ה-עוגה שלכם לפסח! עוגת פאדג’ שוקולד רכה ועשירה בטירוף שמכינים עם קערה אחת ומטרפה. ויש גם סרטון עם כל שלבי ההכנה
אם יש שבוע אחד שאני מחכה לו כל השנה זה השבוע של פסח. אני יודעת, זה נשמע מוזר, אבל פסח הוא אחד החגים האהובים עלי. לא רק שאני יכולה לחיות על מצות (רטובות עם ממרח שוקולד) אני גם לגמרי מאוהבת בתקופה הזאת שהקור מפנה את מקומו לשמש עדינה.
השבוע הזה הוא גם אחד המאתגרים מבחינת אוכל. בכל זאת, אחרי שמתרגלים לפתוח את הבוקר עם סנדביץ’ חביתה ולסגור אותו עם עוגת שמרים, קצת קשה למצוא אלטרנטיבות ראויות.
מצד שני, חכו שתטעמו את העוגה שלפניכם ותגלו שלפעמים משוכות הן דרך נהדרת להפוך מכשול למעלה.
עוגת השוקולד הזאת מלווה אותי, בגרסתה המקורית, כבר כמה שנים והיא אפילו פורסמה לפני שנתיים כאן באתר והתברגה מהר מאוד למקום השני ברשימת המתכונים הנצפים ביותר עם למעלה מ-100,000 כניסות ואלפי לייקים ושיתופים. ולא בכדי.
מדובר בעוגה שלא רק קל מאוד להכין – רק מערבבים את המצרכים בקערה ומעבירים לתנור – אלא שהמרקם שלה, שנע בין פאדג’ לבראוניז, עם שכבת טראפלס שוקולד מעל! מצליח לקצור כל כך הרבה מחמאות שאף אחד לא יאמין שביליתם חצי שעה במטבח כדי להכין אותה. ואגב, אתם גם לא חייבים לספר (מבטיחה לא לגלות).
ומילה לגבי העדר מוצרי החלב – במקרה הזה, לא רק שלא תרגישו לרגע שחסרה לכם חמאה או שמנת, אלא שהגרסה הזאת עולה בעיני על זו החלבית כי היא מאפשרת לשוקולד לבלוט יותר ועל הדרך מוסיפה לעוגה רכות ועושר.
ושנייה לפני שאני שולחת אתכם לרוץ למטבח ולהכין אותה, בואו נדבר רגע על הפיל הקטן שאתם בטח קצת חוששים ממנו – דפי השוקולד מעל! במקום שאכתוב מלא ואסביר כמה פשוט להכין אותם, 10 דקות כולל זמן הקירור, למקרה שאתם תוהים, אני אשלח אתכם לצפות בסרטון ולגלות בעצמכם כמה זה קל ומהיר וכמה התוצאה עולה באלפי מונים על דקות ההשקעה.
ואם בסרטון עסקינן, תרשו לי בנימה אישית להגיד המון תודה ללירם שגם ערך את הסרטון וגם היה הרוח החיה מאחוריו. זה לא מובן מאליו לפנות כל כך הרבה שעות בשביל להגשים חלומות קטנים של אחרים ולהפוך אתגר למציאות. ואף מילה על המשוכות שצצו בדרך, קצת כמו העוגה הזאת, בסוף גם הן יהפכו למעלה.
מאחלת לכם חג שמח ומתוק ומחכה לראות איך יצאה לכם העוגה.
עוגת שוקולד פאדג’ עם שכבת טראפלס שוקולד ודפי שוקולד קראנץ’
מצרכים (תבנית עגולה 18 או 20):
140 גרם שוקולד מריר
130 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) שמן קוקוס
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
3 ביצים
55 גרם (1/2 כוס) קקאו איכותי, מנופה
כפית תמצית וניל איכותית
לגנאש שוקולד:
130 גרם שוקולד מריר
130 מ”ל (1/3 כוס) קרם קוקוס
3 כפות ליקר דובדבנים או כל ליקר אחר שאוהבים
לדפי שוקולד קראנץ’:
150 גרם שוקולד מריר
כפית שמן צמחי (קנולה, חמניות, סויה)
3 כפות פולי קקאו
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– בקערה שמתאימה למיקרו מניחים שוקולד ושמן קוקוס וממיסים, בפולסים של 30 שניות. מערבבים עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.
– מוסיפים סוכר וטורפים.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים עד שהן נטמעות בשוקולד.
– מוסיפים קקאו וטורפים בעדינות עד שהתערובת כמעט אחידה. מוסיפים וניל ומערבבים.
– מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך 25 דקות ולא דקה יותר. העוגה צריכה להיות יציבה בצדדים ומעט רכה באמצע.
– בזמן שהעוגה בתנור מכינים גנאש: ממיסים בקערה שוקולד עם קרם קוקוס וליקר ומערבבים עד שנוצר גנאש מבריק וחלק.
– מניחים את הגנאש על העוגה החמה ומניחים לה להתקרר בטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר עד שהגנאש למעלה מתמצק ומתקרר לגמרי (מינימום שעה).
– דפי שוקולד קראנץ: ממיסים שוקולד במיקרו, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים. מוסיפים שמן צמחי ומערבבים היטב.
– משטחים את השוקולד על תבנית עם נייר אפייה, לגובה של 2-3 מ”מ ומפזרים פולי קקאו. מעבירים למקרר עד שהשוקולד מתמצק.
– שוברים את השוקולד ומניחים בצורה אלכסונית (כדי שיהיה קל לפרוס) על העוגה. שומרים את העוגה בטמפרטורת החדר (אלא אם כן חם מאוד ואז עדיף מקרר). ובכל מקרה, אם שומרים במקרר, מומלץ מאוד לאכול אותה כשהיא נחה לפחות שעה מחוץ למקרר.
הערות חשובות:
– אפשר לוותר על דפי השוקולד ולקשט את העוגה עם תותים חצויים וגילופי שוקולד שמכינים עם קולפן וחפיסת שוקולד מריר.
– אופציה נוספת להגשה: טוחנים 10 תותים עם כפית מיץ לימון וכף אבקת סוכר ומגישים את רוטב התותים על צלחת עם העוגה. החמצמצות של התותים תשתלב מעולה עם המתיקות של העוגה.
– כדי שהעוגה תצא טוב (כי אין קמח שיחזיק אותה) חשוב להשתמש בשוקולד איכותי שמוצקי הקקאו בו גבוהים.
– ובהמשך לסעיף הקודם, ממש חשוב כאן קקאו איכותי כי עליו מתבססת העוגה.
– למרות שמכינים את העוגה בתבנית די קטנה יחסית (קוטר 18 או 20) היא מספיקה בלי בעיה ל-15 אנשים לפחות. בגלל שמדובר בעוגה מאוד עשירה ופאדג’ית, מומלץ מאוד לחתוך פרוסות יחסית דקות ממנה. אם בכל זאת אתם רוצים להכין אותה בתבנית גדולה (24/26) פשוט תכפילו כמויות.
רוצים לדעת ראשונים מה עולה בקרוב? בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם – https://www.instagram.com/raheli/
צילום ומתכון: רחלי קרוט | עריכת וידאו: לירם ברהום | מוזיקה: www.bensound.com
היי רחלי, נראת מדהים.
אין לי תבנית כזו קטנה, בכמה להכפיל את הכמויות לתבנית 24 או 26?
תוסיפי 50%. למשל במקום 140 גרם שוקולד תשימי 210
בהצלחה!
האם ניתן להוסיף קורנפלור על מנת שהעוגה תהפוך ליציבה יותר? באם כן כמה כפות?
היי נראה מצוין, יש אפשרות להחליף את השמן קוקוס? לא חובבים אצלנו
אפשר להמיר בחמאה (לגרסה חלבית) או מחמאה (לגרסת פרווה). מצד שני, ממליצה לך בחום לנסות עם השמן, הוא לא מורגש לגמרי.
בהצלחה וחג שמח!
האם אפשר להמיר את הביצים במחית תפוחי עץ לטבעוניים?
שאלה טובה :) אני לא באמת יודעת כי העוגה נשענת על הביצים כי אין כאן קמח. אבל מבטיחה לעשות קצת ניסויים השבוע ולחזור עם תשובות.
כמעט בכל מתכון אפשר להחליף ביצה בחצי בננה מעוכה. אם אוהבים בננות אז גם קצת יותר. זה תמיד יוצא מוצלח ומענין
היי רחלי :) עוגה נהדרת. אם אני רוצה בכל זאת להפוך אותה לחלבית, להחליף את שמן הקוקוס בשמנת מתוקה?
תודה רבה :)
את השמן קוקוס תמירי בחמאה את הקרם קוקוס (של הציפוי) תמירי בשמנת מתוקה.
בהצלחה וחג שמח!
מסתדר לי מצוין עם ענין הכשרות- אני מתארחת בליל סדר אצל שומרי כשרות שלא יאכלו עוגה חלבית :)
כמה שאלות:
האם יש אלטרנטיבה לשמן קוקוס? אני לא משתמשת בו ולא בא לי לקנות במיוחד רק בשביל העוגה.
אם אני רוצה להכין בתבנית 24/26 מה יהיו הכמויות ? (יש למעלה מ- 20 אורחים).
קרם קוקוס- אין לו טעם לוואי? עדיף על שמנת צמחית מבחינת הטעם? (בריאותית- בטוח :) )
שמן צמחי- קנולה זה בסדר?
שברי השוקולד- ברס יתאים במקום פולי הקקאו?
תודה רבה!
אם את רוצה שהיא תשאר פרווה אז אפשר להשתמש במחמאה, מצד שני, יש צנצות קטנות של שמן קוקוס אז את יכולה לרכוש אחת קטנה ולא ישאר לך הרבה מזה :)
אני ממליצה להכין פשוט 2 עוגות של 20 ולקשט אחת בדפי שוקולד ואחת עם תותים. או להכין בתבנית גדולה ואז להוסיף עוד 50% למצרכים. למשל: במקום 140 גרם שוקולד לשים 210
כן, קרם קוקוס עדיף. כמעט ולא מרגישים את הטעם שלו ובכל מקרה הליקר מספיק חזק.
קנולה זה מושלם.
ברס יהיה מדהים.
ואשמח לדמוע אחר כך איך יצא לך :)
חג שמח!
היי רחלי, נראה מעולה. יש לי שאלה בנוגע לליקר, האם ניתן להמיר לרום?
תודה רבה וחג שמח
היי יוליה,
אישית אני פחות מתחברת לשילוב של רום ושוקולד אבל אם את אוהבת את השילוב אז כמובן שאין בעיה. בעקרון כל ליקר יעבוד כאן ואפשר גם בלי.
חג שמח!
מה עם הזמן אפיה אם מגדילים את הכמויות ב-50% ?
בעקרון אם מדובר בתבנית של 24 זה יקח בסביבות 30 דקות, אבל ממליצה לבדוק אחרי 30 דקות. אם השוליים יציבים והחלק הפנימי יציב אבל מעט רך זה מוכן :) חשוב לא לייצב את העוגה ולא לחכות שהיא תהיה ממש מוצקה באמצע, אחרת היא לא תצא פאדג’ית.
היי! נראה נפלא! אפשר להמיר את הסוכר הלבן במשהו בריא יותר?
נראה מדהים וטעים. אפשר להקפיא?
כן, רק עדיף בלי דפי השוקולד. אותם אפשר להכין ולשמור במקרר ולהניח על העוגה אחרי שמפשירים אותה במקרר או בטמפרטורת החדר.
בהצלחה וחג שמח :)
כמה זה 150 גרם סוכר (בכוסות ) 55 גרם קקאו ואך אפשר לדעת בדיוק כמה זה 140 גרם שוקלד מריר זה יהיה נורא אם אני ישים 150 גרם ואותו דבר לגבי 130 גרם שוקולד לגנאש
תמיד עדיף להשתמש במשקל ביתי, הוא גם לא יקר וגם מקל מאוד על העבודה במטבח.
בכל מקרה, 150 גרם סוכר זה 3/4 כוס, 55 גרם קקאו זה 1/2 כוס, אפשר 150 גרם אבל פשוט תשימי חפיסה וחצי פחות 3 קוביות. כנ”ל לגבי השוקולד לגנאש.
אפשר למצוא המרת מידות מסודרת כאן:
http://www.foodpage.co.il/%D7%94%D7%9E%D7%A8%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA/
בהצלחה וחג שמח
האם ניתן להשתמש בברנדי במקום ליקר?
בהחלט
הי רחלי. נראה מדהים. תודה. מה זה קרם קוקוס? חג שמח ותודה רבה. אילה
מוצר שמתפקד מעולה כתחליף לשמנת מתוקה. יש בו 17% שומן (בד”כ) והוא מגיע בקופסאות שימורים. אפשר למצוא את זה היום בכל סופר.
היי רחלי,
באילו פולי קקאו השתמשת? גרוסים? מתוקים?
שלמים. ובכל מקרה לא מתוקים, הם מרירים.
אפשר להמיר אותם גם באוכמניות מיובשות, אגוזים קצוצים, ברס, קוקוס קלוי ועוד.
אפשר להשתמש בחמאה במקום שמן קוקוס?
כן, אין בעיה
הבנתי מתגובות קודמות שכדי להכין לתבנית 24 אני צריכה להוסיף 50%, אבל כיוון שמדובר בשלוש ביצים השאלה היא אם לשים 4 או 5 ביצים?
4 וחצי :) פשוט לוקחים ביצה אחת, טורפים אותה מעט בצלחת קטנה ומזה לוקחים חצי.
בהצלחה וחג שמח!
What size pan do you use?
20
מה זה אומר שוקולד וקראו איכותי? אני בבונוס ותוהה עם 48% קקאו בשוקולד המריר נחשב טוב והאם קקאו של hershey’s גם נחשב טוב
בהונדורס
זה בסדר גמור, יעבוד נהדר.
בהצלחה ואשמח לשמוע איך יצא :)
חג שמח
איזה כיף שענית מהר!! בוודאי שאעדכן . חג שמח
נשמע טעים… אין לי מיקרו, אפשר להמיס את השוקולד ושמן הקוקוס על הגז?
עדיף להמיס את שמן הקוקוס על הגז עד שהוא מגיע לסף רתיחה ולשפוך אותו על השוקולד ואז לערבב עד שנוצר רוטב חלק.
בהצלחה וחג שמח
תודה וחג שמח
היי רחלי,
אם אני מחליפה שמן קוקוס בחמאה וקרם קוקוס בשמנת מתוקה מהן הכמויות עבור אלו ?
מורן
אותן כמויות.
בהצלחה וחג שמח!
תודה רבה וחג שמח :))
מה אפשר לעשות עם שאריות קרם הקוקוס? חבל להישאר עם חצי פחית…
צודקת :)
תמיסי כמות זהה של שוקולד מריר וקרם קוקוס בפולסים של 30 שניות במיקרו עד שנוצר גנאש חלק. מקררים את הגנאש וקורצים עיגולים. מגלגלים בקקאו ויש טראפלס :)
אפשר להוסיף לגנאש גם כף ליקר שאוהבים ואפילו כף או 2 של מחית/מיץ פרי כמו מיץ פסיפלורה, גרידת תפוז ומיץ תפוזים, מחית תותים או פירות יער וכדומה.
בהצלחה וחג שמח!
היי רחלי. שאלה, כתבת שאפשר להכין טראפלס. סליחה על הבורות אבל אם נגיד יש כמות של 200 מ”ל קרם קוקוס, אז כמה שוקולד צריך? תודה רבה
מחכה לתשובתך על מחית תפוחים במקום ביצים. תודה רבה על המתכון וחג שמח
היי יערה,
ניסיתי כמעט 8 גרסאות שונות (עם רסק, בננות, טחינה. אבקת אפייה) וזה לא ממש עבד. מצד שני, מישהי באינסטגרם הכינה את זה וכתבה שזה טבעוני אז מנסה להבין ממנה במה היא החליפה את הביצים. אם אצליח למצוא אעדכן :)
הכנתי את העוגה לחג. חוסלה!
היא לא יצאה גבוהה כמו שלך אבל כמו שציינתי, נטרפה. תודה רבה וחג שמח.
במקום פולי קקאו (שלא מצאתי) הוספתי שקדים חצוצים. נראה מעולה עם נקודות לבנות.
הספקת לצלם? אני אשמח לראות
raheli krut בפייסבוק
כיף ממש לשמוע! חג שמח
האם במקום השמן קוקוס אפשר להשתמש בשמנת מתוקה פרווה?
כמה מעלות חום לאפות בתנור?
עוגה מעולה!!! עשירה מאוד ממולץ ביותר לאוהבי שוקולוד.
שלום רחלי!
התוודעתי שבוע שעבר לעוגה הזאת.בתור חובבת אפיה ובריאות המתכון נראה מדהים!!בגלל שהוא דל פחמימה ועוד עם שמו קוקוס שאני מרבה להשתמש בו.שאלה: במה ניתן להמיר את הסוכר הלבן?{חוץ מסוכר חום שכמובן לא בריא}.האם ניתן לשים ממתיק על בסיס סוכרלוז אם אני מכינה בשביל חולי סכרת?
תודה על המענה.
רחלי שלום!
סליחה על מטר השאלות.בהזדמנות זו רציתי בבקשה לקבל ממך מתכון להכנת אבקת נוגט ביתית ומחית פרלינה להכנה ביתית.ואם ניתן להכין זאת עם סוכרים בריאים? {לא מצאתי מתכון באתרים השונים}אולי תוכלי לעזור לי כמו שכבר ציינתי אני אוהבת להכין כל דבר בבית. המון תודה.
רחלי שלום
אולי כדאי להקציף את הביצים להוספת נפח?
מה דעתך?
תודה רבה
הכנתי את העוגה בתבנית 24 והוספתי 50% מהכל כמו שרשום.. יצאה עוגה נמוכה מאוד בערך חצי ממה שנראה בתמונה.. עוד לא טעמתי מקווה שלא התייבשה ב30 דקות ?
הכנתי את העוגה מספר פעמים..במקום קרם קוקוס השתמשתי בשמנת צימחית…יצא מושלם..בכל פעם בעלי והבן משמיעים קולות של הנאה ..מתכון מושלם לא קשה ..אני משתמשת בשוקולד 70% אחוזי צמיקות לא מבינה איך עוגה שמכינים חמש דקות ללא מיקסר יוצאת טעימה יפה ואיכותית כל כך…תודה על המתכון תבורכי