עוגת שמרים רכה, בצורת שושנים, במילוי גבינה מתוקה ודובדבנים חמוצים. מתאימה במיוחד לצד קפה או תה חם
אם אתם אוהבים גביניות אתם הולכים להתאהב במאפה הזה. יש בו מילוי של גבינה מתוקה משובצת בדובדבנים חמוצים, בצק שמרים רך שנשאר כזה גם אחרי יומיים בזכות סירופ סוכר ולמרות המראה המרשים שנוצר בזכות עיצוב השושנים (או הצמה) מדובר במתכון מאוד פשוט להכנה שדורש מכם בעיקר להפעיל את המיקסר.
בחג, מומלץ להגיש את העוגה לצד כוס תה או קפה, ובשאר ימות השנה היא תתפקד מעולה כעוגה של בוקר. זאת שממתיקה את היום ופותחת אותו עם חיוך.
שימו לב, חלק מהקמח במתכון הומר לפודינג גם כדי להוסיף לבצק טעם של וניל שמשתלב נהדר עם הגבינה, אבל בעיקר כדי להותיר את הבצק רך לאורך זמן.
אז למה אתם מחכים, רוצו להדליק את הקומקום ובינתיים שימו את הבצק להתפחה.
חג שבועות שמח!
מרדדים, ממלאים, מגלגלים וחותכים. צילום: רחלי קרוט
עוגת שמרים במילוי גבינה מתוקה ודובדבנים
מצרכים לבצק (2 עוגות עגולות בגודל 22 או עוגה אחת עגולה ועוגה אחת בצורת צמה):
420 גרם (3 כוסות) קמח
שקית (80 גרם) פודינג בטעם וניל עלית
25 גרם (1/2 שקית) שמרים טריים או כף שמרים יבשים
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
150 מ”ל (3/4 כוס) חלב
כפית תמצית וניל
2 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
מצרכים למילוי:
250 גרם גבינה ריקוטה
250 גרם גבינת טבורוג (להשיג בכל המעדניות בסופרים)
כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות פודינג בטעם וניל עלית
2 חלמונים
צנצנת דובדבנים חמוצים, מגולענים ומסוננים מהנוזל
לציפוי:
ביצה טרופה עם מעט חלב
סוכר גבישי לקישוט (לא חובה)
סירופ סוכר:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
אופן הכנה:
– מכינים את הבצק: מערבלים את כל המצרכים במהירות איטית במשך 4-5 דקות. מגבירים למהירות בינונית ומערבלים עוד 5 דקות עד שהבצק אחיד ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד או במגבת ומתפיחים לילה במקרר או שעה בטמפרטורת החדר.
– מכינים את המילוי: מסננים את הדובדבנים מהנוזל באמצעות מסננת.
בקערה רחבה טורפים את כל המצרכים פרט לדובדבנים ומניחים בצד.
– מרדדים 1/2 מכמות הבצק למלבן בעובי ס”מ ומורחים 1/2 מכמות המילוי על כל הבצק, משאירים בצדדים שוליים של ס”מ.
– מפזרים 1/2 מכמות הדובדבנים על המילוי ומגלגלים לרולדה. חותכים לפרוסות בעובי 5 ס”מ ומניחים עם הצד החתוך כלפי מטה בתבנית עגולה. מקפידים להשאיר בין כל פרוסת רולדה 2 ס”מ לפחות כי הבצק תופח במהלך האפייה. מכינים בצורה זהה את החצי השני של הבצק.
– מכסים עם מגבת מטבח ומניחים לעוגה לתפוח במשך 40 דקות.
– מברישים את העוגה בעדינות עם ביצה טרופה עם חלב ומפזרים סוכר גבישי.
– אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה זהובה.
– 5 דקות לפני סיום האפייה מרתיחים את המים והסוכר של הסירופ וברגע שהעוגה יוצאת מהתנור מרטיבים אותה בנדיבות עם הסירופ. מקררים בטמפרטורת החדר ומגישים.
ניתן לעצב בכל צורה שאוהבים – שושנים, צמה או רולדה. צילום: רחלי קרוט
הערות חשובות
– טוב לדעת: פודינג עלית עוזר לבצק להשאר רך ונעים לזמן ממושך וביחד עם הסירופ סוכר מתקבל מאפה ששומר על טריות גם במשך כמה ימים.
– כדי ליצור צורה של צמת שמרים מרדדים חצי מכמות הבצק למלבן בעובי ס”מ. מניחים לאורך המלבן, במרכזו, 1/2 מכמות המילוי ומעליו בגבעה 1/2 צנצת דובדבנים מסוננים. חותכים עם סכין פסים בעובי ס”מ בצדי המילוי (הבצק שנותר ללא מילוי מהצדדים) ומעבירים בכל פעם רצועת בצק מעל המילוי, פעם מימין ופעם משמאל עד שהרצועות עוטפות את הבצק.
– במקום גבינת טבורוג ניתן להשתמש במסקרפונה או בעוד גבינת ריקוטה.
– אם לא אוהבים דובדבנים אפשר לוותר עליהם אבל הם מאוד מוסיפים.
– אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף קמח בזמן הלישה ולפני הרידוד. אבל הקפידו שהוא ישאר רך ולא יבש מדי.
המרקם נותר רך בזכות הפודינג והסירופ סוכר. צילום: רחלי קרוט
אל תפספסו
מתכון לביצת הפתעה שקופה במילוי קרם גבינה, קארד לימון וקיווי
מתכון לעוגת ריקוטה בחושה עם בננות מקורמלות
מתכון לטארט גבינה לימוני עם שושני קצפת
כוסות משוקולד במילוי מוס גבינה ושוקולד, קצפת וניל ופולי קקאו
מתה על שילוב הטעמים הזה, נראה מצוין! :)
הי.את מתכוונת לאבקת פודינג או אינסטנט פודינג?