עוגת ביסקוויטים וקרם וניל בציפוי שוקולד - ללא אפייה

מאת: olga

עוגת יום הולדת שכל ילד (או מבוגר) יאהב - עוגת ביסקוויטים עם שכבות של קרם וניל וציפוי שוקולד מבריק וטעים במיוחד

ימי הולדת הם סיבה מצוינת להשקיע בעוגה, ולעוגות יום הולדת בדרך כלל יש תנאי סף. הם לא פורמליים, לא כתובים, אך ישנה לגביהם הסכמה רחבה. בזמן שרצוי שכל עוגה תהיה טעימה, עוגת יום הולדת גם צריכה להיות יפה, חגיגית, מרשימה ומיוחדת. בייחוד כשמדובר ביום הולדת של ילדים. כי אין דבר משמח ומרגש יותר מאשר לראות התפעלות ואושר בעיני ילד שקיבל עוגת יום הולדת מטריפה.

גם בתחום עוגות יום הולדת יש טרנדים ואופנות, ואנשים רבים מעדיפים לחסוך זמן ומאמץ ופשוט להזמין אותן. מכיוון שאני בעד גישה אישית ואפייה ביתית, אני ממליצה לא להיכנע ללחצים. אני מציעה לכם מתכון של עוגת יום הולדת נפלאה, צבעונית, עם טעם ומראה של ילדות. אחת שקל וכיף להכין בבית, גם כי היא לא דורשת אפייה, וגם כי הקישוט שלה משאיר המון מקום ליצירתיות ואלתורים. הילדים ישתגעו עליה, ואתם תקצרו המון מחמאות.

>> עוד רעיונות לקינוחי יום הולדת מיוחדים: קאפקייקס קשת בענת | כוסות שוקולד במילוי מוס שוקולד

שלבים2
מקציפים את הקרם, מסדרים בשכבות ומצפים בשוקולד. צילום: אולגה טוכשר


IMG_2956חשוב לצפות גם את שולי העוגה כדי ליצור מראה מיוחד ומוקפד. צילום: אולגה טוכשר



עוגת ביסקוויטים וקרם וניל ללא אפייה


מרכיבים לעוגה גבוהה בקוטר 16 ס"מ:
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)
250 מ"ל חלב (כוס)
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל עלית
חבילת פתי בר בטעם שוקולד (250 גרם)
1/2 כוס חלב (לטבילת העוגיות)

מרכיבים לציפוי שוקולד:
125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 מיכל)
125 גרם שוקולד חלב / מריר
עדשים צבעוניות לקישוט

אופן הכנה:
- מכינים את הקרם: בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג במשך 2-3 דקות עד שמתקבל קרם סמיך ויציב.
- מרפדים תבנית / רינג בנייר אפייה ומרכיבים את העוגה: טובלים את העוגיות לשנייה בחלב ומסדרים בשכבה צפופה. במידת הצורך שוברים את העוגיות על-מנת שימלאו את כל החלל הריק. מורחים מעל העוגיות שכבת נדיבה של הקרם, וחוזרים על שתי הפעולות האלה מספר פעמים, בהתאם לגובה התבנית, או עד שמסתיימות העוגיות. השכבה העליונה אמורה להיות הקרם.
- מכסים את התבנית עם ניילון נצמד ומעבירים לקירור של לפחות שעה.
- מכינים את ציפוי השוקולד: בסיר קטן מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה ושוברים פנימה את השוקולד. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס, ומתקבל גנאש אחיד וחלק.
- מוציאים את העוגה מהקירור, מחלצים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. יוצקים מעליה את גנאש השוקולד ומקשטים בעדשים צבעוניות.
שומרים במקרר בכלי אטום.

___ץ_ע_¬__ש_ץ_¥__פ_ץ_£_ף_¬_3אחרי החיתוך מתגלות השכבות. צילום: אולגה טוכשר


___ץ_ע_¬__ש_ץ_¥__פ_ץ_£_ף_¬____£_____£_פככה היא נראת מלמעלה, תודו שהיא מעלה חיוכים. צילום: אולגה טוכשר


הערות חשובות:
- השימוש בפודינג וניל עלית עוזר לייצב את הקצפת ולהכין קרם עשיר ויציב בטעם עדין של וניל.
- מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת.
- יותר קל להרכיב את העוגה בתבנית מרובעת שתואמת את צורת העוגיות, אך לדעתי העוגה נראית חגיגית יותר כשהיא עגולה, אז אני ממליצה להשקיע בשבירת העוגיות.
- השתמשתי ברינג בקוטר 16 ס"מ כדי לקבל עוגה גבוהה ומרשימה. אם אתם משתמשים בתבנית גדולה יותר, פשוט תכפילו את כמות המרכיבים.
- אפשר להשתמש בפתי בר רגילים.
- אפשר להכין את העוגה עד יומיים מראש ולשמור במקרר בתוך התבנית.

___ץ_ע_¬__ש_ץ_¥__פ_ץ_£_ף_¬____¿_ץ___פ3השילוב האולטימטיבי - שכבות של ביסקוויטים עם קרם וניל ושוקולד. צילום: אולגה טוכשר


אל תפספסו:
קאפקייקס פיניאטה
כוסות עשויות משוקולד במילוי מוס גבינה ושוקולד וקצפת
ביצת הפתעה במילוי מוס גבינה, קארד לימון וקצפת