רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - חנוכה - סופגניות מיני במילוי קרם נוגט עם פיסטוקים

סופגניות מיני במילוי קרם נוגט עם פיסטוקים

מכינים בקלי קלות סופגניות מיני וממלאים בקרם עדין שמשלב ממרח נוגט אגוזים השחר עם פיסטוקים קצוצים

רחלי קרוט
רחלי קרוט

גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.

חנוכה עוד רגע כאן ולכבוד החג הכי טעים של השנה, הכנסנו למטבח את ממרחי השחר הפופולריים והכנו לכם מילויים מיוחדים לקינוח המטוגן של החג. תסמכו עלינו, מדובר בשדרוג שיקצור אינספור מחמאות מהאורחים והמשפחה. ויש גם בונוס: את כל המילויים ניתן להכין כממרחים לסנדביץ' או כקרם לשדרוג של עוגות בחושות.

והפעם: קרם נוגט אגוזים עם פיסטוקים שניתן להכין עם מחית פיסטוקים (קונים בחנויות מתמחות) או בלעדיו. קחו בחשבון שתוספת הממרח הופכת את הקרם לירקרק.

הערות:
• ניתן להחליף את השמנת המתוקה במתכונים בקרם קוקוס. רק הקפידו להשתמש בקרם ולא במי קוקוס (מגיע בקופסת שימורים. 20-22% שומן).
• אופן המילוי: קרמים סמיכים יותר (כמו קרם הקוקוס שכאן למטה), ממלאים על ידי חיתוך של הסופגניה ומריחת המילוי בדומה לסנדביץ'. כך גם תוכלו להוסיף תוספות מיוחדות כמו פרוסות תותים, בננות ואפילו פקאנים קצוצים. מילויים נוזליים יותר, כמו פירות יער לדוגמה, ניתן למלא על ידי מזרק (קונים את הפשוט בחנויות אפייה או יצירה) או מגישים בצד כדי שהאורחים שלכם יטבלו את הסופגניות בתוכו.
• סופגניות: אנחנו השתמשנו ב-2 סוגים של סופגניות – הקלאסיות, אלה הגדולות שמוכרים בקונדיטוריות ובסופרים, ובמיני עם ציפוי סוכר שמכינים ב-5 דקות בבית. אתם כמובן יכולים למלא איזה סופגניה שתרצו. רק מומלץ לתת רמיזה קטנה מחוץ לסופגניה למילוי שבפנים. למשל: פיסטוקים קצוצים מעל, פירות יער בצד וכדומה.

>> מתכוני סופגניות מכל הסוגים תוכלו למצוא כאן
>> אל תפספסו: מטבלים מעולים לצ'ורוס

צילום: רחלי קרוט

מטבל נוגט – פיסטוקים

מצרכים:
2 כפות ממרח נוגט אגוזים השחר
1/2 כפית מחית פיסטוקים (לא חובה)
12-15 פיסטוקים, קלופים ולא קלויים
3 כפות שמנת מתוקה

אופן הכנה:
• טוחנים את הפיסטוקים או קוצצים דק עם סכין. משאירים 2-3 פיסטוקים בצד לקישוט.
• מערבבים את ממרח הנוגט אגוזים עם השמנת והמחית עד שנוצר קרם חלק. מוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים ומערבבים.
• ממלאים את הסופגניה ומקשטים בפיסטוקים קצוצים גס מלמעלה (משאירים תלולית ממרח מעל הסופגניה כדי שהפיסטוקים ידבקו).

צילום: רחלי קרוט
יש לכם עוד רעיונות למילויים מעניינים? כתבו לנו כאן בתגובות או בקבוצת הפייסבוק

עוד מתכונים מעולים למילויים:
סופגניות מיני במילוי ממרח השחר ופירות יער
סופגניות במילוי קרם נוגט וחמאת בוטנים
סופגניות במילוי מוס ממרח השחר עם קוקוס ותותים

רחלי קרוט
- 6 שנים ago
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
-->
%d בלוגרים אהבו את זה: