פנקוטה וניל ברוטב לימונענע

מאת: hayadar

חיה אילונה דר מלמדת אתכם איך להכין פנקוטה וניל, במרקם עדין ומיוחד, שמגישים עם רוטב לימונענע חמצמץ. הקינוח האולטימטיבי לקיץ

פנקוטה הינו קינוח בעל טעם קרמי מפנק ואני נוהגת להכין אותו לסיומי ארוחות כבדות משום שהוא קליל ואינו מכביד כקינוחים אחרים.

בכל פעם כשאני מכינה אותו אני משדכת לו רוטב שונה והפעם, לכבוד הקיץ, החלטתי להכין רוטב חמצמץ ומרענן שהוא שילוב בין לימון לנענע. הטעם שהתקבל נע בין מתיקות עדינה וחמצמצות נעימה.

קינוח מושלם לקיץ.

>> עוד קינוחים מושלמים לימים החמים: עוגת גבינה קרה עם שוקולד ופירורים | עוגת וניל עם ענבים ורוטב טופי

פנקוטה ברוטב לימונענע


הכמות מספיקה ל-12 פנקוטות קטנות או 6-7 בינוניות.

החומרים:
500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
כף משקה לימונענע קפוא
7 גרם ג'לטין באבקה (1/2 שקיק)
2 כפות מים
40 גרם (1/2 שקית) אינסטנט פודינג וניל עלית

אופן ההכנה:
- שמים את הג'לטין והמים בקערית קטנה ומאפשרים לג'לטין לספוג את המים במשך 5 דקות.
- יוצקים לקלחת שמנת מתוקה, לימונענע, סוכר ווניל. מבשלים עד המסת הסוכר וממשיכים עד סף רתיחה.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל תוך בחישה מידי פעם במשך 10 דקות.
- מסירים מהאש ומוסיפים לג'לטין מספר כפות מהשמנת המבושלת ומערבבים.
- מעבירים את הג'לטין (שהומס עם הכמות הקטנה של השמנת) לקלחת עם השמנת הרותחת שנותרה ומוסיפים את אבקת האינסטנט וניל. טורפים במטרפה ידנית במשך כמה דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.
- יוצקים לתבניות שקעים מסיליקון, מכסים בניילון נצמד ומצננים בטמפרטורת החדר.
- מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
- לאחר הצינון מחלצים מהתבניות ומקשטים ברוטב.

שלבים-600

חומרים לרוטב לימונענע:
280 מ"ל משקה קפוא לימונענע
1/2 כוס סוכר
טיפת צבע מאכל ירוק (לא חובה)
קליפה מגורדת מחצי לימון
כפית שטוחה אבקת ג'לטין

אופן הכנה:
- מכניסים את חומרי הרוטב פרט לג'לטין לקלחת, מרתיחים ומנמיכים את הלהבה. ממשיכים לבשל עד הסמכה כ-10 דקות.
- מסירים מהאש ומוסיפים את הג'לטין תוך ערבוב עד שהרוטב חלק ומצננים בחדר.
- יוצקים מעט מהרוטב על הפנקוטה שחילצנו מהתבניות. מעטרים בנענע.

IMG_2929-600

הערות חשובות:
- אני משתמשת באינסטנט פודינג וניל עלית כדי להוסיף ניחוח וטעם עדין של וניל, בנוסף, מאחר והפודינג מייצב, המתכון דורש כמות מופחתת של ג'לטין.
- תוספת של טיפת צבע מאכל מוסיפה צבע עמוק יותר לרוטב. אך השימוש בו אינו הכרחי.
- ניתן להשתמש בכל פרי קפוא אחר כמו מנגו, תפוזים ולהכין את הרוטב באותו אופן הכנה.
- את יתרת האינסטנט פודינג שנותר ניתן להוסיף לשמנת מתוקה, להקציף יחדיו ולהוסיף תלולית קצפת בעת ההגשה.

אל תפספסו:
קאפקייקס הפתעה במילוי עדשים צבעוניות
כוסות שוקולד במילוי מוס גבינה ושוקולד וקצפת
ביצת הפתעה במילוי מוס גבינה, קארד לימון וקצפת