כדורי שוקולד בציפוי קוקוס או: זריקת מרץ

מאת: raheli

בלי חלב (או שמנת) אבל עם המון שוקולד ונוסטלגיה - מתכון לכדורי שוקולד בציפוי קוקוס, סוכריות צבעוניות או אגוזים (טבעוני)

סטריפ משהו טעים
האמת היא, שמאוד רציתי לפתוח את הטור השבועי עם חוויות מאתגר הטבעונות שלקחתי על עצמי בשבוע האחרון. אבל עומס עבודה, עניינים משפחתיים וגם קצת עייפות מצטברת הותירו את המצבר שלי מרוקן ובלי כוחות לשבת ולכתוב (מבטיחה לעשות את זה בטור הבא).

כחלק מהניסיון למלא אותו, החלטתי להתפנק עם משהו מתוק - כזה שיתן זריקת מרץ, יעלה חיוך ולא יגזול ממני הרבה זמן במטבח.

ומה מתאים יותר כדי לענות על כל הצרכים האלה מאשר כדורי שוקולד? פינוקים קטנים ומרוכזים שמזכירים לי את הילדות ומוכנים תוך דקות ספורות.

ואם באתגרים עסקינן, אז כן, הם גם טבעוניים. ייאי!

הערות, הארות ושאר חיות בית:
• אני השתמשתי כאן בקרם קוקוס אבל אפשר להמיר אותו בלי בעיה גם בחלב קוקוס, חלב סויה או כל חלב אחר שאתם אוהבים. כמובן שאם אתם לא טבעוניים אפשר להמיר גם בשמנת מתוקה.
• ציפוי – תתפרעו. תגוונו. מקוקוס טחון וסוכריות צבעוניות ועד אגוזים, פקאנים או פיסטוקים קצוצים דק.
• בעיני עדיף להשתמש בפתי בר שוקולד, גם בגלל הטעם אבל בעיקר בגלל הצבע שהופך אותם לשוקולדיים במיוחד. מצד שני, אם יש לכם בבית פתי בר רגיל, הוא כמובן יעשה את העבודה.
• אלכוהול – לא חייבים אבל מומלץ. מליקר דובדבנים וליקר קפה ועד רום או ברנדי.
• מכיוון שהמתכון מבוסס על שוקולד מריר, בעיני יש צורך להוסיף מעט סוכר על מנת לאזן את המרירות. אתם יכולים לוותר על הסוכר אם אתם אוהבים את הכדורים שלכם חזקים ופחות מתוקים. עוד אופציה היא להשתמש בשוקולד חלב (לא טבעוני כמובן).
• אם אתם רוצים לשדרג את הכדורים, מוסיפים לתערובת 1/4 כוס פקאנים מסוכרים קצוצים יחסית דק. כך תקבלו כדורי שוקולד עם הפתעות קראנצ'יות בפנים.
• עוד אופציה לשדרוג - מכניסים לתוך כל כדור אגוז לוז. מעין גרסה מיוחדת לפררו רושה.


כדורי שוקולד בציפוי קוקוס


מצרכים:
שרוול (250 גרם) פתי בר שוקולד
130 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס או שבור לקוביות
130 גרם קרם קוקוס (מגיע בפחיות שימורים)
כף סוכר
2 כפות אלכוהול שאוהבים (דובדבנים, קפה, רום, ברנדי)
כפית תמצית וניל איכותית

לציפוי:
קוקוס טחון
סוכריות צבעוניות

אופן הכנה:
• מרסקים את הפתי בר במעבד מזון או מניחים בשקית כפולה ומכים על העוגיות עם פטיש של שניצלים. גם קופסת שימורים תעשה את העבודה – מניסיון J. רק שימו לב שהפתי בר יהיה מרוסק לפירורים קטנים ולא לאבקה.
• מניחים בקערה שוקולד וקרם קוקוס ומחממים במיקרוגל במשך דקה. מוציאים, מערבבים היטב עד שנוצר רוטב חלק. אם השוקולד לא נמס לגמרי, אחרי הערבוב, אפשר להכניס למיקרו לעוד 20 שניות.
• מוסיפים את הסוכר, הוניל והאלכוהול ומערבבים.
• שופכים את השוקולד המומס על הפתי בר ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת דביקה אך אחידה. מעבירים למקרר ל-10 דקות.
• מגלגלים כדורים מהתערובת ומצפים בקוקוס, סוכריות או אגוזים.
• שומרים בקופסה אטומה במקרר.

בטורים הקודמים של "משהו טעים":
מאפה פילו במילוי גבינות
סלט כרוב וגזר עם שומשום

עוגת שוקולד ללא קמח

בייגלה בציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות

בומב כדורי שוקולד נוטלה

מיני פרעצלס

עוגת ביסקוויטים עם קרם שוקולד  ותותים


הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הקינוח שהכנתם בקבוצת הפייסבוק