רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - במטבח של מעייני - כדורי כרישה וגבינות ברוטב עגבניות פיקנטי

כדורי כרישה וגבינות ברוטב עגבניות פיקנטי

הם רכים מבפנים, פריכים וחמים מבחוץ ומשתדכים מעולה לרוטב עגבניות פיקנטי. מעיין נדיר מלמדת אתכם איך להכין כדורי גבינה וכרישה מטוגנים

במטבח של מעייני
אני בחורה של חורף, אבל גם של עונות מעבר
. את הקיץ אני ממש לא אוהבת. ואם כבר עונות מעבר (שלא באמת קיימות) אני מעדיפה את הסתיו. אחרי כל ימי הקיץ השרביים, יש משהו נעים לדעת שאוטוטו יגיע החורף (שגם לא באמת קיים כאן).

השנה אני אוהבת את האביב, אם זה שלל ימי ההולדת מסביבי או אולי האחיין החדש שנולד ואולי בכלל זה משהו באוויר. בכל מקרה, יש לי מצב רוח אביבי במיוחד :)

את המתכון הזה הכנתי לראשונה לפני 3 שנים בערך, כחלק מפרוייקט שעשיתי. הכדורים שלפניכם משלבים כרישה, ירק ששיאו הוא באביב, עם גבינות (היי! אנחנו כבר בספירת העומר, כך ששבועות זה ממש עוד מעט) ורוטב עגבניות שהוא קצת מעושן, קצת חריף ובעיקר שובר את העושר של הגבינות.

מצרכים:
6 יח' כרישה, החלק הלבן
150 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
150 גרם גבינת מוצרלה יבשה, מגוררת
100 גרם פרמז'ן, מגורר
125 גרם ריקוטה מלוחה
125 גרם גבינה מלוחה (בולגרית למשל), מפוררת
2 ביצים
מלח ופלפל גרוס

לציפוי:
100 גרם פירורי לחם
שמן לטיגון חצי עמוק

לרוטב עגבניות:
2 כפות שמן זית
1 בצל יבש, קצוץ גס
3 שיני שום
2 פלפל צ'יפוטלה קצוץ (חלפניו מיובש ומעושן) או 2 כפות מחית צ'יפוטלה (ניתן להשיג בחנויות המתמחות של חברת "טרס פזוס" או של חברת "לה קוסטניה")
800 גרם עגבניות מרוסקות
1 כף סוכר
מלח ופלפל גרוס

אופן הכנה:
• רוטב עגבניות – מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
• מוסיפים את השום ואת הפלפל הקצוץ (או המחית).
• מוסיפים את העגבניות המרוסקות. מבשלים על להבה בינונית כ-5 דקות.
• מתבלים במלח, פלפל גרוס וסוכר. טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך.
• מעבירים את הרוטב למעבד מזון וטוחנים את הרוטב.
• כדורי כרישה וגבינות – במעבד מזון, בעזרת דסקית פריסה דקה, פורסים את הכרישה לפרוסות דקות.
• מבשלים את הכרישה כ-15 דקות בסיר גדול עם מים עד כדי כיסוי ומלח.
• מסננים את הכרישה וסוחטים אותה היטב משאריות מים.
• בקערה מערבבים את הכרישה, גבינות, ביצים, מלח ופלפל. אם התערובת רטובה מדי, ניתן להוסיף מעט פירורי לחם.
• יוצרים כדורים קטנים בקוטר 3-4 ס"מ ושומרים בקירור.
• מחממים בסיר שמן לטיגון חצי עמוק.
• מצפים את הכדורים בפירורי לחם ומטגנים עד להזהבה.
• בצלחת מניחים כ-2 כפות מהרוטב ועליו מניחים את כדורי הכרישה.

הערות:
• ניתן לשחק ולגוון את תערובת הכרישה והגבינות – להוסיף גבינה מלוחה מגוררת, להמיר חלק מהמוצרלה בגבינה אחרת שאוהבים או להוסיף תוספות. מקסימום תצטרכו להוסיף עוד ביצים או קצת פחות פירורי לחם. העיקר שיווצרו כדורים יציבים.
• אם נותר לכם קמח מצה מפסח, ניתן להחליף את פירורי הלחם בקמח מצה.

צילום: אסף אביטל
מעיין נדיר היא יועצת דיגיטלית בתחום הקולינרי. טבחית, קונדיטורית ולעיתים מבשלת במסעדה המשפחתית.

למתכונים הקודמים של מעיין:
טראפלס שוקולד
מרק גונדי עם קציצות עוף וחומוס

נזיד עדשים

לזניה תרד וגבינות

טבית – חמין עיראקי

מקלות בצק עלים ופרמזן

מעיין נדיר

מעיין נדיר

יועצת דיגיטלית בתחום הקולינרי
מבשלת. אופה. מטיילת ברשת.

במהלך היום מייעצת לעסקים קולינריים. בלילה מבשלת ואופה להנאתי.
מעיין נדיר
מעיין נדיר

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: