רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - משהו טעים - רחלי קרוט - נתחי עוף ברוטב תפוזים ודבש

נתחי עוף ברוטב תפוזים ודבש

כל המשפחה תתאהב – נתחי עוף ברוטב תפוזים ודבש שמגישים מעל אורז ומעטרים בשומשום וטבעות בצל ירוק. כמה פשוט ככה חגיגי וטעים

את המנה הזאת אני מכינה כמעט כל שבוע כשמתחשק לי לפנק את המשפחה או את עצמי. קלות ההכנה, שעומדת בניגוד גמור לתוצאה הסופית, הופכת אותה לארוחה נהדרת שקוצרת מלא מחמאות.

ברוח ראש השנה שמתקרב, וכדי להמתיק את השנה הקרובה, הפעם התווסף למתכון דבש שגם ממתיק אבל גם מקרמל מאוד את העוף והופך אותו לתענוג של ממש, הדבש גם שומר על העוף שלא יתייבש בבישול, בכל זאת מדובר בנתח חזה עוף נטול שומן.

אם מתחשק לכם לשדרג את המנה, תוכלו להחליף את העוף בנתחי פרגית ואפילו להגיש את המנה לצד פירה במקום אורז. ככלל, כל תוספת לא מתובלת שתספוג את הרוטב תעשה כאן את העבודה.

בחג, כדי לא לעמוד שעה מול הכיריים כשהאורחים מחכים לאוכל, מומלץ להכין לעוף כמות כפולה של רוטב ולבשל אותו 2-3 דקות פחות. את העוף המוכן עם רוטב התפוזים מניחים בקערה סגורה ולפני ההגשה כל מה שצריך זה לחמם את המנה על מחבת במשך 2-3 דקות ולקשט בשומשום ובצל ירוק. אף אחד לא צריך לדעת שהכנתם את זה כמה שעות קודם.

ומילה לגבי התפוזים, בגלל שהתפוזים בשווקים עדיין לא בשיאם וכדי להעצים את טעמם, התווסף סירום תפוז אדום של סודהסטרים שגם מוסיף צבע עדין וגם טעם וניחוח עז של פרי הדר.

שיהיה לכם חג שמח ושנה מתוקה וטעימה!

נתחי עוף במחבת

נתחי עוף בתפוזים ודבש עם שומשום ובצל ירוק

מצרכים:
1 חזה עוף שלם (נקי מגידים ושומן)
כפית קורנפלור
כפית שמן זית
2 ס"מ ג'ינג'ר טרי, קלוף
1/2 פלפל צ'ילי (או יותר, תלוי כמה חריף אוהבים)
כף סירופ תפוז אדום של סודהסטרים
מיץ מתפוז אחד
2 כפיות דבש
גרידה מתפוז אחד
מלח ופלפל לבן

לעיטור:
2 ענפי בצל ירוק
מעט שומשום

אופן הכנה:
• חותכים את העוף לקוביות או רצועות בגודל 2 ס"מ. מניחים בקערה.
• מוסיפים לקערה כפית קורנפלור ומערבבים עד שכל העוף מצופה. השלב הזה חשוב כדי להסמיך את הרוטב אחר כך (וגם כדי לקבל מעטפת פריכה יותר).
• מכינים את הרוטב: על החלק הקטן של הפומפיה מגררים את הג'ינג'ר. מניחים בקערה.
• חותכים את הצ'ילי לקוביות קטנות ומוסיפים לג'ינג'ר.
• מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ומערבבים היטב. מתבלים במלח ומעט פלפל לבן.
• מטגנים את העוף: במחבת עם כפית שמן זית מטגנים את קוביות העוף. חשוב – שימו את העוף במחבת ואל תתפתו לגעת בו עד שהחלק התחתון זהוב (מזיזים את המחבת, אם העוף זז בקלות החלק התחתון מוכן) אם תנסו להזיז כשהחלק התחתון עוד לא התבשל לגמרי תגלו שהעוף נדבק. הופכים לצד השני ומטגנים עוד דקה. זה בסדר אם העוף לא לגמרי מוכן, הוא עוד יתבשל בהמשך.
• מוסיפים למחבת עם העוף את רוטב התפוזים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות או עד שהרוטב מסמיך. מערבבים מדי פעם. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.
• כשהעוף מצופה היטב ברוטב הסמיך מכבים את האש, מעבירים לצלחת הגשה עם אורז ומפזרים מעל מעט שומשום ובצל ירוק חתוך לטבעות.

נתחי עוף בתפוזים ודבש

אל תפספסו:
מיני פנקייקס עם שוקולד צ'יפס
מתכון לסלט כרוב וגזר עם פרגיות

מתכון לטראפלס שוקולד לבן ולימונענע מעולים
סלט קינואה עם עדשים שחורות, כרוביות וקשיו
סלט עשבי תיבול עם שקדים, צנוברים וחמוציות

סודה סטרים

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

2 תגובות

  1. נראה מעולה. במה אפשר להחליף את הסירופ תפוז אדום?

  2. כמה זה חזה עוף שלם?

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: