רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - פסטרמה ושעועית ירוקה עם בטטות

פסטרמה ושעועית ירוקה עם בטטות

ארוחה מהירה וקלילה עם מצרכים שיש לכל אחד בבית – רצועות פסטרמה ושעועית ירוקה מוקפצות בשמן זית ושום לצד בטטות צלויות

מצרכים (ל-6 מנות):
3 בטטות בינוניות
300 גרם שעועית ירוקה
250 גרם פסטרמה מקסיקנית (או כל פסטרמה שאוהבים) חתוכה לרצועות
4 שיני שום פרוסות
4 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל

אופן הכנה:
• שוטפים את הבטטות ומנקים היטב את הקליפה, להסרת שאריות ליכלוך.
• חותכים את הבטטות בקליפתן לקוביות גדולות בגודל 3X3 ס”מ ומעבירים לקערה. מתבלים במלח ופלפל, מזלפים 2 כפות שמן זית ומערבבים היטב.
• מניחים בתבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור חם בגובה 200 מעלות למשך 25 דקות.
• מרתיחים מים בסיר ולאחר רתיחה מכניסים את השעועית ל-3 דקות להמשך בישול ברתיחה. מוציאים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח (להפסקת הבישול).
• למחבת חמה מוסיפים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הפסטרמה, שום ומערבבים היטב. מוסיפים את השעועית ומקפיצים למשך 4 דקות.
• מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.
אופן הגשה: מניחים את הבטטות על צלחת ולצידם מוסיפים את השעועית והפסטרמה.

המתכון באדיבות השף עומרי בן פרז לחברת “עוף טוב”.
צילום:
מורג ביטן.

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים לארוחת צהריים? נסו את אלה:
מאפה פילו במילוי בשר
טבית – עוף במילוי אורז
נתחי עוף בתפוזים

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top