כמו במאפיות רק הרבה יותר טעים – שבלולי פיצה טעימים בטירוף עם רוטב עגבניות, גבינה צהובה וזיתים
בצק פריך ומפנק ונוח לעבודה, רוטב עגבניות ביתי, מוצרלה וזיתים, מה צריך יותר מזה?
מצרכים לבצק:
200 גרם חמאה רכה
200 גרם גבינת כנען או טוב טעם מפוררת
2 חלמונים
1/2 כפית מלח
4 כפות מים פושרים
300 גרם קמח
שקית אבקת אפיה
למלית:
רוטב עגבניות בייתי (או מוכן)
50 גרם גבינה צהובה מגורדת
50 גרם מוצרלה מגורדת
זיתים
אורגנו יבש
אופן ההכנה:
– במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, גבינה, חלמונים ומלח במשך 2 דקות במהירות איטית עד לקבלת תערובת אחידה.
– מוסיפים מים, קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד לקבלת בצק חלק.
– עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך שעתיים לפחות.
– מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, מרדדים כל חלק על משטח מקומח לצורת למלבן מורחים רוטב עגבניות, גבינות, זיתים ואורגנו
ומגלגלים לצורת רולדה. חותכים לשבלולים.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 20 דקות עד שהשבלולים זהובים.
צילום ומתכון: בת-חן סטודיו לבישול ואפייה
רוצים ללמוד איך לאפות פוקצ’ות, איך להכין אוכל אסיאתי מעולה או איך לבשל בריא? הצטרפו לסדנאות המעולות של בת-חן