זר פחזניות במילוי קרם וניל וגלידה

מאת: hayadar

תמיד רציתם לדעת איך להכין פחזניות מושלמות? עכשיו זה אפשרי. חיהל'ה מלמדת אתכם איך להכין זר פחזניות במילוי קרם וניל עם גלידה ביתית

אחד הבצקים הקסומים בעיני הוא הבצק הרבוך, אותו מכינים על ידי הרתחת הנוזלים, הוספת קמח ולבסוף הוספת ביצים בהדרגה. לאחר שהוא מוכן ניתן להכין מיני צורות יפהפיות כפחזניות, אקלרים,סנט הונורה, ברבורים ועוד.

בכל פעם כשאני מכינה את הבצק הזה, אני מתכננת עיצובים וגימורים שונים, אם בציפוי שוקולד או קרמבל והכל לפי מה שעולה בדעתי באותו הרגע. הפעם החלטתי שמה שיגנוב את העין יהיה סידור הפחזניות בצורת עיגול ובאמצע אגיש גלידת פטל ווניל  ביתית וכך בעת האירוח כל אחד יוכל לקחת לעצמו פחזנית ולהתמוגג ממנה.

>> עוד מתכונים מעולים לקיץ: ארטיק חלבה בציפוי שוקולד וסוכריותפנקוטה וניל ברוטב לימונענע

שלבים-600

זר פחזניות במלית קרם וניל


מצרכים:
1/2 כוס מים
1/2 כוס חלב
100 גרם חמאה
כף סוכר
קורט מלח
150 גרם קמח
4 ביצים גודל M

מצרכים לקרם:
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
כוס חלב
80 גרם (חבילה) אינסטנט פודינג וניל עלית

אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים את התבנית  בנייר אפייה.
- מרתיחים בסיר קטן מים, חלב, סוכר, מלח וחמאה ומסירים מהכיריים (שימו לב שהחמאה תימס לגמרי).
- מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות עד שהבצק ניתק מהסיר.
- מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים את הבצק.
- מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהיא נבלעת וכך את יתר הביצים אחת אחת.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף גדולה עם צנטר כוכב גדול.
- מזליפים על התבנית פחזניות בקוטר 3 ס"מ זו ליד זו בעיגול (על מנת לקבל את הזר).
-  אופים 15 דקות ב-200 מעלות, מנמיכים את החום ל-170 וממשיכים לאפות עוד 20 דקות (בשלב זה הפחזניות תופחות).
- מכינים קרם וניל: מכניסים לקערת מיקסר את כל החומרים ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
- מרכיבים ומגישים: חוצים כל פחזנית, ממלאים שקית זילוף עם צנטר כוכב גדול, מכניסים את הקרם ומזליפים.

IMG_3077-600

טיפים חשובים:
- אינסטנט פודינג וניל עלית מייצב היטב את השמנת ומאפשר לכם לשמור את הפחזניות הממולאות במקרר עד להגשה בלי שהקצפת תיפול.
- בעת הוספת הביצים יתכן ולא תזדקקו לכולם, הבצק מוכן כאשר לוקחים בצק בין 2 אצבעות ונוצר חוט דביק. מומלץ להוסיף קודם 3 ביצים ואז להוסיף את הרביעית.
- במהלך האפייה אין לפתוח את דלת התנור.
- לפרווה ממירים חלב במים, חמאה במרגרינה, שמנת מתוקה בשמנת צמחית או קרם קוקוס.
- את הפחזניות ללא מלית ניתן לשמור במקרר בתוך קופסה אטומה עד שבוע ובהקפאה כחצי שנה. ההפשרה נעשית בטמפרטורת החדר.
-ניתן להכין מיני קרמים למילוי, אישית אני מעדיפה את הקרם הקל והפשוט המורכב משמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל.

IMG_3103-600

גלידת פירות מהירה


להשלמת ההגשה של זר הפחזניות הכי מתאים בעיני להגיש גלידה, בעיקר בימי הקיץ החמים. המתכון שלפניכם מניב גלידה ביתית מעולה, הכי מהירה וטעימה, בשילוב פטל וטעם ונילי מצוין שמגיע משימוש בפודינג וניל. אז גשו לעבודה.

מצרכים (תבנית אינגליש קייק או 2 תבניות מלבניות קטנות):
500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה
פחית או שפופרת חלב מרוכז 397 גרם
כוס פטל טרי או קפוא
כף ריבת פטל
30 גרם (2 כפות גדושות) אינסטנט פודינג וניל עלית

אופן הכנה:
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
- מכניסים את יתר החומרים לקערה ומוסיפים בתנועות קיפול את הקצפת.
- מעבירים לתבנית אינגליש קייק או לשתיים קטנות ומחליקים עם לקקן או סכין רחבה.
- מכניסים למקפיא לפחות ללילה.

IMG_3083-600

אל תפספסו:
ארטיק חלבה על מקל בציפוי שוקולד וסוכריות
שבלולי שמרים במילוי קינמון

קאפקייקס וניל במילוי עדשים צבעוניות
עוגת ריקוטה ובננות בחושה