טור ×ž×ª×•×§×™× ×—×“×©, ×ž×”×™×•× ×•×‘×›×œ שישי, של השוקולטיירית ×תי בטיטו. והפע×: מוס חלבה מהיר ×¢× ×¦×™×¤×•×™ עשיר ומבריק של שוקולד

הכל התחיל מעצלות ומוזה. תכננתי להכין מוס שוקולד קל×סי ולפנק ×ת יושבי ביתי בסוף השבוע (שוקולטיירית ×ו ל×?). ×המהמה, המזווה ×”×™×” ריק משוקולדי×, ו×ת ×ž×§×•×ž× ×ª×¤×¡×” קופסת שיערות חלבה, קופסה ×חת יותר מדי.
×¢×¦×œ× ×•×ª של רגע גרמה לי לוותר על ביקור בסופרמרקט (×ו ×œ×¡× ×’’ר ×ת ×”×§× ×™×™×Ÿ התורן) ××– שידכתי בין החלבה, ×”×˜×—×™× ×” וכמה קוביות שוקולד עזובות במקרר. כך × ×•×œ×“ לו המוס ×”×ž×§×¡×™× ×©×”×ž×œ×™×š ×ת החלבה למלכת ×”×ž×•×¡×™× ×•×”×©×•×§×•×œ×“ הופך לעבד לרגלה.
על הדו×ט בין שוקולד לחלבה דיברו כבר רבות. ×× ×™ ×”×§×˜× ×” רק ×וסיף ו×ומר ×›×™ מדובר ×‘×§×™× ×•×— מתוק (מ×וד), ×—×•×ž×¨×™× ×–×ž×™× ×™× ×•×ž×¢×˜ עבודה. עצה שלי, הגישו ×‘×ž× ×•×ª ×§×˜× ×•×ª ומקושטות, ×”×¢×•× ×’ מובטח! ×’× ×”×ž×—×ž×ות.
שיהיה סוף שבוע מתוק ×•× ×ª×¨××” ×›×ן שוב בשישי הב×.
דרגת קושי:Â × ×—×©×‘ ×צלי “×‘×§×˜× ×”.
×ž×¦×¨×›×™× ×œ×ž×•×¡ חלבה:
5 חלבוני×
1/3 כוס סוכר
2 ×ž×™×›×œ×™× (500 מ”ל) שמנת מתוקה להקצפה ×ו תחליף צמחי
3/4 כוס טחינה גולמית
×›×£ סיל×ן
150 גר× שערות חלבה ×ו חלבה מפוררת
לציפוי שוקולד:
25 גר× חמ××”
75 גר× שוקולד מריר ×יכותי
2 כפות סוכר
2 כפות ×§×§×ו
קישוט והרכבה:
כוסות קטנות שקופות
שערות חלבה ×ו ×‘×•×˜× ×™× ×§×¦×•×¦×™×
שברי עוגיות (חמ××”, ×ור×ו ×ו כל עוגיה שיש במזווה)
קדימה לעבודה:
• ×ž×§×¦×™×¤×™× ×ת ×”×—×œ×‘×•× ×™× ×•×”×¡×•×›×¨ עד לקבלת קצף ×חיד ויציב (תערובת ×’).
• בקערה נפרדת (גודל בינוני) ×ž×§×¦×™×¤×™× ×ת השמנת ×•×ž×•×¡×¤×™× ×ת הטחינה בהדרגה. ×‘×¡×™×•× ×”×”×§×¦×¤×” ×ž×¤×•×¨×¨×™× ×ת השערות ×ו החלבה פנימה (תערובת ב’).
• ×ž×§×¤×œ×™× ×ת תערובת ×’ לתוך תערובת ב’ בתנועות קיפול עדינות.
• ×ž×¤×•×¨×¨×™× ×¢×•×’×™×” בתחתית כל כוס, ממל××™× ×‘×ª×¢×¨×•×‘×ª המוס ×•×ž×›× ×™×¡×™× ×œ×§×™×¨×•×¨ 3-4 שעות.
• ×ž×›× ×™×¡×™× ×ת חומרי ציפוי השוקולד לסיר, ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×¢×œ ×ש נמוכה עד ליצירת סירופ מבריק.
• ל×חר שהציפוי התקרר מעט, מוצי××™× ×ת הכוסיות מהקירור ×•×ž×›×¡×™× ×‘×©×›×‘×ª שוקולד נדיבה.
• ניתן לקשט בשערות חלבה ושברי בוטני×.
תכירו
×תי בטיטו, בת 24, משפטנית במקצועי, שוקולטיירית (מקצועית) בשביל הנשמה וקונדיטורית חובבת ×¢× ×©×יפות. מעריצה ומעריכה יצירות קולינריות. ליצירת קשר, ש×לות ושת”פ –  etush93@walla.com
×¦×™×œ×•× ×•×¡×˜×™×™×œ×™× ×’: ×—×™×” ריבקין
>> הצטרפו לקהילה ×©×œ× ×• בפייסבוק
 
 foodpage – כל ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×‘×ž×§×•× ×חדכל ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×‘×ž×§×•× ×חד
foodpage – כל ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×‘×ž×§×•× ×חדכל ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×‘×ž×§×•× ×חד
                     
        
 
					 
					 
					




× ×¨××” מדהי×!
שמרתי כדי להכין בשבוע הב×
תודה רבה
תודה, בשמחה רבה. ×שמח לשמוע על התוצר.
המוס × ×¨××” × ×—×ž×“ וממתין במקרר.
מרכיבי הציפוי לעומת ×–×ת, ×”×•×¤×›×™× ×œ×¢×™×¡×” מוצקה ו××™× × × ×ž×¡×™× ×œ×›×“×™ סירופ