עוגת שיש עם שבילי שוקולד וזיגוג לוטוס

מאת: hayadar

עוגת שיש בחושה, רכה בטירוף, עם שבילים של שוקולד מריר וחלב. וגם: זיגוג קרם לוטוס שמוסיף יופי וטעם

עוגת שיש עסיסית כזו נראה לי שטרם אכלתם. העוגה שמתקבלת היא במרקם קליל מאוד ויש מספר סיבות, גם השימוש בקמח שקדים שהוא בעצם שקדים מולבנים טחונים דק וכן מהשימוש באינסטנט פודינג המכיל קורנפלור.

השיוש שנוצר כאן שונה מהשיוש המקובל, בו אנו נוטלים מעט מהמבצק ומערבבים עם שוקולד או קקאו ואותו משיישים ליתרת הבצק. הפעם עשיתי כפי שלמדתי מאמי לשיש בעבר, פשוט יוצקים את חומרי השיוש ישירות לבלילת הבצק ומסובבים עם ידית ארוכה כשלושה סיבובים בבצק וכך בעצם מתקבל בעת החיתוך שיוש צפוף ומרשים.

העוגה הינה חלבית אך נתתי אפשרות המרה לפרווה.

עוד מתכונים לעוגות בחושות >> עוגת בננות וריקוטה בחושה | קאפקייקס וניל עם הפתעה בפנים

שלבי הכנת עוגת שיש

עוגת שיש עם שבילי שוקולד מריר וחלב


תבנית 26 או 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים:
5 ביצים L
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 ו-1/2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס קמח שקדים (שקד לבן טחון דק)
40 גרם (1/2 חבילה) פודינג וניל עלית
200 מ"ל שמנת מתוקה או 3/4 כוס מיץ תפוזים

המצרכים לשיש:
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס
80 גרם שוקולד מריר
40 גרם שוקולד חלב או מריר לפרווה
2 כפות פודינג וניל עלית

מצרכים לזיגוג:
4 כפות שמנת מתוקה או חלב או חלב קוקוס
1/2 כוס אבקת סוכר
כף ממרח לוטוס
1 כפית גלוקוזה

אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים היטב את התבנית ומפזרים כף קמח שקדים.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר כ-5 דקות, עד שנוצר קצף צהבהב תפוח.
- מערבבים את החומרים היבשים. מוסיפים בקיפול לקצף את היבשים ואת הנוזלים לסירוגין.
- שיוש: מחממים את השמנת המתוקה עד סף רתיחה ויוצקים על השוקולדים, ממתינים חצי דקה ומערבבים עד המסה.
- מוסיפים את הפודינג ובוחשים היטב.
- יוצקים את השוקולד המומס לבלילת הבצק ומערבבים ב-3 סיבובי ידית ארוכה של מרית.
- יוצקים לתבנית ואופים במשך 40-50 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.
- מצננים היטב ומחלצים מהתבנית.

עוגת שיש

הכנת הזיגוג:
- מחממים בסיר קטן שמנת מתוקה ואבקת סוכר ומוסיפים את ממרח הלוטוס. מערבבים.
- מוסיפים את הגלוקוזה ובוחשים היטב עד המסה חלקה ויוצקים על העוגה.

IMG_3279-600

טיפים חשובים:
- השימוש באינסטנט פודינג וניל עלית בשיוש מספק מרקם אחיד ועשיר ומסמיך את התערובת.
- בעת הקצפת הביצים יש להימנע מהקצפת יתר, כך שיתקבל קצף לא נוקשה.
- זמן האפייה תלוי בכל תנור, לכן יש להקפיד לבדוק שקיסם יוצא עם פירורים מעט לחים עליו.

אל תפספסו:
מתכון לעוגת טירמיסו שוקולד
מתכון לעוגת ביסקוויטים בציפוי שוקולד
מתכון לעוגת בוואריה