קדרת אסאדו וכתף בקר עם ירקות שורש

מאת: olga

מינימום השקעה - מקסימום רושם ומחמאות. אולגה טוכשר מלמדת אתכם איך להכין קדרת בשר עם תפוחי אדמה ובטטה

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
בין אם אנחנו רוצים בכך או לא, בתור בני אדם אנו רוב הזמן עסוקים ביצירת רושם. יש בנו צורך מובנה למצוא חן בעיניהם של אנשים אחרים, לרצות את ההורים, המעסיקים, החברים שלנו, את כל העולם ואחותו, שדווקא אותה בדרך כלל מאוד קשה להרשים. ישנם אנשים שעושים זאת באופן אוטומטי ולא מודע, בלי להתאמץ. אבל לרוב יצירת רושם היא מלאכה שדורשת השתדלות ומאמץ נפשי לא מבוטל. כי ככה זה עם רושם טוב, קשה לבנות אותו ומאוד קל להרוס. במקרים רבים גם לא תינתן הזדמנות שנייה.


ככל שהאנושות התקדמה על ציר האבולוציה, הדרכים ליצור רושם חיובי ובלתי נשכח הלכו והפכו למתוחכמות יותר. קחו כל תחום אפשרי - שירה, מוזיקה, אופנה, אדריכלות, רפואה, חקר החלל החיצון - בשורה התחתונה הכל קרה כתוצאה מניסיון של מישהו להרשים מישהו אחר. גם בישול אינו יוצא מן הכלל.


אחת השיטות החביבות עליי להרשים אנשים שאני לא מכירה היא להאכיל אותם. הרי מושג ״ארוחת רושם״ לא הומצא סתם. אוכל הוא לא רק צורך קיומי או אחת ההנאות הגדולות של החיים, הוא גם כלי מוכח לכיבוש לבבות. ידוע שאנשים שבעים מרוצים, שקטים ונדיבים יותר מאנשים רעבים. במיוחד אם הם שבעו מארוחה מושקעת וטעימה שיכולה אפילו לכפר על פגמים קלים באישיות המארחת.


אם ממש מתחשק לי להרשים מישהו לטובה, והמישהו הזה אינו צמחוני או טבעוני, אני מכינה קדרת אוסובוקו וכתף בקר עם ירקות שורש. 100% הצלחה מובטחת! מדובר בתבשיל שקל מאוד להכין, הוא נראה מיליון דולר וכמובן טעים להפליא. שווה לנסות כי העונה הנוכחית פשוט מושלמת למאכלים חמים שמתבשלים לאורך זמן. בנוסף, בשווקים יש שפע של ירקות שורש, וכל אחד יוכל לבחור את השילובים האהובים עליו.


למרות השקעת מאמץ מינימלית, התבשיל ייתן לסועדים הרגשה שעמלתם עליו מאוד קשה. אז אל תגלו לאף אחד את האמת על רמת המורכבות של המנה - פשוט תהנו מהמחמאות והרושם הבלתי נשכח שיצרתם.


מצרכים:
3 תפוחי אדמה
2 בטטות
3 גזרים
2 שורשי סלרי גדולים
2 שורשי פטרוזיליה קטנים
4-5 בצלצלים אדומים
4-5 בצלצלים לבנים
ראש שום
1 ק"ג אסאדו (בשר עם עצם)
500 גרם כתף בקר
מעט קמח לקימוח הבשר
2-3 כפות שמן לטיגון
כוס יין אדום יבש
3 וחצי כוסות נוזלי בישול (ציר או מים)
2 כפיות גדושות מלח
10-15 גרגירי פלפל שחור
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית פפריקה אדומה
כפית כמון
3-4 עלי דפנה

אופן הכנה:
• מקלפים את כל הירקות וחותכים גס. משאירים את שיני השום והבצלצלים שלמים.
• מקמחים חתיכות בשר ו"סוגרים" מכל הצדדים במעט שמן במחבת רחבה וכבדה שיכולה להיכנס לתנור. מעבירים לכלי אחר.
• באותה מחבת מקפיצים כמה דקות את כל הירקות ואחרי זה מוסיפים יין. מערבבים ומבשלים כ- 10 דקות.
• בסיר קטן על אש בינונית מכינים את נוזלי הבישול: מערבבים ציר או מים עם כל התבלינים ומביאים לרתיחה.
•  מחזירים את הבשר למחבת עם הירקות ביין, מוסיפים את נוזלי הבישול, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
• מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות לשעתיים-שלוש.
• מוציאים בזהירות מהתנור ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה והרבה לחם בצד.

הערות:
• אפשר להשתמש בכל הירקות שאוהבים. סך הכל צריך להיות כק"ג ירקות שורש שונים לסיר/מחבת בנפח 4 ליטרים.
• מי שלא אוהב בישול ביין יכול לוותר ולהחליף את כוס היין בכוס של כל נוזל אחר, אבל עדיף שלא. כמות היין במתכון אינה גדולה, כמעט ולא מרגישים אותו, אבל הוא מוסיף המון לטעם וניחוח התבשיל.
• באופן עקרוני אפשר לבשלן את המנה הזו על גז, על אש מאוד נמוכה במשך אותו זמן, בין שעתיים לשלוש שעות. אני באופן אישי מעדיפה אחרי הרתיחה להעביר את המחבת לתנור.
• את המתכון המצולם עם הסברים צעד אחרי צעד אפשר לראות כאן

בטורים הקודמים:
מתכון למרק כתום בניחוח אסייתי
מתכון לעוגיות ג'ינג'ר
מתכון לעוף עם פירות יבשים
מתכון לחביתיות בננה ושוקולד צ'יפס


>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי