2 טעמים אהובים בקינוח אחד – עוגת שוקולד ובננה בחושה עם חלק עליון קראנצ’י שמשלב אגוזים ומעטה עדין של אבקת סוכר
עוגות בחושות ממוקמות די בתחתית סולם העוגות מבחינת מורכבות ההכנה. יותר נמוך מהן נמצאות רק עוגות שלא דורשות אפייה בכלל. אפשר לראות בפשטותן היעדר אתגר קולינרי וחסרון מסוים, אבל אפשר להתמקד בפן החיובי ולחבק את העוגות הבחושות לחיינו. כי למרות שלרוב הן צנועות ולא מפילות מהרגליים או גורמות לקוצר נשימה, עוגות בחושות ללא ספק מהירות וקלות להכנה, מלכלכות מעט כלים, מאפשרות חופש מסוים מבחינת שימוש בחומרי גלם, ובעיקר – הכי הכי ביתיות שיש.
אני אופה עוגות בחושות במשך כל השנה, בדיוק מהסיבות שהזכרתי לעיל. אבל יש קטגוריה מסוימת של עוגות בחושות “כבדות” שאני שומרת לתחילת סתיו וחורף. כשאני אומרת “כבדות” אני לא מתכוונת שפרוסת עוגה כזו תרגיש כמו גוש בטון בבטן. הכוונה היא לעוגות מנחמות במיוחד שמרקמן יחסית דחוס. הן עדיין די אווריריות, פשוט לא יבשות, אלא טיפה לחות מבפנים. יש להן מה שנקרא “גוף” ונוכחות, והן נהדרות ליד כוס קפה או תה.
אני מציעה לכם היום מתכון של עוגה כזו שמשלבת בתוכה שני טעמים קלאסיים ואהובים: שוקולד ובננה. היא מאוד עדינה, לא מתוקה בטירוף, שוקולדית עם טעם וניחוח עדין של בננות. ציפוי אגוזים מייצר מרקם קראנצ’י נחמד נוסף ומעשיר את טעמיה של הבחושה הגזעית הזאת. בתאבון!
מרכיבים לתבנית לחם 6x12x22 או ל-2 תבניות אינגלישקייק:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
3/4 כוס שמן קנולה
3 בננות בינוניות בשלות
1/2 כוס שוקולד שחר / נוטלה
1 ו-1/4 כוסות קמח (175 גרם)
כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
2 כפות קקאו אמיתי
1/2 כוס מים פושרים (120 מ”ל)
2 כפות חלב
חופן אגוזים קצוצים
אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה:
– מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
– בקערה גדולה טורפים באמצעות מטרפה ידנית או מיקסר עם וו גיטרה את הביצים עם הסוכר עד שמתקבל קצף בהיר ואוורירי. מוסיפים את השמן, השוקולד והבננות המועכות ומערבבים.
– מוסיפים את כל המרכיבים היבשים ומערבבים שוב, הפעם בעזרת כף, עד שהם נטמעים בתערובת.
– מוסיפים את המים הפושרים והחלב ומערבבים בפעם האחרונה עד שמתקבלת בלילה אחידה ודי סמיכה.
– מרפדים את התבנית בנייר אפייה. אם משתמשים בתבניות אינגלישקייק חד-פעמיות, ניתן רק לשמן ולקמח אותן. מעבירים את הבלילה לתוך התבנית, מפזרים מעל אגוזים קצוצים ומכניסים לתנור למשך 45-50 דקות, או עד שהעוגה תופחת, משחימה והקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי ללא פירורים.
– מוציאים את העוגה מהתנור, מקררים טיפה בתוך התבנית ושולפים החוצה יחד עם נייר האפייה שמתנתק בקלות. אם רוצים – זורים מעליה אבקת סוכר.
– פורסים ומגישים.
– שומרים במקרר בכלי אטום עד 5 ימים.
הערות:
– אפשר להשתמש או בשוקולד שחר או בנוטלה – התוצאה מצוינת בשני המקרים.
– אפשר להחליף את הסוכר הלבן בכמות זהה של סוכר חום דביק.
– אם הבננות שלכם ממש גדולות, אז שתיים יספיקו בהחלט.
– אפשר להחליף את האגוזים בשקדים או פיסטוקים קצוצים, או בכל דבר אחר שימצא חן בעיניכם. תכלס, מדובר רק בקישוט שעל הדרך מוסיף קראנצ’יות למרקם העוגה.
– זמן האפייה משתנה מתנור לתנור, אז כדאי לבדוק את העוגה אחרי כ- 45 דקות, ואם היא עדיין לא מוכנה, פשוט להשאיר עוד ולבדוק מדי פעם את מצבה. אם היא מתחילה להשחים מדי מלמעלה, ניתן לכסותה בנייר כסף.
– את המתכון המצולם עם הסברים צעד אחרי צעד אפשר לראות כאן.
בטורים הקודמים:
מטריות שוקולד
טארט שוקולד ואוראו
פיצה מבצק שמרים שבועי
עוגת תמרים לחה בציפוי שוקולד לבן
טפיוקה עם מנגו ופירות יער
מטבוחה פיקנטית
עוגת ביסקוויטים עם קרם לימון
>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
צילומים: אולגה טוכשר