עוגת גבינה ופירורים – הגרסה השוקולדית (ללא אפייה) - foodpage - כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - גלידות - עוגת גבינה ופירורים – הגרסה השוקולדית (ללא אפייה)

עוגת גבינה ופירורים – הגרסה השוקולדית (ללא אפייה)

הגרסה השוקולדית לעוגת גבינה קרה עם פירורים שניתן להגיש גם כעוגת גלידה. בלי תנור, בלי שלבים מסובכים ועם המון טעמים מופלאים

unnamed

לחצו על התמונה להדפסת הקופון

אם יש קינוח שיש לגביו קונצנזוס זה עוגת גבינה ופירורים. עכשיו דמיינו שילוב שלה עם שוקולד, גם בתחתית, גם במילוי וגם למעלה. בעצם, למה לדמיין? הנה היא כאן לפניכם.

מעבר לעובדה שהשוקולד וגבינה הם שידוך משמיים, הפעם השוקולד גם מגיע בכמה מרקמים. בתחתית תמצאו אותו בגרסה הפריכה והמתפוררת, באמצע הוא מלווה את הגבינה ומעדן אותה ולמעלה הוא מתווסף כשכבה של טראפלס עם פירורים. הכי שחיתות.

ויש לעוגה הזאת עוד כמה בונוסים נהדרים – קודם כל, לא צריך תנור כדי להכין אותה, ותודו שזה יתרון עצום כשבחוץ כל כך חם, שנית, אין בעוגה ג’לטין ומה שמייצב אותה הוא הפודינג (וגם השוקולד) וחוץ מזה, אפשר להגיש אותה גם כעוגת גלידה, ממש כמו קסטה ענקית, וגם כעוגת גבינה קרה.

ובנימה אופטימית זו, מאחלת לכם חג שבועות שמח ומחכה לראות איך יצאה לכם העוגה!

עוגת גבינה קרה עם פירורים – הגרסה השוקולדית

מצרכים לתחתית:
|שרוול (250 גרם) פתי בר שוקולד
4 כפות סוכר
כף קקאו
100 גרם חמאה

מצרכים לעוגה:
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה 32 או 38 אחוז שומן
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל עלית
250 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם ריקוטה (או גבינה לבנה 9%)
225 גרם (גביע) גבינת שמנת בטעם טבעי, בטמפרטורת החדר

לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
150 מ”ל שמנת מתוקה 32 או 38 אחוז שומן

אופן הכנה:
– מניחים שקף או פס של נייר אפייה בשולי תבנית עגולה בגודל 24. ניתן להשתמש גם ברינג.
– במעבד מזון טוחנים את הפתי בר עם הסוכר והקקאו עד שנוצרים פירורים קטנים כמו פירורי לחם.
– ממיסים את החמאה ומוסיפים למעבד המזון. טוחנים מעט עד שהתערובת דביקה מעט וכל החמאה נטמעת בפתי בר.
– מעבירים 5-6 כפות מהפירורים הטחונים לקערה קטנה ושומרים בצד (הם ישמשו לציפוי העוגה).
– את שאר פירורי הפתי בר מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית עם הידיים או תחתית של כוס. חשוב מאוד להדק היטב את הפירורים לתחתית התבנית וליצור שכבה ישרה כדי שהם לא יתפוררו לאחר החיתוך.
– מעבירים את התבנית עם הפתי בר למקרר עד להכנת המילוי.
– ממיסים את השוקולד בקערה קטנה (בפולסים במיקרו). מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לגמרי ומבריק. מוסיפים לשוקולד 5 כפות שמנת מתוקה ומערבבים היטב. מניחים בצד.

שלביםאין לכם מיקסר בבית? אפשר להקציף את השמנת במיקסר ידני או במטרפה. צילום: רחלי קרוט

– מקציפים את שאר השמנת עם סוכר ופודינג עד לקצפת יציבה אך לא חזקה מדי. מוסיפים את השוקולד המומס עם השמנת ומקציפים עד שהשוקולד נטמע היטב בקצפת. בערך דקה.
– מערבבים את שאר הגבינות ומוסיפים לקצפת השוקולד. מקפלים בעדינות עד שהתערובת אחידה.
– מוזגים את תערובת הגבינות על תחתית הפתי בר ומכים פעמיים עם התבנית על השיש כדי להפטר מבועות אויר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא עד להתייצבות. מינימום שעתיים.
– מכינים את הציפוי ומגישים – ממיסים במיקרו שוקולד ושמנת מתוקה ומערבבים עד שנוצר גנאש מבריק.
– מוציאים את העוגה מהמקפיא ומצפים עם השוקולד המומס. מפזרים מעל את פירורי הפתי בר שהשארנו בצד.

_MG_0248-600נהדרת כעוגת גלידה. צילום: רחלי קרוט

אופציות להגשה
– העוגה נהדרת כעוגת גלידה קפואה (שומרים במקפיא לאחר הציפוי) רק חשוב לחתוך אותך עם סכין שנטבלה במים רותחים.
– אופציה נוספת היא לשמור את העוגה במקרר לאחר הציפוי ולהגיש אותה כעוגת גבינה קרה.
– והכי טעים? שומרים את העוגה במקפיא ושעה לפני ההגשה מעבירים למקרר. העוגה נשארת מעט קפואה בחלקה אבל עדיין רכה וקרמית.

_MG_0252-600אם אתם אוהבים טעם יותר שוקולדי ניתן להגדיל את כמות השוקולד ל-200 גרם. צילום: רחלי קרוט

הערות חשובות:
– בגלל העדר ג’לטין, תוספת של פודינג וניל עלית סופר חשובה, הוא גם מייצב את העוגה ומאפשר לחתוך פרוסות ישרות וגם סופח את הנוזלים מהגבינות.
– ממש חשוב לחתוך את העוגה עם סכין טבולה במים רותחים, המרקם של החלק העליון חזק יותר מהגבינות ואם הסכין לא תחתוך בקלות את השוקולד למעלה הוא ימעך קלות את מילוי הגבינות.
– במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש גם בשוקולד חלב או לבן.
– ניתן להמיר את הריקוטה בגבינה לבנה 9%.
– העוגה במיטבה אחרי יום במקרר.
– ניתן לשמור בקירור עד שבוע או במקפיא כמה חודשים (לא לשכוח לעטוף בניילון נצמד).

_MG_0253-600שילוב מושלם בין החמיצות של הגבינה למתיקות השוקולד. צילום: רחלי קרוט

אל תפספסו
מתכון לעוגת שמרים במילוי גבינה מתוקה ודובדבנים חמוצים
מתכון לביצת הפתעה שקופה במילוי קרם גבינה, קארד לימון וקיווי
מתכון לעוגת ריקוטה בחושה עם בננות מקורמלות
מתכון לטארט גבינה לימוני עם שושני קצפת
כוסות משוקולד במילוי מוס גבינה ושוקולד, קצפת וניל ופולי קקאו

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top