טור חדש, ×ž×”×™×•× ×•×‘×›×œ ×™×•× ×¨×‘×™×¢×™, של ×ולגה טוכשר מהבלוג “המרכיב הסודי”. והפע×: מתכון לעוגיות ×’’×™× ×’’ר בשלל צורות ×¢× ×ופציה לקישוט
שלו×, שמי ×ולגה ו×× ×™ × ×•×˜×” להתרגש. התרגשתי כל כך לקר×ת הטור הר×שון שלי שבמהלך כמה ×™×ž×™× ×œ× ×”×¦×œ×—×ª×™ לכתוב ×©×•× ×“×‘×¨. הוריקן של מחשבות ×•×ª×¡×¨×™×˜×™× ×¢×‘×¨ ×צלי בר×ש, זרע ×¤× ×™×§×” והש×יר ×חריו שממה – מצב ×ופטימלי למדיטציה ×בל ×œ× ×œ×›×ª×™×‘×” יצירתית. במצב ×”×¢×’×•× ×”×–×” הלכתי ×תמול להופעה של ×ריק – כמה ש×תה מוכשר – ברמן. ×•×©× ×–×” קרה! ×”×רה. כמו שמת××¨×™× ×ותה ×‘×¡×¨×˜×™× ×ž×¦×•×™×¨×™×: ×ž× ×•×¨×” ×§×˜× ×” × ×“×œ×§×ª בר×ש ופת××•× ×”×›×œ צלול ו×ין יותר ×ž×§×•× ×œ×¡×¤×§. ל×חד ×”×©×™×¨×™× ×”××”×•×‘×™× ×¢×œ×™×™ ×צל ×ריק קור××™× “×˜×¢× × ×¨×›×©”. ×× ××ª× ×œ× ×ž×›×™×¨×™×, חובה לשמוע. ×בל ×–×” ×œ× ×”×¢× ×™×™×Ÿ. ×”×¢× ×™×™×Ÿ ×”×•× ×©×”×‘× ×ª×™ שבטור הר×שון שלי ×× ×™ רוצה לכתוב על ×˜×¢×ž×™× × ×¨×›×©×™×, כלומר על ×˜×¢×ž×™× ×©×œ×•×§×— זמן להתרגל ××œ×™×”× ×•×œ×הוב ×ות×. מדובר ×›×ן בתהליך, בסוג של מחויבות להמשיך ×•×œ× ×¡×•×ª, לתת עוד ועוד צ’×× ×¡. ×”×˜×¢× ×”× ×¨×›×© המשמעותי ביותר שלי ×”×•× ×œ×œ× ×›×œ ספק ×’’×™× ×’’ר.
×’’×™× ×’’ר (×ו ×–× ×’×‘×™×œ) ×”×•× ×‘×¢×¦× ×©×•×¨×© ×©× ×¨××” כמו יצור חייזרי ולרוב מייצר ×סוצי×ציה שמתקשרת ×œ×ž×˜×‘×—×™× ×סי×תיי×. לג’×™× ×’’ר × ×•×›×—×•×ª מסיבית הן ×‘×ž×•×©×’×™× ×©×œ ריח והן של ×˜×¢× ×•×›×ž×¢×˜ בלתי ×פשרי ×œ×”×ª×¢×œ× ×ž×ž× ×•. ×‘×ž×ª×›×•× ×™× ×¨×‘×™×, ×”×•× × ×•×˜×” להשתלט על ×˜×¢×ž×™× ××—×¨×™× ×•×œ×”×›×ª×™×‘ ×ת רוח ×”×ž× ×”: חריפות, מתיקות, עפיצות, ×¨×¢× × ×•×ª.
השימוש ×”× ×¤×•×¥ ביותר בג’×™× ×’’ר ×”×•× ×œ×¦×•×¨×š תיבול מ×כלי×, בעיקר ×›×לה ×©×ž×’×™×¢×™× ×ž×סיה, ×בל ×ž×©×ª×ž×©×™× ×‘×• ×œ× ×ž×¢×˜ ×’× ×‘×פייה. העוגיות ש×× ×™ מציעה ×œ×›× ×”×Ÿ דוגמה × ×”×“×¨×ª לכך. ×× ××ª× ×œ× ×ž×›×™×¨×™× ×’’×™× ×’’ר, ×—×•×©×©×™× ×ž×ž× ×• ×ו פשוט ×¨×•×¦×™× ×œ×¨×›×•×© טע×Â × ×•×¡×£, ××ª× ×—×™×™×‘×™× ×œ×”×›×™×Ÿ ×ת העוגיות ×”×לה. הן רכות ×ž×‘×¤× ×™× ×בל פריכות מבחוץ, מיוחדות מ×וד ומעולות ליד כוס חלב ×ו תה ×—×.
בתי×בון ×•× ×ª×¨××” ×›×ן שוב ברביעי הב×.
×ž×¦×¨×›×™× (בערך 40 עוגיות):
110 ×’×¨× ×—×ž××” רכה
400 ×’×¨× (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח
115 ×’×¨× (1/2 כוס) סוכר ×—×•× ×›×”×”
2 כפיות ×בקת ×פייה
115 ×’×¨× (5 כפות גדושות) מולסה (דבשה) ×ו סיל×ן
1 כפית ×’’×™× ×’’ר טרי
1 ביצה
1/2 כפית ×§×™× ×ž×•×Ÿ
לזיגוג (××•×¤×¦×™×•× ×œ×™):
1 חלבון
100 ×’×¨× ×בקת סוכר (שקית ×חת)
×ופן ×”×›× ×”:
• ×ž×§×œ×¤×™× ×ת ×”×’’×™× ×’’ר (עדיף ×¢× ×›×¤×™×ª) ×•×ž×’×¨×¨×™× ×‘×¤×•×ž×¤×™×” על החלק הדק עד שמתקבלת כמות של כפית.
• ×ž×§×¦×™×¤×™× ×‘×§×¢×¨×” חמ××” רכה ×¢× ×¡×•×›×¨ לתערובת בהירה ו×וורירית.
â€¢Â ×ž×•×¡×™×¤×™× ×‘×™×¦×” ומולסה ×•×ž×ž×©×™×›×™× ×œ×”×§×¦×™×£. ×ž×•×¡×™×¤×™× ×§×™× ×ž×•×Ÿ וג’×™× ×’’ר.
â€¢Â ×ž× ×¤×™× ×¤× ×™×ž×” קמח ו×בקת ×פייה ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×ª×—×™×œ×” ×¢× ×›×£ ×ו מרית ו×חרי ×–×” ×‘×™×“×™×™× ×¢×œ משטח עבודה מקומח עד שמתקבל בצק רך ×•× ×¢×™× ×œ×ž×’×¢. ×¢×•×˜×¤×™× ×ת הבצק ×‘× ×™×™×œ×•×Ÿ × ×¦×ž×“ ×•×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×—×¦×™ שעה למקרר ×ו לרבע שעה למקפי×.
â€¢Â ×‘×™× ×ª×™×™× ×ž×›×™× ×™× ×–×™×’×•×’ (×œ× ×—×•×‘×”, ×”×•× ×ž×™×•×¢×“ ×ך ורק לצורכי קישוט): ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×‘×”×“×¨×’×”, ב×מצעות מזלג, חלבון ×¢× ×בקת סוכר עד שמתקבלת תערובת סמיכה ×¢× “שפיציה. ×× ×¨×•×¦×™× ×פשר לצבוע חלק מהזיגוג בעזרת צבעי מ×כל.
â€¢Â ×ž×—×ž×ž×™× ×ª× ×•×¨ ל-180 מעלות.
• מוצי××™× ×ת הבצק מהמקרר ×ו המקפי×, ×ž×—×œ×§×™× ×œ×›×ž×” ×—×œ×§×™× ×•×ž×¨×“×“×™× ×¢×œ משטח עבודה מקומח לעובי של בערך ס”מ (×ת הבצק ×©×œ× ×¢×•×‘×“×™× ×יתו ×ž×—×–×™×¨×™× ×œ×ž×§×¨×¨).
â€¢Â ×§×•×¨×¦×™× ×¢×•×’×™×•×ª בצורות ×©×•× ×•×ª, ×ž×¡×“×¨×™× ×¢×œ ×ª×‘× ×™×ª מרופדת ×‘× ×™×™×¨ ×פייה ×•×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×ª× ×•×¨ ×©×—×•×ž× ×ž×¨×ש ל- 180 מעלות למשך 5-7 דקות מקסימו×. העוגיות ×מורות להש×ר רכות כשמוצי××™× ×ותן ×ž×”×ª× ×•×¨.
â€¢Â ×ž× ×™×—×™× ×‘×–×”×™×¨×•×ª ×ת העוגיות על רשת, מומלץ יחד ×¢× × ×™×™×¨ ×”×פייה, ×ž×§×©×˜×™× ×¢× ×–×™×’×•×’ ×ו ×בקת סוכר ומגישי×.
• ×©×•×ž×¨×™× ×‘×›×œ×™ ××˜×•× ×›×©×‘×•×¢.
הערות:
• × ×™×ª×Ÿ להפחית מעט בכמות הסוכר ×›×™ המולסה עצמה מ×וד מתוקה.
â€¢Â × ×™×ª×Ÿ להחליף סוכר ×—×•× ×‘×¡×•×›×¨ לבן. ×”×—×•× ×™×ª×Ÿ לעוגיות צבע ×©×—×•× ×™×¤×”.
â€¢Â ×¨×•×¦×™× ×œ×©×“×¨×’? הוסיפו לעוגיות ×ª×‘×œ×™× ×™× × ×•×¡×¤×™× ×œ×¤×™ ×”×˜×¢× – ציפורן, הל ×ו ×פילו טיפת צ’ילי חריף.
>> לעוד ×ž×ª×›×•× ×™× ×ž×¢×•×œ×™× ×”×›× ×¡×• לבלוג של ×ולגה טוכשר – המרכיב הסודי
did you try making these cookies with whole wheat flour?
Hello Simcha,
I haven’t tried, but from my experience with other cookies I can tell you that you can replace at least 50% of the white flour with the whole one without damaging the final quality or taste of the product
× ×¨××” ממש מצוין. ×פשר לזגג בלי החלבון? יש ×ולי ×ופציה ×חרת?
×יב, ×§×•×“× ×›×œ – תודה רבה! לגבי ש×לתך: ×× ×™ ×œ× × ×™×¡×™×ª×™, ×בל ×חרי חיפוש קצר ברשת מסתבר ש×פשר להכין זיגוג ×œ×œ× ×—×œ×‘×•×Ÿ ×—×™, ×¢× ×‘×בקת ×לבומין (×בקת חלבון יבש) ×©× ×ž×›×¨×ª ×‘×—× ×•×™×•×ª מתמחות: http://www.cookstore.co.il/item/albumin
×”×™×™, × ×¨××” מושלׅ.×× ×™ רוצה להפוך ×ותן ×œ×˜×‘×¢×•× ×™×•×ª, ×שתמש במחמ××” ו×× ×™ מתלבטת במה להחליף ×ת הביצה…רעיון?
רות×, ×פשר לוותר על הביצה במתכון ובמקומה להשתמש בחצי ×‘× × ×” מרוסקת במעבד מזון ×ו רבע כוס רסק ×ª×¤×•×—×™× ×ו 2-3 כפות ×˜×—×™× ×” גולמית.
×ולגה ×”×™×™ :)
רציתי לעדכן ×©×”×›× ×ª×™ ×ת עוגיות ×”×’’×™× ×’’ר וכן ×”×¡×ª×›× ×ª×™ והשמטתי ×ת הביצה….×‘× ×•×¡×£, החלפתי חמ××” במחמ××” והמרתי מחצית מהקמח בקמח מלׅועדיין ×™×¦× ×ž×•×©×œ× (×•×œ× ×”×ª×¤×•×¨×¨ ×פילו טיפה)!