עוגת קסטה או: עוגת גלידה עם ביסקוויטים ושוקולד

מאת: raheli

2 אהבות בקינוח אחד - עוגת ביסקוויטים עם גבינה ושוקולד שהופכת בשנייה לעוגת גלידה מושלמת. אוהבים קסטה? אז כזה, בעוגה!

סטריפ משהו טעים
בכלל לא תיכננתי לפרסם היום טור. באמת שלא.

הימים שלפני חג שבועות הם הזמן המתיש ביותר. המוני מתכונים שצריך לערוך, הכנות של מאפים ועוגות גבינה וגם לא מעט תפעול של שיתופי פעולה שנרקמים לקראת החג.

לכל אלה תוסיפו עניינים משפחתיים שדורשים משאבים נפשיים ולא מעט זמן ויום הולדת שתמיד גורם לי לחפור פנימה והרי לכם תקופה עמוסה שבה חצי מהחברים שלי רוצים להעיף אותי מחייהם עקב סינונים והיעלמויות.

אז איך בכל זאת מצאתי את עצמי כותבת את הטור הזה בחצות? הו, זאת שאלה ממש טובה.

כבר חודשים שאני רוצה להכין עוגת גלידה בבית אבל לא מוצאת מספיק זמן לבלות במטבח. עד שהגיעו אורחים מחו"ל ואיתם ההבטחה שלי לארח את כולם לבראנץ'.

אז הייתה שם שקשוקה ובניצה (שהכנתי בפעם ה-5 השבוע) וגם כמה ממרחים וחלה במילוי בצל מקורמל וכרישה, ובין ביס לביס גם איזנו את הפחמימות עם קצת סלט וטחינה, אבל האמת היא, שהדבר היחיד שחשבתי עליו זה על הקינוח שבילה כל הלילה במקפיא. זה ששילב בצורה מושלמת בין הטעמים של עוגת ביסקוויטים למרקם והעונג של גלידת קסטה.

מסתבר שכל מה שהייתי צריכה כדי למצוא זמן להכין משהו מתוק, זה תירוץ מספיק טוב.

עד כאן הכל הגיוני.  אלא ששלשום, שנייה לפני שהשמש פינתה את מקומה לירח והכוכבים, והתבנית של העוגה כמעט והתרוקנה, החלטתי שאין מצב שאני לא מספרת לכם על העונג המתוק הזה ששוכב לי במקפיא. גם אם בכלל לא התכוונתי לעשות את זה ואפילו לא צילמתי את שלבי ההכנה.

מצידי, שיהיו תמונות רק של צלחת ריקה עם עקבות של שוקולד וגבינה. אתם כבר תצליחו להשלים את התמונה המלאה, לא?

למזלי, נותר במקרר ריבוע אחרון של עוגה, שבשנייה צולם (ובאותה המהירות גם חוסל)

אז רגע לפני שאני שולחת אתכם לרוץ ולהכין את הספק עוגה ספק קסטה הזאת, כמה דברים חשובים:
• המתכון מבוסס על עוגת הביסקוויטים של חן שוקרון שנחרטה לי בזכרון מהיום הראשון שראיתי אותה בפייסבוק. כבר אז לא היה לי ספק שיבוא יום והיא תבלה אצלי במטבח. אז תודה חן על מתכון מעולה ממש! (המתכון של חן כאן)
• אפשר להגיש את העוגה קפואה, ואז היא ממש דומה בטעם ובמרקם לקסטה (או עוגת גלידה), או לחכות איתה 15 דקות בחוץ ואז להגיש אותה ואז היא מעט רכה יותר ודומה לעוגת ביסקוויטים קלאסית. בכל מקרה, איך שלא תבחרו להגיש, עדיף לשמור אותה במקפיא.
• ניתן כמובן לקשט בכל פרי שאוהבים, עדיף מהסוג האדום – תותים, דובדבנים, פירות יער וכדומה.



מצרכים (לתבנית מרובעת בגודל 25X25):
חבילה (250 גרם) פתי בר שוקולד
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9% או גבינה בטעם וניל
1/4 כוס סוכר
כף תמצית וניל איכותית
1 ו-1/2 מיכלים (370 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
3 כפות אבקת סוכר

לציפוי:
1/2 מיכל (120 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
120 גרם שוקולד מריר, קצוץ

לטבילה:
1/2 כוס חלב

אופן הכנה:
• מעבבים בקערה את הגבינה עם הסוכר והוניל.
• בקערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה ביחד עם אבקת הסוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
• מערבבים 1/3 מהקצפת לתוך תערובת הגבינה ולאחר מכן מוסיפים את שאר הקצפת ומקפלים בעדינות כדי לא לאבד את כל האווריריות שנוצרת מהוספת הקצפת.
• טובלים את הפתי בר בחלב (ממש לשנייה) ומניחים בתבנית מרובעת בשכבה אחידה. אם הפתי בר לא נכנסים בשלמותם אפשר לשבור אותם ולוודא שכל התחתית מכוסה.
• שופכים מעל הפתי בר 1/2 מתערובת הגבינה ומיישרים. מניחים מעל עוד שכבה אחידה של פתי בר טבולים בחלב.
• מניחים מעל את תערובת הגבינה שנותרה ומיישרים עם סכין.
• מכסים בנייליון נצמד ומעבירים למקפיא לפחות ל-3 שעות, עדיף ללילה.
• מניחים את השוקולד בקערה ומביאים את השמנת לסף רתיחה. מוזגים את השמנת מעל השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים עד שנוצר רוטב אחיד ומבריק. ממתינים 5 דקות כדי שהשוקולד יצטנן מעט ושוב מערבבים.
• מוציאים את העוגה מהמקפיא, מזלפים מעל את השוקולד המומס בשכבה אחידה ומחזירים למקפיא (לחא לשכוח ניילון נצמד מעל).
• הגשה: מוציאים את העוגה מהמקפיא וחותכים לריבועים. מגישים קפוא כמו קסטה.

בטורים הקודמים של "משהו טעים":
כדורי שוקולד בציפוי קוקוס (טבעוני)
סלט כרוב וגזר עם שומשום

עוגת שוקולד ללא קמח

בייגלה בציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות

בומב כדורי שוקולד נוטלה

מיני פרעצלס

עוגת ביסקוויטים עם קרם שוקולד  ותותים


הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הקינוח שהכנתם בקבוצת הפייסבוק