בייגלס מושלמים, הכי אמריקאים שיש, שמכינים לבד מבצק שכיף לעבוד איתו. לפני שתספיקו למרוח את הגבינה, הם כבר ייגמרו
בייגלס מושלמים עם שומשום, שמכינים מבצק נוח לעבודה.
1 ק”ג קמח לחם מנופה
כף וחצי שמרים יבשים
3 כפות סוכר
650 מ”ל מים
28 גרם מלח
2 כפות שמן זית איכותי
לציפוי:
ביצה טרופה עם כף מים
שומשום
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים וסוכר כחצי דקה.
מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים כשתי דקות עד להיווצרות בצק אחיד.
מוסיפים שמן זית, מלח ומערבבים כשמונה דקות נוספות.
הבצק צריך להיות גמיש וחלק למגע.
מעבירים את הבצק לקערה מעט מקומחת ומתפיחים כשעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כאשר הבצק מכוסה במגבת.
שוקלים ומחלקים את הבצק ל- 14 יחידות, כל חתיכה במשקל 120 גרם.
יוצרים מכל חתיכה של בצק נחש ארוך, יוצרים עיגול ומהדקים את הקצוות שלא יפתחו.
מניחים את הבייגלס במרווחים אחד מהשני על תבנית עם נייר אפיה שעליו מפוזר מעט קמח דורום.
מורחים בעדינות את הבייגלס בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ- 20 דקות, עד להזהבה של הבצק.
ללא התפחה שניה?
לאחר 8 דקות לישה הבצק יצא לי דביק מאוד, זה תקין או שאני צריכה להוסיף קמח?
איזה סוג קמח השתמשת? זה מאוד משפיע על כושר ספיגת הנוזלים
השתמשתי בקמח לבן רגיל. לא טוב? אבל אני חייבת לציין שלמרות זאת הוא יצא טעים בטירוף. אירחתי לארוחת ערב אתמול וכולם התלהבו ממש.
עדיפות גבוהה לקמח לחם, איכות הקמח עושה הבדל משמעותי, איזה כייף לשמוע שהכנת והם התלהבו!
ללא התפחה שנייה
אפשר עם קמח מלא עם שמרים של שימרית?
קמח מלא עד 50% , יחס ההמרה בין שמרים יבשים לטריים הוא 1:3, זאת אומרת שעל כל גרם אחד של שמרים יבשים יש להשתמש ב-3 גרמים של שמרים טריים.
אפשר מקמח כוסמין מלא ?
הייתי מתחילה עם 50% כוסמין מלא