מתכון קל ופשוט לעוגיות סופר טעימות, קוצרות מחמאות וקלות מאוד להכנה, שמשלבות בצק פריך עם שכבת נוגטין שקדים
מצרכים לבצך פריך:
250 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
40 גרם חלבון
300 גרם קמח רגיל
מצרכים למילוי נוגטין:
50 גרם גלוקוז
50 גרם סוכר חום
40 גרם חמאה
50 גרם שקדים פרוסים מולבנים
אופן הכנת המילוי:
– מחממים בסיר את הגלוקוז, מוסיפים את הסוכר ואחר כך את החמאה בחתיכות עד שהיא נבלעת.
– מוסיפים את פרוסות השקדים ומורידים מהאש.
– משאירים בסיר מעט לצינון עד שמתחיל להתגבש. מעבירים לנייר אפיה, יוצרים נקניק ומקררים עד שניתן לפרוס (במקרר). בינתיים מכינים את הבצק.
אופן הכנת הבצק:
– מרככים את החמאה במיקרוגל לדרגת משחה (לא להמס אותה לגמרי).
– מעבירים לקערת מיקסר עם גיטרה ומוסיפים אבקת סוכר ומלח ומערבלים עד שהתערובת אחידה.
– מוסיפים את החלבון עד שנבלע בתערובת ובסוף את הקמח (לא לערבב יותר מידי).
– מזלפים בעזרת צנתר Sultane עיגולים שיהיו זהים כמה שאפשר.
– פורסים לדיסקיות דקות בעובי 3 מ’מ את נקניק הנוגטין ושמים במרכז כל עוגייה דיסקית של נוגטין (לא לשים כמות גדולה המילוי מבעבע וגולש מהצדדים במידה והכמות גדולה).
– אופים בתנור בחום של 150 מעלות במשך 12-15 דקות.
– מקררים ושומרים בכלי סגור היטב. הן יחזיקו תיאורטית עד 5 ימים אבל רוב הסיכויים שיגמרו הרבה קודם.
-
מצרכים לבצך פריך
250 גר' חמאה
100 גר' אבקת סוכר
קורט מלח
40 גר' חלבון
300 גר' קמח רגילמצרכים למילוי נוגטין:
50 גר' גלוקוז
50 גר' סוכר חום
40 גר' חמאה
50 גר' שקדים פרוסים מולבנים -
אופן ההכנת המילוי:
- מחממים בסיר את הגלוקוז, מוסיפים את הסוכר החום ואחר כך את החמאה בחתיכות עד שנבלעת
- מוסיפים את פרוסות השקדים ומורידים מהאש
משאירים בסיר מעט לזיצון עד שמתחיל להתגבש.. מעבירים לנייר אפיה ,יוצרים נקניק ומקררים עד שאפשר לפרוס(במקרר) בינתיים מכינים את הבצק
אופן הכנת הבצק
- מרככים את החמאה במיקרוגל לדרגת משחה (לא לרמה נוזלית)
- מעבירים לקערת מיקסר עם גיטרה ומוסיפים אבקת סוכר, ומלח ומערבלים עד שהתערובת אחידה
- מוסיפים את החלבון עד שנבלע בתערובת ובסוף את הקמח (לא לערבב יותר מידי(
- לזלף בעזרת צנתר Sultane עיגולים שיהיו זהים כמה שאפשר.
פורסים לדיסקיות דקות בעובי 3 מ'מ את נקניק הנוגאטין.
שמים במרכז כל עוגיה דסקית של נוגאטין (לא לשים כמות גדולה המילוי מבעבע וגולש מהצדדים במידה והכמות גדולה)
- אופים בתנור בחום של 150 מעלות צלסיוס כ- 12-15 דקות
- מקררים ושומרים בכלי סגור היטב הן יחזיקו תיאורטית עד 5 ימים כמובן שיגמרו מהר.. - עברית