עוגיות דאבל שוקולד במילוי ריבת חלב

מאת: olga

עוגיות דאבל שוקולד עם ליבה רכה ומתוקה - מכינים את הבצק בקערה אחת, בוחרים מילוי (עדיף ריבת חלב) ואופים פחות מ-10 דקות

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
אם הייתי צריכה לבחור מה אני הכי אוהבת לאפות, הייתי בוחרת בעוגיות.
אפיתי עוגיות עוד לפני שהיה לי מותר להדליק את התנור בבית. כלומר, לא אני אפיתי, אלא סבתא שלי, אבל תחת פיקוחי ובשיתוף פעולה מלא. סבתא הייתה מכינה ומרדדת בצק, ואני הייתי זורה מעליו סוכר וקורצת עיגולים בעזרת כוס המיועדת לכך במיוחד. לאחר שתבניות היו נכנסות לתנור, היינו עוקבות יחד אחרי שינוי צבע הבצק ומשגיחות ששום דבר לא יישרף. ואז דלת התנור הייתה נפתחת, והמטבח היה מתמלא בריח מתוק וייחודי של אפייה ביתית. מי לא מכיר את העוגיות האלה? לא סתם קוראים להן "עוגיות סבתא". כשקניתי את התנור הראשון שלי ורק התחלתי ללמוד לבשל ולאפות, הדבר היחיד שהכנתי על בסיס קבוע היו העוגיות הפושטיות עם טעם של ילדות.

עוגיות נותנות המון ביטחון. אלא אם כן מדובר במקרונס התובעניות, לא צריך לדעת יותר מדי על מנת להכין אותן. תמיד התוצאה תהיה טעימה ומספקת. ניסיתם לאפות עוגה ולא הצלחתם? חייבים חוויות מתקנות וזריקת ביטחון עצמי? – תאפו עוגיות.

המתכון שאני מציעה לכם היום אינו יוצא מן הכלל. מדובר בעוגיות מאוד פשוטות להכנה שיגרפו ים של מחמאות. את הבצק מכינים בקערה אחת, אפשר אפילו ללא שימוש במיקסר או אביזרים אחרים. בוחרים מילוי לפי הטעם – אני ממליצה בחום על ריבת חלב, אופים פחות מעשר דקות, ומקבלים פלא שוקולדי עם ליבה רכה ומתוקה שמשתלבת נהדר עם המליחות של הקישוט. העוגיות האלה רחוקות שנות אור מהעוגיות של סבתא, אבל יש להן בסיס משותף: שתיהן באות מאהבה ואת שתיהן אי אפשר להפסיק לאכול. ראו הוזהרתם :)



מצרכים ל- 27 עוגיות בינוניות:
110 גרם חמאה, מומסת
250 גרם סוכר חום בהיר (כוס ו-1/4)
2 ביצים
260 גרם קמח (2 כוסות פחות 2 כפות)
50 גרם קקאו איכותי (1/3 כוס)
1/4 כפית מלח
3/4 כפית אבקת אפייה
50 גרם שוקולד מריר, מגורר
בערך 1/2 קופסת ריבת חלב
כפית מלח גס לקישוט

אופן הכנה:
• בקערה גדולה מערבבים את החמאה המומסת והסוכר. מוסיפים את הביצים ומערבבים שוב, ידנית או באמצעות מיקסר, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
• מנפים פנימה את הקמח, הקקאו, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים את השוקולד המגורר ומערבבים את הכל עד שמתקבל בצק דביק במקרם פלסטלינה.
• מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
• מגלגלים בין כפות הידיים כדורים בגודל רצוי, למשל בגודל אגוז, ומסדרים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. באמצעות האגודל עושים גומחה בתוך כל כדור וממלאים אותן בריבת חלב, בין חצי כפית לכפית – כמה שנכנס. לוקחים בערך חצי מכמות הבצק שהשתמשנו לפני כן, משטיחים בין האצבעות, מכסים את התחתיות עם המילוי ומדביקים את הקצוות. זורים מעל מעט מלח גס.
• מכניסים לתנור ואופים 8 דקות בלבד. העוגיות אמורות להיסדק ועדיין להיות רכות במרכז כשמוציאים אותן מהתנור.
• מקררים על הרשת ומגישים (שומרים בקופסה אטומה).

הערות:
• אפשר להחליף את הסוכר החום בכמות זהה של סוכר לבן.
• מומלץ להשתמש בשוקולד מגורר – ככה יותר קל לעבוד עם הבצק. אם רוצים עוגיות עוד יותר שוקולדיות – אפשר להשתמש בחפיסה שלמה של שוקולד (100 גרם).
• אפשר להחליף את ריבת החלב בנוטלה, חמאת בוטנים, ממרח לוטוס או כל מילוי אחר שאוהבים.
• אל תפחדו ואל תוותרו על המלח הגס – הוא מוסיף המון לטעם העוגיות.
• אל תשאירו את העוגיות בתנור ליותר מ- 8 דקות. תוציאו אפילו אם הן לא ייראו לכם לגמרי מוכנות.
• את המתכון המצולם עם הסברים צעד אחרי צעד אפשר לראות כאן.

בטורים הקודמים:
מתכון לקינוח שכבות עם קרם גבינה, פירות ופירורי עוגיות
מתכון למאפינס ירקות עם קמח מלא

מתכון לצ'אטני תפוחים

מתכון למעדן שוקולד טבעוני

מתכון לשלגוני בננה וקוקוס בציפוי שוקולד

מתכון לריבועי שוקולד וקרמל


>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי


צילומים: אולגה טוכשר