הפעלה נהדרת עם הילדים בחנוכה – אנושקה מלמדת אתכם איך להכין חנוכייה, סביבון, סופגנייה וכד מבצק סוכר
מה תצטרכו:
בצק סוכר צבעוני
קערית עם מעט מים
משטח עבודה
סכין קטנה
מכחול
קורנפלור (לפזר במקרה בצק דביק)
חותכנים (פרח קטן, חנוכייה בגדלים שונים, סביבון)
שלב 1
– מכינים מבצק סוכר לבן פיתה בעובי 4-5 מ”מ.
– בעזרת חותכני חנוכייה קורצים את הצורה.
– מורחים עליה מעט מים כדי שניתן יהיה להדביק עליה את הנרות.
– מבצק כתום מכינים את הלהבות: מרדדים את הבצק הכתום לפס שטוח ודק. עם חותכן חנוכייה קורצים את החלק העליון של החנוכייה ומשאירים ממנו רק את החלק של הלהבות. מדביקים עם מעט מים.
שלב 2
– מגלגלים נחשים צבעוניים (הנחש הכי גדול זה הנר הראשון) ומדביקים אותם מהגדול ולקטן.
– ממלאים את החנוכייה עם שאר הנרות הצבעוניים.
– את החלק התחתון של החנוכייה ניתן לקשט עם פרחים, כוכבים, לבבות מבצק סוכר או סוכריות צבעוניות שיש בבית.
– מכינים סוכריית סביבון ומקשטים עם בצק סוכר צבעוני וסוכריות.
שלב 3
– מכינים בצק סוכר לסופגנייה: מערבבים בצק צהוב עם מעט חום ויוצרים עיגולים.
– בתוך כל סופגנייה מסמנים עיגול בעזרת המערוך.
– את הריבה מכינים מכדור בצק אדום ומדביקים עם מעט מים.
– מעל הסופגנייה המוכנה ניתן לפזר אבקת סוכר.
– הסופגניה מוכנה!
שלב 4
– מכינים את הכד מבצק צהוב: מחלקים את הכדור ל-2, אחד גדול יותר לכד עצמו ואחד קטן יחסית לידית.
– מגלגלים את הכדור לצורה של אגס ומעצבים כד.
– מהכדור הקטנטן מכינים נחש קטן לידית. מורחים מעט מים ומדביקים את הידית.
הדרכה וצילומים: אנה מינביץ’ מסטודיו אנושקה. למידע על הדרכות וסדנאות בבצק סוכר של אנושקה לחצו כאן