רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגות - עוגת תותים וקינמון

עוגת תותים וקינמון

עוגת תותים בחושה עם מעט קינמון. עוגה עם ריח מטורף של ריבה מתוקה מתוקה

חומרים לתבנית בקוטר 26 או תבנית קוגלהוף:

5 ביצים
1.5 כוסות סוכר
קורט קינמון
1 מיכל שמנת מתוקה
350 גרם קמח תופח
10 תותים גדולים חתוכים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר.

כשיש קצף תפוח וצהבהב, מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים להקציף עד מרקם כמו של קצף – רך אבל יציב.

מעבירים את תערובת החלמונים המוקצפת לקערה גדולה.

בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים עם וו בלון. מוסיפים את שארית הסוכר בהדרגה עד שמתקבל קצף יציב וחזק אך לא יותר מדי.

מקפלים בעדינות את החלבונים לתערובת החלמונים והשמנת.

מוסיפים את הקמח והקינמון, וממשיכים לקפל בעדינות.

מוסיפים את התותים החתוכים, מערבבים ומעבירים לתבנית משומנת היטב.

מכניסים לתנור שחומם מראש, אופים במשך כ-45 דקות, עד שהקיסם יוצא נקי.

מצננים את העוגה היטב לפני הוצאתה מהתבנית.

  • חומרים לתבנית בקוטר 26- או תבנית קוגלוף
    5 ביצים
    1/2 1 כוסות סוכר
    קורט קינמון
    1 מיכל שמנת מתוקה
    350 גרם קמח תופח
    10 תותים גדולים

  • תהליך הכנת העוגה.
    1. מחממים תנור ל180 מעלות .
    2. במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלמונים עם הסוכר- 3/4 כוס סוכר.
    3. כשיש קצף תפוח וצהבהב מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים להקציף עד מרקם כמו של קצפת- רך אבל יציב.
    4.את תערובת החלמונים המוקצפת מעבירים לקערה גדולה.
    5. בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים עם וו בלון, את שארית הסוכר מוסיפים בהדרגה עד קצף יציב וחזק אך לא יותר מידי.
    6.מקפלים את החלבונים לתערובת החלמונים והשמנת, בעדינות! כדי להוציא יותר מידי אוויר.
    7. מוסיפים את הקמח והקינמון, וממשיכים לקפל בעדינות.
    8. מוסיפים את התותים החתוכים, מערבבים ומעבירים לתבנית משומנת היטב.
    9. מכניסים לתנור שחומם מראש, אופים במשך 45 דקות- עד שהקיסם יוצא נקי.
    10. מצננים את העוגה היטב לפני הוצאת מהתבנית.

  • עברית

noaeinat1
שלום,
קוראים לי נעה- מהעוגות של נעה, קונדיטורית 19, למדתי קורס קונדיטוריה ב"בישולים", השתתפתי בהמון תחרויות ואהבה הכי גדולה שלי היא הקונדיטוריה:)
עבדתי בקונדיטוריית דלאל ומסעדת קלואליס, עשיתי סטאז בבלגיה במסעדת 2 כוכבי מישלאן ובנוסף יש לי בלוג ועמוד בפייסבוק בשם העוגות של נעה:)
noaeinat1
noaeinat1

מתכונים אחרונים מאת noaeinat1 (צפו בכולם...)

noaeinat1
noa199560@walla.com

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top