מצד אחד, הדובדבנים מושלמים שצריך לאכול אותם כמו שהם. מצד שני, עוגה טעימה צריך, לא? המרכיבים: 200 גרם חמאה 2 שמנת חמוצה 3 ביצים כף וחצי שמן 2 סוכר וניל …
מצד אחד, הדובדבנים מושלמים שצריך לאכול אותם כמו שהם. מצד שני, עוגה טעימה צריך, לא?
המרכיבים:
200 גרם חמאה
2 שמנת חמוצה
3 ביצים
כף וחצי שמן
2 סוכר וניל
קליפת לימון
2 כוסות (של השמנת) סוכר
2 כוסות (של השמנת) קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 קג’ דובדבנים מגולענים
אופן ההכנה:
– מערבבים את כל החומרים ללא הדובדבנים, משטחים בתבנית מלבנית משומנת או בתבניות אישיות קטנות, מפזרים מעל את הדובדבנים.
-אופים עשר דקות בחום של 200 מעלות, מנמיכים לחום של 180 מעלות ואופים עוד 20 דקות.
– בודקים בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה.
– מפזרים אבקת סוכר וזוללים חם או קר.
הערת שוליים:
– כשהתבנית יצאה מהתנור, היתה לי תחושה חדה וברורה שאם אני אזלול אותה ביחד עם כמה כפות שמנת חמוצה לא אתחרט.
– אמא של חמי, סבתא יטי עליה השלום, היתה מגלענת את הדובדבנים בעזרת מחט. ניסיתי את זה ואני בטוחה שאחרי תירגול של כמה מאות דובדבנים אפשר ממש להצליח!
-
המרכיבים
200 גרם חמאה
2 שמנת חמוצה
3 ביצים
כף וחצי שמן
2 סוכר וניל
קליפת לימון
2 כוסות (של השמנת) סוכר
2 כוסות (של השמנת) קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 קג' דובדבנים מגולענים -
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים ללא הדובדבנים, משטחים בתבנית מלבנית משומנת או בתבניות אישיות קטנות, מפזרים מעל את הדובדבנים.
אופים עשר דקות בחום של 200 מעלות, מנמיכים לחום של 180 מעלות ואופים עוד 20 דקות.
בודקים בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה.
מפזרים אבקת סוכר וזוללים חם או קר.
הערת שוליים
כשהתבנית יצאה מהתנור, היתה לי תחושה חדה וברורה שאם אני אזלול אותה ביחד עם כמה כפות שמנת חמוצה לא אתחרט. ואכן…
לעשות את זה כמו רומנים אמיתיים
אמא של חמי, סבתא יטי עליה השלום, היתה מגלענת את הדובדבנים בעזרת מחט.
ניסיתי את זה ואני בטוחה שאחרי תירגול של כמה מאות דובדבנים אפשר ממש להצליח! - עברית