הבייגל שכבש את הרשת

מאת: raheli

זה התחיל בתמונה בפייסבוק והפך לטירוף של ממש - המתכון של אדי מזרחי, שכבש את הרשת, לבייגל בציפוי שומשום. הכי מושלם שיש

סטריפ משהו טעים
אינספור כתבות ביקורתיות נכתבו על הרשתות החברתיות. על העדר שיח פנים מול פנים, על זה שאנחנו תקועים חצי יום מול מסך לבן ובכלל על הכח המטורף שלהן. אני לעומת זאת, חושבת שפייסבוק, כמו גם רשתות חברתיות אחרות, הוא כלי מדהים וממנף, כל עוד יודעים להשתמש במדיה הזאת בצורה ובאיזון הנכון.

אז לא, הפוסט הזה לא יעסוק בצוקרברג ובהשפעותיו, אבל הזכרתי את הנושא כי אחד הדברים הטובים ביותר שקרו לי מאז שהצטרפתי לאתר הכחול, הם האנשים המדהימים שהכרתי, בעיקר אלה שאין סיכוי שהייתי פוגשת בשום סיטואציה אחרת.

כזה למשל הוא אדי מזרחי. איש עם טונות של לב וחיבור מיוחד למתנות שהאדמה מביאה לנו - חומרי גלם בסיסיים אך איכותיים, כאלה שעושים המון כבוד לפירות ולירקות, לחיטה ולמים, ושמים אותם בקדמת הבמה.

ואך אני יודעת את כל זה? פשוט. מהפייסבוק. מהתמונות שהוא מעלה, מהטקסטים, מהריחות שעולים מכל תמונה שלו. בקיצור, איש כלבבי.

אתם בטח שואלים, ובצדק, איך כל ההקדמה הזאת קשורה לבייגלס. אז ככה.

לפני כמה ימים, צצה כמעט בכל פינה בפייסבוק תמונה של בייגלס ארוכים, מלאים בשומשום. כאלה שמתהדרים בצבע שחום משגע ומזכירים את אלה שאכלתי פעם במאפיה ותיקה ביפו. כל התמונות האלה הובילו ישירות אל אדי, אל המתכון שלו שהפך לטירוף ברשת.

בכל שעה כשנכנסתי לפייסבוק גילית עוד ועוד אנשים שפיזרו מחמאות על הפחמימה הארוכה. אז כמובן שהחלטתי לנסות גם. שאני אפספס הזדמנות להתענג על מאפה חם ופריך?

שעתיים אחר כך והריח שעטף את הבית היה הסנונית הראשונה לטירוף שהגיע מיד אחרי. לעונג של הביס הראשון. והשני. וזה שאחריו. להפתעה הגדולה שמתחבאת בשילוב של קמח ומים, לאיזון המדויק שבין מתיקות עדינה ומליחות מפתיעה. למרקם הפריך שנוצר מסביב ולטעם האגוזי של השומשום. בקיצור, שלמות.

בערב, אחרי חיסול ממוקד של המשפחה, החלטתי שהבייגל שהטריף את הרשת חייב לקבל מקום של כבוד גם כאן. אז למקרה שלא נתקלתם בו עד עכשיו, תסמכו עליי ולכו להביא את המיקסר. ואל תשכחו לחזור עם תמונות של הבייגל אחרי שהוא יצא מהתנור, בתקווה שתצליחו לעמוד בפניו ולא לחסל בשנייה הראשונה.

וכמובן, תודה ענקית לאדי מזרחי, האיש הסופר מוכשר הזה שמצליח להפתיע אותי כל פעם מחדש.




מצרכים (ל-15 בייגלס):
1 ק"ג קמח
130 גרם (חצי כוס + 3 כפות) סוכר
25 גרם שמרים טריים
כף שטוחה מלח
ביצה
600 מ"ל מים
2 כפות שמן זית

לציפוי:
4-6 כפות שמן זית
כפית מלח דק או מלח גס
שומשום

אופן הכנה:
• בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים לאט לאט, בזמן פעולת הערבול, את המים, ביצה ושמן זית.
• לשים במשך 12 דקות, על מהירות בינונית, כש-3 דקות לפני סיום הלישה מוסיפים את המלח.
• מעבירים את הבצק לקערה, מעט משומנת, ומתפיחים כשעתיים.
• מחלקים את הבצק ל-15 כדורים שווים ומניחים על נייר אפייה מעט משומן כדי שלא ידבקו. מניחים לבצק לנוח רבע שעה.
• בינתיים מחממים את התנור ל-250 מעלות.
• בצלחת ארוכה מניחים שומשום (הרבה) וממליחים אותו מעט עם מלח דק (לא חובה).
• יוצרים מכל כדור בצק גליל – אין צורך לרדד, פשוט מותחים עם היד, ומגלגלים בשומשום. אם השומשום לא נדבק לבצק, מרטיבים מעט את הבצק עם מים לפני הציפוי.
• מניחים את הבייגלה על תבנית עם נייר אפייה ואופים במשך 10-12 דקות או עד שהמאפים שחומים.
• בקערה קטנה מערבבים שמן זית ומלח דק ומברישים את הבייגלה מיד כשהם יוצאים מהתנור. למי שמעדיף מלח גס – מברישים בשמן זית ומפזרים מעל מלח גס.

בטורים הקודמים של "משהו טעים":
סהרוני בצק שמרים במילוי גבינה ובצל מקורמל
סלסלות פילו במילוי קרם גבינה וקארד לימון
עוגת גלידה קסטה

כדורי שוקולד בציפוי קוקוס (טבעוני)

סלט כרוב וגזר עם שומשום

עוגת שוקולד ללא קמח


 

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הבייגל שהכנתם בקבוצת הפייסבוק