רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - ארוחת בוקר - חביתיות בננה ושוקולד צ'יפס או: זכרונות מתוקים

חביתיות בננה ושוקולד צ'יפס או: זכרונות מתוקים

אולגה טוכשר חולמת על בית שטוף שמש, עם מרחבים וריח קסום של אפייה. וגם: מתכון לפנקייקים עם שילוב מושלם של בננה ושוקולד

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
אני יצור עירוני. רצה הגורל ונולדתי בעיר גדולה ואפורה באוקראינה. בארץ, שנים גרתי בעיר גדולה ולבנה, זאת עם הגוון הזהוב. אך עם כל האהבה האינסופית שלי לירושלים ולערים גדולות אחרות בעולם, עמוק בפנים אני אשת כפר. אני לא סובלת רבי קומות עם שכנים מרעישים וקירות דקים מדי שלא משאירים מקום לפרטיות. צפיפות, לובי מרוצף שיש חסר אופי ומעליות עם מראות ותאורת חדר ניתוח משרים עליי מלנכוליה. אני אוהבת מרחבים. אני רוצה לחיות נמוך וקרוב לאדמה. הרבה פעמים אני מדמיינת את בית חלומותיי. הוא נמצא בקצה כפר או מושב. בכניסה יש גינה עם דשא אמיתי, ערוגת תבלינים ועצי פרי, והצד האחורי שלו פונה לחורשה ירוקה או נוף הררי. הבית עצמו לא קטן ולא גדול, יש לו מפלס אחד, גג חום וחלונות גדולים ופתוחים שמכניסים המון אור ואוויר. הוא שטוף שמש, טיפה ישן, עם אופי מחוספס אך חם, כזה שכובש בפשטות וחוסר השלמות המופלאה. כמובן יש בו מטבח גדול, אלא מה? בלי נירוסטות, בלי יותר מדי אבן ואביזרים נוצצים – הרבה עץ אמיתי שהופך את חווית הבישול לשורשית וטבעית יותר. בבית הזה יש רעש בלתי פוסק של רגלים קטנות מתרוצצות ורוב הזמן, במיוחד בסופי שבוע, משתרע בו ריח קסום של בישול ואפייה.

בבית חלומותיי בוקר שבת מתחיל עם חביתיות. הריח המתוק הזה שמעיר אותך בבוקר הוא אחד הזכרונות החיים ביותר מבית הוריי שמלווה אותי עד היום, וכך אני רוצה שילדיי יזכרו אותי. קמה מוקדם בבוקר כשכולם עדיין ישנים וממלאה יום חדש בניחוחות מטריפים של וניל וקינמון. אין יותר בית מזה!

קיימות המון ווריאציות של חביתיות. בעצם מדובר בפנקייקים, עוגות קטנות מטוגנות ומתוקות. הן יכולות להיות ללא תוספות או עם כל מיני דברים מגניבים וטעימים בפנים. הכל בעצם תלוי במצב הרוח, היצירתיות ותוכן המזווה שלכם. אני מציעה לכם לנסות חביתיות עם אחד השילובים המנצחים ביותר. ישנם זוגות מוכרים ששורדים לאורך זמן: שקע ותקע, אלי ומריאנו, אייל גולן והיפה שלו, מי שלא תהיה. גם בננה ושוקולד הם אחד הצמדים הקלאסיים. כל כך מתאימים ומשלימים אחד את השני שפשוט לא ברור איך עדיין לא המציאו זן בננה מיוחד עם שוקולד בפנים.

החביתיות האלה נורא פשוטות להכנה. מכינים בלילה בקערה אחת תוך חמש דקות, ללא מיקסר או אביזרים חשמליים אחרים. מטגנים על מחבת או שתי מחבתות במקביל, ומקבלים הר של עוגות קטנות ומתוקות בטעם וניחוח בננה עם הפתעות שוקולד בפנים. אפשר להגיש אותן סתם ככה או בתוספת מייפל, דבש, סילאן או ריבה. הן טעימות וממכרות, נראות פגז ונותנות זבנג של אנרגיה חיובית. התחלה מצוינת של יום חדש.

מצרכים לכ-50 חביתיות:
100 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד רגיל, קצוץ
2 ביצים
5 כפות סוכר
2 כוסות חלב
כפית תמצית וניל (אופציונלי)
3 בננות בשלות קטנות או 2 גדולות, מעוכות
2.5 כוסות קמח
קמצוץ מלח
כפית וחצי אבקת אפייה
שמן לטיגון

אופן הכנה:
• אם לא משתמשים בשוקולד צ'יפס, קוצצים שוקולד לחתיכות בגודל רצוי.
• בקערה גדולה טורפים ביצים עם סוכר עד לקבלת תערובת בהירה.
• יוצקים חלב ותמצית ווניל ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
• באמצעות מזלג מועכים בננות, מוסיפים לתערובת הרטובה ומערבבים.
• מנפים פנימה קמח, מוסיפים קמצוץ מלח ואבקת אפייה, מערבבים עד שלא נשארים גושים ומתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
• מוסיפים שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ, מערבבים ומשאירים את הבלילה בצד לחצי שעה של מנוחה. בזמן הזה אמורים להופיע בועות אוויר קטנטנות.
• מחממים מחבת או שתי מחבטות במקביל, משמנים קלות (בין חצי כפית לכפית שמן), לוקחים כף בלילה ומניחים על המחבת החמה כך שנוצר פנקייק קטן עגול או בצורת אליפסה. על מחבת ממוצעת ניתן לטגן בו זמנית שש חביתיות. מכסים, מטגנים על אש בינונית עד להזהבה, מורידים את המכסה, בעזרת מזלג הופכים לצד השני ומטגנים • שוב עד להזהבה, הפעם ללא מכסה. משמנים קלות את המחבת שוב לפני כל נגלה חדשה.
• את החביתיות המוכנות מעבירים לכלי מרופד בנייר סופג.
• מגישים מיד, אפשר בתוספת מייפל, דבש, סילאן או ריבה.
• שומרים בכלי אטום במקרר. לאחר מכן אפשר להגיש קר או לחמם במיקרוגל.

הערות:
• ניתן להשתמש בכל סוג שוקולד שאוהבים: חלב, מריר או לבן. או אפילו להשמיט את השוקולד מהמתכון.
• אם משתמשים בשוקולד חלב, אפשר להפחית את כמות הסוכר בבלילה.
• מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי אל דבק ושמן ספריי.
• אפשר להמיר כוס קמח לבן בקמח מלא.
• אם אין לכם תמצית ווניל וחסר לכם טעם נוסף, אפשר להוסיף לתערובת חצי כפית קינמון.
• את המתכון המצולם עם הסברים צעד צעד אפשר לראות אצלי בבלוג.

בטורים הקודמים:
מתכון למרק כתום בניחוח אסייתי
מתכון לעוגיות ג'ינג'ר
מתכון לעוף עם פירות יבשים

>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי

המרכיב הסודי
המרכיב הסודי

מתכונים אחרונים מאת המרכיב הסודי (צפו בכולם...)

המרכיב הסודי
otuksher@gmail.com

2 תגובות

  1. נראה מצוין. אם אני רוצה להשתמש בקמח תופח אז רק להשמיט את אבקת האפייה?

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: