מתכון שהוא כל כך קל שמביך לקרוא לו מתכון. אחת הדרכים המנצחות להכין עוף שחום עם עור קריספי וזהוב
מצרכים:
עוף שלם
חצי קילו מלח גס
אופן הכנה:
– מחממים את התנור על גריל טורבו ל-200 מעלות.
– מניחים בתבנית עוף שלם שטוף ונקי.
– מפזרים בחופשיות מלח בישול גס מסביב לעוף. משתדלים שהעוף לא ייגע במלח.
– צולים בתנור במשך כשעה.
– המלח סופג את הנוזלים הניגרים מהעוף ובאורח פלא מעניק לו מליחות עדינה.
– צופים בעור של העוף משחים בתנור ומעלה שלפוחיות מתפצפצות ומתענגים.
ומה עם תוספת?
– מניחים בטטות שלמות בקליפה שטופה על ערימת מלח וצולים בתנור כשעה. גם כאן המלח מעניק לבטטות טעם מרוכז וחזק.
מתכון ותמונות: אפרת מהבלוג “איך להרשים את חמותך”
לפוסט המלא בבלוג הכנסו לכאן