רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - ולנטיין - יום האהבה - ט"ו באב - בומב כדורי שוקולד נוטלה או: תמצית האושר

בומב כדורי שוקולד נוטלה או: תמצית האושר

עונג צרוף בקינוח אחד – כדורי שוקולד נוטלה שמעצבים בצורת כיפה ומצפים בשוקולד מומס וקוקוס. כמה פשוט ככה מרשים

סטריפ משהו טעים
שנים שאני תוהה בשביל מה המציאו את ולנטיין דיי. הוא קיטשי להחריד, גורם להמון בחורות להתמרמר "איך זה שדווקא הכונפה בעבודה קיבלה פרחים" ובאופן כללי מדובר ביום קצת, אם להיות עדינים, מאולץ.

אני באמת חושבת שצריך להפגין אהבה ולפנק את מי שאוהבים גם בלי שיזכירו לנו את זה בחנויות, ברחוב ובכל מדיה אפשרית.

זהו. אחרי ששיחררתי קיטור, ואחרי שסיננתם "נו, עוד רווקה ממורמרת", תרשו לי להצטרף לתירוץ השנתי ולקיטש הלאומי ולפנק אתכם בקינוח שהוא תמצית האושר. שיא האהבה. פסגת המתיקות.

צילום: רחלי קרוט

האמת, בכלל שכחתי שולנטיין דיי מתקרב, אבל לפני שבועיים, נפגשתי עם דפני, רובכם וודאי מכירים אותה כ'דפני מטבחונט' והיא כמובן הזכירה לי את התאריך הפופולרי. דפני ואני מכירות כבר כמה שנים, בעיקר מהפייסבוק, ולמרות שיצא לנו גם לשוחח בעבר במציאות (הידד, חיים אמיתיים) עדיין לא יצא לנו להפגש ולאפות.

הסיבה האמיתית למפגש הייתה הסבר על צילום אוכל, על צמצמים ועדשות, אבל בסוף יצא שבעיקר נהננו מבוקר של אפייה משותפת. בזמן שהיא רקחה תבשילים במטבח (אתם חייבים להכין את הפלפלים הממולאים שלה), אני הכנתי עוגיות שוקולד ונאמתי קצת על זויות ועומק שדה. לא שאני מבינה גדולה כל כך, אבל תנו לי לפטפט ואני שם.

צילום: רחלי קרוט

והייתה גם הפתעה – בשבוע שלפני המפגש שלנו, סיפרתי לדפני על עוגה שמצאתי בבלוג אמריקאי ואני ממש ממש רוצה להכין. דפני כמובן לא חשבה פעמיים והכינה לי אותה למפגש שלנו (תודה מקסימה!). מדובר בעוגה שמשלבת תחתית נוטלה שמתפצפצת בפה, תותים שמתחבאים באמצע, מוס נוטלה עשיר וגנאש שוקולד מעל. כן, מה ששמעתם. כלללל זה, בעוגה אחת מושחתת במיוחד

>> עוגת מוס נוטלה ותותים בבלוג של דפני מטבחונט

צילום: רחלי קרוט

אם לחזור רגע לקיטורים וליום האהבה, את העוגיות שהכנתי אצלה בבית התכוונתי לפרסם היום, במיוחד לולנטיין דיי. כי מה יותר משמח משוקולד עם שוקולד. אבל בסוף, כמו בכל סיפור טוב, העוגיות יצאו על הפנים ואני חזרתי הביתה עם משימה – להכין קינוח אולטימטיבי אחר.

המתכון שלפניכם נולד באמת מזוגיות מנצחת. הוא שילוב של הרעיון הגאוני של חן שוקרון, שבאופן כללי תמיד מהווה השראה, להכניס תערובת של כדורי שוקולד לבומב (תראו כאן) ובין מתכון של קרין גורן לכדורי שוקולד נוטלה (הנה כאן). את שני אלה שידכתי לכדי עונג צרוף אחד שמזכיר כדורי שוקולד במראה, בקלות ההכנה ובטעם אבל גונב את ההצגה לפחות כמו עוגת שכבות עם 10 קומות.

הכי אהבה.

צילום: רחלי קרוט

כדורי שוקולד נוטלה בצורת מיני בומב או: כיפת ברזל

מצרכים לכדור שוקולד:
חבילה פתי בר (שרוול), עדיף וניל בשביל הצבע המנוגד
250 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
3/4 כוס (240 גרם) נוטלה
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
80 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות קוקוס

אופן הכנה:
• מניחים את השוקולד בקערה ומחממים את השמנת לסף רתיחה. שופכים את השמנת על השוקולד ומערבבים היטב עד שנוצר גנאש חלק. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי. אם החמאה לא נמסה, מכניסים  את הגנאש למיקרו ל-20 שניות ומערבבים שוב.
• מוסיפים את הנוטלה ומערבבים היטב.
• טוחנים במעבד מזון (או שוברים בתוך שקית) את הפתי בר לפירורים גסים. כמו שמרסקים לכדורי שוקולד.
• מוסיפים את הביסקוויטים לתערובת השוקולד ומערבבים עד שכל הפתי בר מצופה היטב.
• מעבירים את תערובת השוקולד והביסקוויטים לשקעים של מיני בומב מסיליקון (ניתן לקנות תבנית סיליקון כזו בכל חנות שמתמחה באפייה ובישול).
• דוחסים היטב, מהדקים לתוך השקעים ומיישרים את החלק העליון. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה או למקפיא למשך שעתיים.
• מכינים את הציפוי: מניחים את השוקולד בקערה, מחממים שמנת לסף רתיחה ושופכים על השוקולד. מערבבים היטב עד שנוצר גנאש מבריק. ממתינים 5 דקות עד שהגנאש מעט מתקרר.
• מחלצים את כיפות השוקולד מהתבנית, מניחים אותן על רשת ושופכים מעליהן את השוקולד המומס. אם השוקולד מתקשה באמצע הציפוי ולא כל הכיפה מצופה, זה בסדר גמור. זה גם חלק מהיופי.
• ממתינים 5 דקות ומפזרים מעל קוקוס.
• שומרים במקרר, בקופסה סגורה, במשך 3-4 ימים או במקפיא לתקופה ארוכה.
• מגישים קר (מהמקרר).

צילום: רחלי קרוט

 הערות והארות:
• ניתן להכין את הכדורים (ללא ציפוי) ולשמור אותם במקרר עד 3-4 ימים או להקפיא לזמן ארוך.
• רוצים לגוון? במקום פתי בר השתמשו באוראו, עוגיות לוטוס או כל עוגיה פריכה אחרת.
• בשביל להפוך את הבומב הזה לפרווה, ניתן להחליף את השמנת המתוקה בקרם קוקוס.
• בדיוק כמו בכדורי שוקולד, גם כאן אתם יכולים להמיר את הקוקוס באגוזים קצוצים, סוכריות צבעוניות או כל דבר אחר שאתם אוהבים.
• חשוב להשתמש בתבנית סילקון לחצאי הכדורים כדי שיהיה קל ופשוט לחלץ אותם. מיני בומב כדורי שוקולד ונוטלה עם גנאש וקוקוס
• אתם יכולים להכין מהתערובת 8 בומבים קטנים או 4 גדולים יותר, תלוי בגודל התבנית שיש לכם.

בטורים הקודמים של מדור "משהו טעים":
מיני פרעצלס
עוגת שיש עם ממרח לוטוס וקוקוס

צ'יפס בטטה אפוי

עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי נוטלה

עוגת ביסקוויטים עם קרם שוקולד  ותותים
נתחי עוף בדבש

עוגיות גבינה מלוחות
עוגות נוטלה מ-3 מצרכים

צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הבומב שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

10 תגובות

  1. dafni
    דפני מטבחונט

    היה זה אחד הימים הכייפים ביותר. תודה לך על המילים החמות ועל יום קסום מלא באנרגיות טובות, טעמים נפלאים ולמידה.

  2. נראה ונשמע מ-ע-ו-ל-ה!!
    יעבוד טוב גם עם ממרח השחר שיותר אוהבים אצלי בבית?

  3. תודה על התגובה. ועוד שאלה :)
    אם אני רוצה חלק עם פירורי ביסקוויט וחלק בלי
    האם אפשר לחלק את המסה לשניים ובחלק לשים ובחלק לא? או אופציה שניה והיא לעשות מסה חלקה לגמרי ואז פשוט להטביע פירורי ביסקוויט (ואולי גם דברים אחרים) בכל בומב בנפרד?
    מה דעתך?

    • רחלי קרוט

      אין בעיה לחלק את התערובת ל-2 ולהכניס רק לאחת ביסקוויטים (אפשר גם אוראו או לוטוס כמובן) אם כי לטעמי זה יצא עשיר וכבד מדי. במקרה הזה אגב, הייתי דואגת להקפיא את הכדורים כי כדי שהקרם יתייצב כמו שצריך.

      האופציה השנייה דומה מאוד למה שנעשה כאן, רק בצורה אחרת. ואין כמובן בעיה לעשות את זה, פשוט מכניסים את קרם השוקולד לבומב ומכניסים לתוכו כל עוגיה שאוהבים או אפילו שברי וופל (פייטה פיוטין).

      • לא לגמרי הבנתי. מקפיאים בכל מקרה לא? ואם רוצים שייצא פחות כבד אז אפשר לשים פחות בכמות הביסקוויטים.

        לגבי אופציה ב – מה זה פייטה פיוטין?

        והמסה עצמה יוצאת נוזלית או סמיכה?

        כבר מחכה להכין..

        • רחלי קרוט

          אפשר להעביר ללילה למקרר או לכמה שעות למקפיא. תלוי כמה את ממהרת.

          דווקא הביסקוויטים הופכים את זה ליותר קליל, הכוונה שלא יהיה כבד בטעם.

          פייטה פיוטין זה מעין שברי וופל פריכים, אפשר לקנות את זה בחנויות אפייה כמו לגעת באוכל, 4CHEF וכדומה.

          ההמסה של השוקולד והשמנת יוצאת כמו רוטב טיפה יותר סמיך.

          • הכנתי ויצא מדהים!

            תודה לך על העזרה ועוד שאלה אחת, אפשר להפחית בכמות הממרח, נגיד לחצי כוס? כי אפילו בשביל חולת שוקולד כמוני זה היה המון ומתוק מידי.

            חוץ מזה ממש מעולה!

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: