סיגרים מבצק פילו במילוי בטטות, פטריות וערמונים

מאת: raheli

אצבעות פילו זהובות, אפויות בתנור, במילוי בטטות, פטריות וערמונים. מנה חגיגית וקלה להכנה לארוחת החג או כשרוצים להתפנק

בצק פילו הוא אחד הבצקים האהובים עלי ביותר. גם בגלל מרקמו המתפצפץ בפה, גם בזכות החסכון שלו בקלוריות ובעיקר בגלל שנורא קל לעבוד איתו. ואגב, אפילו לא צריך לטגן אותו כדי לקבל מרקם פציח שכולם אוהבים, רק להכניס לתנור ולחכות בסבלנות שהצבע הזהוב יגיע.

כל מה שצריך זה לשמן אותו מעט (אפשר עם ספריי שמן או באמצעות מברשת ושמן זית) ולמלא בכל מילוי שאוהבים. רצועות ירקות שיהפכו אותו לאגרול, פירה פיקנטי שהופך לסיגרים של פעם ואפילו תפוחים מקורמלים שיתלוו נהדר לגלידה.

הפעם בחרתי למלא את העלים העדינים באחד השילובים המנצחים שיש – בטטה מתקתקה, פטריות עם טעם אדמתי, צ'ילי חריף וערמונים שמוסיפים עושר ומרקם. ויש גם תוספת מעניינת שמשתדכת מעולה עם הפיקנטיות של המאפים – סירופ מייפל שממתיק מעט את המנה והופך אותה למיוחדת ולכזו שמתאימה לראש השנה.

ואם בראש השנה עסקינן, לסיגרים צורף גם משקה תפוח אדום מוגז שהוכן באמצעות מכשיר הסודהסטרים ושודרג עם פרוסות תפוח, אגס וגרגירי רימון שגם מוסיפים חגיגיות ומראה מרשים וגם טעם מתוק.

חג שמח!

פטריות

DSC_7901-600

אצבעות פילו במילוי בטטה, פטריות וערמונים


מצרכים:
חבילת עלי פילו, מופשר על פי הוראות היצרן
3 בטטות קלופות
2 סלסלות פטריות שמפניון או כל סוג שאוהבים
2 חבילות ערמונים, מוכנים וקלופים
3/4 פלפל צ'ילי
כף שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

לעיטור ואפייה:
5-6 כפות שמן זית או ספריי שמן
מלח גס
צ'ילי גרוס
3 כפות מייפל (אופציונאלי)

אופן הכנה:
- חותכים את הבטטות לפרוסות עבות ומבשלים במים עם מלח עד לריכוך. מסננים ומועכים לפירה.
- קוצצים את הפטריות והצ'ילי לקוביות קטנות ואת הערמונים קוצצים גס.
- במחבת, עם כף שמן זית, מקפיצים את הפטריות והצ'ילי במשך 5-7 דקות עד שהפטריות מזהיבות מעט ומתרככות. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים את התערובת לקערה. משתדלים להשאיר במחבת את הנוזלים שהצטברו..
- באותה מחבת, עם הנוזלים שנותרו, מטגנים מעט את הערמונים. בסביבות 3 דקות.
- מערבבים בקערה את הבטטות המעוכות עם הפטריות והצ'ילי והערמונים. טועמים ומתקנים תיבול.
- פורסים עלה פילו על השיש ומברישים במעט שמן זית או משמנים עם ספריי שמן. מניחים עלה פילו נוסף מעל ומשמנים שוב.
- חותכים את 2 עלי הפילו ל-4 חלקים שווים ומניחים בכל אחד מהם, על החלק התחתון, מעין פס של תערובת הבטטה (כף גדושה).
- מגלגלים לסיגר ומברישים את הסיגר בשמן זית או בספריי שמן. בגלל שהמילוי יציב, אפשר פשוט לגלגל את הסיגר בלי לסגור את הצדדים או לסגור את צידי הסיגר על ידי קיפול של הצדדים פנימה ואז גלגול הבצק.
- מפזרים מעט מלח גס וצ'ילי גרוס ואופים ב-200 מעלות במשך 10-12 דקות או עד שהסיגרים זהובים לגמרי.
- מגישים לצד משקה מוגז בטעם תפוח אדום שניתן לשדרג עם פרוסות תפוחים או אגסים וגרגירי רימון ברוח החג.

סיגרים במילוי בטטות

הערות חשובות:
- אפשר לאכול את המילוי הזה כמו שהוא ואפילו להגיש כתוספת.
- במקום עלי פילו ניתן להשתמש בעלי סיגר, רק במקרה הזה חשוב לשמן אותם היטב.
- אם אתם לא אוהבים טעמים חריפים (למרות שהם די עדינים כאן) אפשר לוותר על הצ'ילי.
- רוצים לשדרג? הוסיפו למילוי כוסברה טרייה קצוצה או עירית.

סיגרים במילוי בטטות וערמונים

אל תפספסו:
נתחי עוף ברוטב תפוזים ודבש
מיני פנקייקס עם שוקולד צ'יפס

מתכון לסלט כרוב וגזר עם פרגיות

סלט קינואה עם עדשים שחורות, כרוביות וקשיו
סלט עשבי תיבול עם שקדים, צנוברים וחמוציות


600x80 (2)