מיוחד ×œ×—× ×•×›×”! ×ž×ª×›×•× ×™× ×œ×ž×˜×‘×œ×™× ×ž×•×©×œ×ž×™× ×©×ž×œ×•×•×™× ×¦’ורוס ×ו ×¡×•×¤×’× ×™×•×ª – ממרח השחר ×¢× ×“×•×‘×“×‘× ×™× ×•×¨×•×˜×‘ פררו רושה
בספרד, × ×•×”×’×™× ×œ×˜×‘×•×œ ×ת הצ’ורוס, ×ותן ×¡×•×¤×’× ×™×•×ª ×רוכות ×•×ž×¢× ×’×•×ª, בשוקולטה חמה, מעין רוטב ×©× ×¢ בין שוקולד מומס לשוקו ×—×. הפע×, ×”×—×œ×˜× ×• לגוון ולהפוך ×ת ×”×§×™× ×•×— הפופולרי למושחת במיוחד, ×›×–×” שיהפוך לכוכב של ×”×—×’.
×‘×ž×§×•× ×ž×˜×‘×œ × ×•×–×œ×™ של שוקו, ×”×›× ×¡× ×• למטבח ×ת ממרחי השחר ×”×הובי×, ×”×•×¡×¤× ×• לו ×“×•×‘×“×‘× ×™× ×•×œ×™×§×¨, חלבה וקפה, ×•×™×¦×¨× ×• 5 ×ž×˜×‘×œ×™× ×©×’×•× ×‘×™× ×ת ההצגה.
×”×ž×˜×‘×œ×™× ×”×לה, ×ž×•×©×œ×ž×™× ×’× ×œ×˜×‘×™×œ×” של ×¡×•×¤×’× ×™×•×ª רגילות, לציפוי של עוגה ו×פילו למריחה על לח×. מדובר ×‘×©×™×œ×•×‘×™× ×©×œ× ×ª××ž×™× ×• ×יך ×œ× × ×™×¡×™×ª× ××•×ª× ×§×•×“×.
×ל תפספסו: חלק ב’ של ההפקה המיוחדת – מטבל שוקולד ותפוזי×, × ×•×’×˜ וקפה וממרח השחר ×¢× ×—×œ×‘×”
הערות וה×רות:
• מומלץ להכין ×ת ×”×ž×˜×‘×œ×™× ×‘×ª×•×š ×¦× ×¦× ×•×ª ×§×˜× ×•×ª – ×‘×¡×™×•× ×”×˜×‘×™×œ×” תוכלו לסגור ×ת ×”×¦× ×¦× ×ª, להעביר למקרר ולהשתמש בשוקולד כממרח משודרג. ו×× ××ª× ×ž×ž×© יצירתיי×, ×פשר לקשור ×œ×”× ×¡×¨×˜ ×¦×‘×¢×•× ×™ ולתת ×›×ž×ª× ×”.
• ×× ×—× ×• ×”×©×ª×ž×©× ×• במטבל השחר – פררו רושה כציפוי לעוגת שוקולד בחושה, ×ין מספיק ×ž×™×œ×™× ×›×“×™ לת×ר כמה ×–×” משדרג ×ת העוגה.
• ×”×ž×¨×§× ×©×œ ×”×ž×˜×‘×œ×™× ×¡×ž×™×š יחסית כדי שכמה שיותר רוטב יתפס על הצ’ורוס, ×× ××ª× ×ž×¢×“×™×¤×™× ×ת ×”×ž×˜×‘×œ×™× ×©×œ×›× × ×•×–×œ×™×™× ×™×•×ª×¨, פשוט תוסיפו עוד ×›×£ של × ×•×–×œ (מיץ תפוזי×, ×©×ž× ×ª, ליקר).
• ×ת מטבל ×”×“×•×‘×“×‘× ×™× ×פשר להכין ×’× ×¢× ×“×•×‘×“×‘× ×™× ×—×ž×•×¦×™× ×©× ×ž×›×¨×™× ×‘×¦× ×¦× ×ª זכוכית בסופר.
צ’ורוס
המתכון, ×¢× ×ž×¢×˜ ×©×™× ×•×™×™×, מהבלוג simply delicious
מצרכי×:
1 כוס (240 מ”ל) מי×
100 ×’×¨× ×—×ž××”
2 כפות סוכר
1 כוס (125 גר×) קמח
3 ביצי×
כפית תמצית ×•× ×™×œ ×יכותית
קורט מלח
לציפוי:
1/2 כוס סוכר
×ופן ×”×›× ×”:
• ×ž× ×™×—×™× ×‘×¡×™×¨ ×ת המי×, החמ××”, הסוכר והמלח. ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×¨×ª×™×—×” ×¢×“×™× ×” עד שהחמ××” × ×ž×¡×” לגמרי.
• ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת הקמח ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× × ×ž×¨×¦×•×ª ×¢× ×›×£ מעץ עד שהבצק × ×¤×¨×“ ×ž×“×¤× ×•×ª הסיר, בערך 2 דקות.
• ×ž×•×¨×™×“×™× ×ž×”×ש ×•×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×§×¢×¨×” מיקסר ×¢× ×•×• גיטרה. ×ž× ×™×—×™× ×œ×‘×¦×§ ×œ× ×•×— בקערה 5 דקות.
• ×ž×¤×¢×™×œ×™× ×ת המיקסר על מהירות ×‘×™× ×•× ×™×ª ×•×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת הביצי×, בכל ×¤×¢× ×‘×™×¦×” ×חת עד שהן × ×˜×ž×¢×•×ª היטב בבצק ×•×”×•× ×”×•×¤×š רק ודביק.
• ×ž×—×ž×ž×™× ×©×ž×Ÿ עמוק בסיר. ×יך ×™×•×“×¢×™× ×©×”×©×ž×Ÿ ×—× ×ž×¡×¤×™×§? ×ž×›× ×™×¡×™× ×™×“×™×ª של ×›×£ מעץ לשמן, ×× ×ž×•×¤×™×¢×•×ª בועות ×§×˜× ×•×ª מסביב, ×–×” ×ומר שהשמן ×©×œ×›× ×‘×˜×ž×¤×¨×˜×•×¨×” ×”× ×›×•× ×”.
• ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת הבצק לשק זילוף ×¢× ×¦× ×ª×¨ בצורת כוכב, ×ž×–×œ×¤×™× ×¨×¦×•×¢×•×ª צ’ורוס לתוך השמן ×•×ž×˜×’× ×™× ×ž-2 ×”×¦×“×“×™× ×¢×“ להזהבה. ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ× ×™×™×¨ סופג.
• ×ž×’×œ×’×œ×™× ×ת הצ’ורוס בסוכר (×פשר להוסיף ×’× ×§×¦×ª ×§×™× ×ž×•×Ÿ) ×•×ž×’×™×©×™× ×¢× ×ž×˜×‘×œ שוקולד.
מטבל שוקולד – פררו רושה
מצרכי×:
2 כפות גדושות ממרח השחר ××’×•×–×™× ×•× ×•×’×˜ ××’×•×–×™× (מגיע ב×ריזה ×חת)
5 כפות ×©×ž× ×ª מתוקה
כפית ברס (×גוזי לוז ×ž×§×•×¨×ž×œ×™× ×•×§×¦×•×¦×™× ×’×¡ – ×§×•× ×™× ×ž×•×›×Ÿ ×‘×—× ×•×™×•×ª מתמחות)
×ופן ×”×›× ×”:
â€¢Â ×©×ž×™× ×ת הממרח בקערה ×•×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת ×”×©×ž× ×ª. ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘ עד ×©× ×•×¦×¨ רוטב חלק. בהתחלה ×–×” יר××” ×›×ילו 2 ×”×ž×¦×¨×›×™× ×œ× ×ž×ª×—×‘×¨×™×, כמה ×©× ×™×•×ª של ×¡×‘×œ× ×•×ª וזה מסתדר.
• ×× ×ין ×œ×›× ×ž×ž×¨×— × ×•×’×˜, תשתמשו בממרח השחר הרגיל + כפית ×בקת × ×•×’×˜ (להשיג ×‘×—× ×•×™×•×ª ×פייה מתמחות).
• ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת הברס, ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×•×ž×’×™×©×™× ×œ×¦×“ צ’ורוס ×ו ×˜×•×‘×œ×™× ×‘×¨×•×˜×‘ ×¡×•×¤×’× ×™×•×ª ×§×˜× ×•×ª.
• ×ין ×œ×›× ×‘×¨×¡? השתמשו ×‘×‘×•×˜× ×™× ×§×¦×•×¦×™× ×’×¡ (×œ× ×ž×ž×•×œ×—×™×) ×ו ×גוזי לוז ×§×œ×•×™×™× ×•×§×¦×•×¦×™×.
מטבל שוקולד – ×“×•×‘×“×‘× ×™ ××ž×¨× ×”
מצרכי×:
2 כפות ממרח השחר העולה
2 כפות ליקר ×“×•×‘×“×‘× ×™×
5-6 ×“×•×‘×“×‘× ×™ ××ž×¨× ×”
2 כפות ממיץ ×”×“×•×‘×“×‘× ×™×
×ופן ×”×›× ×”:
• ×§×•×¦×¦×™× ×’×¡ ×ת ×”×“×•×‘×“×‘× ×™×.
• בקערה ×§×˜× ×” ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×ת ממרח השחר, הליקר ומיץ ×”×“×•×‘×“×‘× ×™× ×¢×“ ×©× ×•×¦×¨ רוטב חלק.
• ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת ×”×“×•×‘×“×‘× ×™× ×”×§×¦×•×¦×™× ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™×.
• למי ש×ין ×“×•×‘×“×‘× ×™ ××ž×¨× ×” (מומלץ) × ×™×ª×Ÿ להשתמש ×’× ×‘×“×•×‘×“×‘× ×™× ×—×ž×•×¦×™×.
• המטבל × ×”×“×¨ ×’× ×›×§×¨× ×œ×¢×•×’×” – משדרג כל בחושה ×œ×§×™× ×•×— מדהי×.
×ž×—×¤×©×™× ×¢×•×“ ×ž×ª×›×•× ×™ ×¡×•×¤×’× ×™×•×ª? ×”×›× ×¡×• למ×גר ×ž×ª×›×•× ×™ ×”×¡×•×¤×’× ×™×•×ª ×©×œ× ×•
יש ×œ×›× ×¢×•×“ ×¨×¢×™×•× ×•×ª ×œ×©×™×œ×•×‘×™× ×¢× ×©×•×§×•×œ×“? כתבו ×œ× ×• ×›×ן בתגובות ×ו בקבוצת הפייסבוק
×”×ª×ž×•× ×•×ª יפהפיות!
תודה תודה ♥
× ×¨××” מעולה!
מה הכמות של הצ’ורוס שיוצ×ת? כמה יחידות?
תודה :)
ש×לה טובה :) ×× ×™ ×”×›× ×ª×™ ×¢× ×¦× ×ª×¨ יחסית דק ×•×™×¦× ×œ×™ בערך 80 צ’ורוס די ×רוכי×. ×× ×תה מכין ××•×ª× ×§×¦×¨×™× ×™×•×ª×¨ ××– ×™×¦× ×œ×š ×פילו יותר.
בהצלחה!
×פשר להוסיף למטבל ×ª×¤×•×–×™× ×’× ×œ×™×§×¨?
בהחלט. פשוט תוסיפי כפית של ליקר קוו×× ×˜×¨×•.
חג שמח!
מתכון מעולה! עשה ×œ× ×• ×ת ×”×—×’.. תודה רבה :)