×”×§×™× ×•×— שיקצור ××™× ×¡×¤×•×¨ מחמ×ות מה××•×¨×—×™× – עוגת מוס שוקולד לבן ×¢× ×ª×—×ª×™×ª של עוגיות ×ור×ו וציפוי מפתה של קליק ביסקוויט ×•×’× ×ש שוקולד
×ž×¦×¨×›×™× ×œ×‘×¡×™×¡:
חבילת עוגיות ×ורי×ו (16 עוגיות)
50Â ×’×¨× ×—×ž××” מומסת
×ž×¦×¨×›×™× ×œ×©×›×‘×ª מוס:
2.5 מיכלי×Â ×©×ž× ×ª מתוקה (625 מ”ל)
2 חפיסות שוקולד לבן שבור לקוביות
חצי חבילה קליק עוגיות, חצוי
3 כפיות ×’’לטין ×בקה
8 כפיות חלב
×ž×¦×¨×›×™× ×œ×¦×™×¤×•×™:
150 מ”ל ×©×ž× ×ª מתוקה
150 ×’×¨× ×©×•×§×•×œ×“ חלב
חבילת קליק עוגיות
×ופן ×”×›× ×”:
• ×”×›× ×ª הבסיס: ×˜×•×—× ×™× ×—×‘×™×œ×ª עוגיות ×ור×ו במעבד מזון לתערובת פרורית.
• ×ž×ž×™×¡×™× 50 ×’×¨× ×—×ž××” במיקרו ×›-30 ×©× ×™×•×ª. ×©×•×¤×›×™× ×¢×œ העוגיות ×”×˜×—×•× ×•×ª ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘.
• ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת התערובת ×œ×ª×‘× ×™×ª בקוטר 24. ×ž×©×˜×—×™× ×•×ž×”×“×§×™× היטב. ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×ž×§×¤×™×.
• ×”×›× ×ª המוס: מבי××™× ×œ×¨×ª×™×—×” ×¢×“×™× ×” 1.5 מיכלי ×©×ž× ×ª מתוקה.
• ×©×•×¤×›×™× ×ת ×”×©×ž× ×ª על השוקולד הלבן ×•×ž×ž×ª×™× ×™× כ-2 דקות. ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘ עד להמסה מל××”.
• ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת תערובת השוקולד לקירור שבין 3-4 שעות לפחות.
• ל×חר הקירור –Â ×ž×§×¦×™×¤×™× ×ת ×”×©×ž× ×ª המתוקה ×”× ×•×¡×¤×ª לקצפת יציבה.
• במקביל ×©×ž×™× 3 כפיות גלטין בכוס, ×ž×•×¡×™×¤×™× ×œ×›×•×¡ 8 כפיות חלב ×•×ž×ž×ª×™× ×™× ×›-10 דקות.
• ממיסי× ×ת הגלטין במיקרו כ-20 ×©× ×™×•×ª ×•×™×•×¦×§×™× ×ותו על השוקולד המומס תוך כדי ערבוב מהיר.
• ×ž×§×¤×œ×™× ×ת הקצפת ×‘×¢×“×™× ×•×ª לתוך תערובת השוקולד עד לקבלת תערובת ×חידה.
• ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת הקליק החצוי ×•×ž×§×¤×œ×™× ×‘×¢×“×™× ×•×ª רק עד להטמעה של העוגיות.
• ×©×•×¤×›×™× ×‘×¢×“×™× ×•×ª ×ת תערובת המוס על בסיס העוגיות ×•×ž×—×–×™×¨×™× ×œ×ž×§×¤×™× ×œ×©×¢×ª×™×™× ×œ×¤×—×•×ª. עד שהמוס יציב לגמרי.
• ×”×›× ×ª ×”×’× ×ש וציפוי העוגה: מבי××™× ×œ×”×¨×ª×™×—×” 150 מ”ל ×©×ž× ×ª מתוקה. ×ž×•×¨×™×“×™× ×ת הסיר מה×ש ×•×ž×•×¡×™×¤×™× ×›-150 ×’×¨× ×©×•×§×•×œ×“ חלב. ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘ עד להמסה מל××” וקבלת תערובת חלקה. בשלב ×–×” רצוי להעביר ×ת ×”×’× ×ש ×œ×§× ×§×Ÿ קטן לעבודה × ×•×—×” יותר של ציפוי העוגה.
• ×ž×¡×“×¨×™× ×§×œ×™×§ עוגיות על ×¤× ×™ העוגה בצורה חופשית. כשהחלק המעוגל כלפי מעלה.
• ×©×•×¤×›×™× ×ž×”×©×•×§×•×œ×“ ×‘×¢×“×™× ×•×ª על כל עוגיה ×‘× ×¤×¨×“ עד לציפוי ×ž×•×©×œ× ×©×œ כל העוגה.
>> לפייסבוק של ×ורן × ×’’ר
>> הצטרפו לקהילה ×©×œ× ×• בפייסבוק
יש ×œ×›× ×©×לה בקשר לשלבי ×”×”×›× ×”? ×¨×•×¦×™× ×œ×©×ול ×ת ×ורן לגבי העוגה? כתבו לו למטה בתגובות.
עוד ×ž×ª×›×•× ×™ עוגות:
עוגת שוקולד וקפה
עוגת שוקולד בחושה
עוגת ×ª×¤×•×—×™× ×•×—×ž×•×¦×™×•×ª
ב××™×–×” ×ª×‘× ×™×ª צריך להשתמש?
×פשר להישמש בסוג קליק ×חר בתוך העוגה?
התחתית ×œ× ×™×•×¦×ת קשה מדי ×× ×©×ž×™× ×ותה במקפי×? שו×לת עקב עוגה דומה ×©×”×›× ×ª×™ ×•×’× ×©× ×מרו ×œ×”×›× ×™×¡ ×œ×ž×§×¤×™× ×•×‘×מת ×™×¦× ×§×©×” מדי..
×”×™, במה ×פשר להחליף ×ת עוגיות ×”×ור×ו?
×× ×—× ×• ××•×›×œ×™× ×¨×§ בדץ