ×”×ª×‘× ×™×ª כשעה ומחלצי×. ×× ×”×¢×•×’×™×•×ª ×œ× ×ž×ª×¤×¨×§×•×ª בקלות, מומלץ להמתין עוד.
• ממל××™× ×›×œ זוג עוגיות בשכבת ריבה × ×“×™×‘×”Â ×•×ž×©×“×›×™× ×œ×¡× ×“×•×•×™×¥’.
• שימו לב: מורן ממליצה שהעוגיות יעברו הקפ××” לפחות ×™×•×ž×™×™× ×‘×›×“×™ להתרכך ולהיות ×ž×•×›× ×•×ª ל×כילה.
ביקרתי השבוע
על ×”×—× ×•×ª החדשה ×©×œÂ ×œ×•×‘×œ×™× ×¡×§×™Â ×©×ž×¢×ª×? עד ×œ×¤× ×™ כשבוע, ×’× ×× ×™ הכרתי רק ×ת ×—× ×•×ª הדגל המיתולוגית ×œ×¡×›×™× ×™× ×•×›×œ×™ מטבח שהוקמה עוד ×œ×¤× ×™ ×§×•× ×”×ž×“×™× ×” ברחוב ×§×™× ×’ ×’’ורג’ בתל ×ביב ו××£ הפכה לחלק ×ž×”× ×•×£.
השבוע, התוודעתי ×’× ×œ×—× ×•×ª ×”×§×•× ×¡×¤×˜ החדשה ×œ×¡×›×™× ×™× ×•××‘×™×–×¨×™× × ×œ×•×•×™× ×‘×§×¨×œ×™×‘×š. ×”×—× ×•×ª ××•×ž× × ×§×˜× ×” מ×וד, ×ך מושקעת ומסודרת על פי × ×•×©××™×: ×¡×›×™× ×™×, השחזות ועוד. ×‘× ×•×¡×£, ×”×—× ×•×ª מכילה תצוגה היסטורית (×•×ž×’× ×™×‘×”, ×œ×ž×©×•×’×¢×™× ×œ×“×‘×¨) של ×¡×›×™× ×™× ×•×¢×ž×“×ª הדגמה בה × ×™×¡×™×ª×™ בהדרכת המוכר המקצועי ×ת מיטב ×”×¡×›×™× ×™× ×”×‘×™×ª×™×™× ×©×ž×¦×™×¢×” החברה. חשוב לציין שעל ××£ התלהבותי משלל ×”×¡×›×™× ×™× ×”×™×•×§×¨×ª×™×™×, כיוון ×ותי המוכר לסכין המת×ימה לצרכיי (ו×פילו למידת ×›×£ היד) ועומדת בתקציב שהוגדר מר×ש.
עוד למדתי, על חשיבות השחזת ×¡×›×™× ×™× ×‘××ž×¦×¢×™×™× ×‘×™×ª×™×™× (×יכותיי×) ×ו ב×מצעות השחזה מקצועית ×‘×—× ×•×ª.
×•×”× ×” ×’× ×›×ž×” ×˜×™×¤×™× ×œ×©×™×ž×•×© × ×›×•×Ÿ בסכין מקצועית ×©× ×™×ª× ×• לי על ידי המוכר ×”×דיב ×‘×—× ×•×ª:
â€¢Â ×œ× ×œ×”×©×ª×ž×© במדיח
â€¢Â ×œ× ×œ×חסן ×ת הסכין יחד ×¢× ×¡×›×™× ×™× × ×•×¡×¤×™× (בכדי ×œ× ×œ×¤×’×•× ×‘×œ×”×‘ ×•×œ×’×¨×•× ×œ×›×”×•×ª)
• מומלץ לשמור ×ת הסכין בתוך מגן/×¡×˜× ×“/×ž×’× ×˜ ייעודי
• חשוב להשחיז ×ת הסכין מדי תקופה לה×רכת חייו
×‘×¡×™×•× ×”×‘×™×§×•×¨ ×”×ž×—×›×™× ×•×œ×חר התלבטות, בחרתי לי סכין רב שימושית של BEROX, מותג הבית הישר×לי של החברה. סכין בעלת ידית ××—×™×–×” × ×•×—×”, משקל סביר וחיתוך מדויק. ×ª×¢× ×•×’.
רח’ קרליבך 14 (×¤×™× ×ª רחוב ×”×רבעה) פתוח ×‘×™×ž×™× ×’-×”’ 09:00-20:00 ו’ 09:00-14:30.
מתכון לעוגת ××¤×¨×¡×§×™× ×”×¤×•×›×”
מתכון לעוגה בחושה ×¢× ×ª×•×ª×™×
מתכון לריבועי ריבה
מתכון לעוגת ×‘×™×¡×§×•×•×™×˜×™× ×¢× ×¨×™×‘×ª חלב
מתכון לעוגיות לוטוס ×ž×˜×•×’× ×•×ª בציפוי פריך
מורן ×§×•× ×“×™×˜×•×¨×™×ª מספר 1
×ין על השירות, ×דיבות ×•×˜×¢× ×”×לוהי של ×”×§×™× ×•×—×™× ×©×œ×”
×ין על ×œ×•×‘×œ×™× ×¡×§×™! ×ž×§×¦×•×¢× ×™× ×ž×¡×¤×¨ ×חת ×‘×¡×›×™× ×™× ×‘×רץ!
ממליץ ×‘×—×•× ×¢×œ ×”×לפחורס!!!!!