מתכון שהוא כל כך קל שמביך לקרוא לו מתכון. אחת הדרכים המנצחות להכין עוף שחום עם עור קריספי וזהוב
מצרכים:
עוף שלם
חצי קילו מלח גס
אופן הכנה:
– מחממים את התנור על גריל טורבו ל-200 מעלות.
– מניחים בתבנית עוף שלם שטוף ונקי.
– מפזרים בחופשיות מלח בישול גס מסביב לעוף. משתדלים שהעוף לא ייגע במלח.
– צולים בתנור במשך כשעה.
– המלח סופג את הנוזלים הניגרים מהעוף ובאורח פלא מעניק לו מליחות עדינה.
– צופים בעור של העוף משחים בתנור ומעלה שלפוחיות מתפצפצות ומתענגים.
ומה עם תוספת?
– מניחים בטטות שלמות בקליפה שטופה על ערימת מלח וצולים בתנור כשעה. גם כאן המלח מעניק לבטטות טעם מרוכז וחזק.
מתכון ותמונות: אפרת מהבלוג “איך להרשים את חמותך”
לפוסט המלא בבלוג הכנסו לכאן
-
עוף שלם
חצי קילו מלח גס -
אופן ההכנה:
מחממים את התנור על גריל טורבו ל-200 מעלות.
מניחים בתבנית עוף שלם שטוף ונקי.
מפזרים בחופשיות מלח בישול גס מסביב לעוף. משתדלים שהעוף לא ייגע במלח.
צולים בתנור במשך כשעה.
המלח סופג את הנוזלים הניגרים מהעוף ובאורח פלא מעניק לו מליחות עדינה.
צופים בעור של העוף משחים בתנור ומעלה שלפוחיות מתפצפצות.
מתענגים.
ומה עם תוספת?
מניחים בטטות שלמות בקליפה שטופה על ערימת מלח וצולים בתנור כשעה. גם כאן המלח מעניק לבטטות טעם מרוכז וחזק. - עברית