רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - חנוכה - מילוי מיוחד לסופגניה – קרם נוגט ופסיפלורה

מילוי מיוחד לסופגניה – קרם נוגט ופסיפלורה

שילוב מיוחד בין החמיצות של הפסיפלורה עם ממרח נוגט אגוזים יוצר קרם מעולה שמשדרג כל סופגניה. רק לערבב בקערה וזה שלכם

חנוכה עוד רגע כאן ולכבוד החג הכי טעים של השנה, הכנסנו למטבח את ממרחי השחר הפופולריים והכנו לכם מילויים מיוחדים לקינוח המטוגן של החג. תסמכו עלינו, מדובר בשדרוג שיקצור אינספור מחמאות מהאורחים והמשפחה. ויש גם בונוס: את כל המילויים ניתן להכין כממרחים לסנדביץ' או כקרם לשדרוג של עוגות בחושות.

והפעם: איזון טעמים נהדר בין החמיצות של הפסיפלורה למתיקות המיוחדת של נוגט האגוזים. למי שאוהב, ניתן להוסיף את הגרעינים השחורים (הם כמעט ולא מורגשים) או להפטר מהם.

הערות:
• ניתן להחליף את השמנת המתוקה במתכונים בקרם קוקוס. רק הקפידו להשתמש בקרם ולא במי קוקוס (מגיע בקופסת שימורים. 20-22% שומן).
• אופן המילוי: קרמים סמיכים יותר (כמו קרם הקוקוס שכאן למטה), ממלאים על ידי חיתוך של הסופגניה ומריחת המילוי בדומה לסנדביץ'. כך גם תוכלו להוסיף תוספות מיוחדות כמו פרוסות תותים, בננות ואפילו פקאנים קצוצים. מילויים נוזליים יותר, כמו פירות יער לדוגמה, ניתן למלא על ידי מזרק (קונים את הפשוט בחנויות אפייה או יצירה) או מגישים בצד כדי שהאורחים שלכם יטבלו את הסופגניות בתוכו.
• סופגניות: אנחנו השתמשנו ב-2 סוגים של סופגניות – הקלאסיות, אלה הגדולות שמוכרים בקונדיטוריות ובסופרים, ובמיני עם ציפוי סוכר שמכינים ב-5 דקות בבית. אתם כמובן יכולים למלא איזה סופגניה שתרצו. רק מומלץ לתת רמיזה קטנה מחוץ לסופגניה למילוי שבפנים. למשל: פיסטוקים קצוצים מעל, פירות יער בצד וכדומה.

>> מתכוני סופגניות מכל הסוגים תוכלו למצוא כאן
>> אל תפספסו: מטבלים מעולים לצ'ורוס

קרם נוגט ופסיפלורה

מצרכים:
2 פסיפלורה
כף ליקר פסיפלורה (אני השתמשתי בשיכר דאנו פסיפלורה)
2 כפות ממרח השחר אגוזים ונוגט אגוזים (מגיע באריזה אחת)
2 כפות שמנת מתוקה

אופן הכנה:
• מרוקנים את הפסיפלורה מהמיץ. ניתן להשתמש גם בגרעינים השחורים או להוציא אותם.
• מערבבים בקערה את כל המצרכים עד שנוצר קרם אחיד.
• אם אתם לא מוצאים פסיפלורה בחנות הירקות (בימים הקרובים עוד אפשר למצוא ומומלץ להוציא את המיץ לקופסה קטנה ולהקפיא), ניתן לקנות מחית פסיפלורה קפואה בחנויות אפייה מתמחות. לא מצאתם טרי וגם לא קפוא? השתמשו במית אשכולית אדומה, המרירות העדינה תשתלב כאן מצוין.

צילום: רחלי קרוט
יש לכם עוד רעיונות למילויים מעניינים? כתבו לנו כאן בתגובות או בקבוצת הפייסבוק

עוד מילויים מעולים:
קרם ממרח השחר עם פירות יער
מוס ממרח השחר עם קוקוס ותותים
קרם נוגט עם פיסטוקים

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: