רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - משהו טעים - רחלי קרוט - עוגיות שוקולד חלב עם שוקולד צ'יפס לבן

עוגיות שוקולד חלב עם שוקולד צ'יפס לבן

הכי מושלמות שיש – עוגיות שוקולד חלב ענקיות, מנוקדות בשוקולד לבן, שמכינים ממש בקלות. רק לערבב, לאפות ולזלול

סטריפ משהו טעים
כבר כמה ימים שיש לי מחסום כתיבה מצד אחד ופרץ של יצירה מצד שני. אני יכולה לבלות שעות במטבח ולגלגל בצקים אבל לא מצליחה לשבת ולכתוב כמה דקות. תקופה שכזו.

בגלל העדר סבלנות אל מול המקלדת, וויתרתי על פרסום של כמה מתכונים שפשוט לא הצלחתי לכתוב להם טקסט מלווה.

עד היום.

זה לא שמחסום הכתיבה נשבר, זה שמתכון אחד, מתוך הספר המופלא של מרתה סטיוארט (COOKIES) גרם לי לרוץ למחשב ולתרגם אותו כדי שגם אתם תוכלו להנות מהשחיתות המענגת שמככבת אצלי בבית כבר כמה חודשים.

מדובר בעצם על עוגיות שוקולד חלב ענקיות, שטוחות אבל כל כך עשירות, שמצליחות להחביא בתוכן, על אף דקיקותן, מטבעות שוקולד לבן. במקור סטיוארט השתמשה רק בשוקולד חלב, אבל דווקא הניגוד בין הצבעים והטעמים חביב עליי יותר. גם שלבי ההכנה שונים מאוד מאלה של סטיוארט שמכינה אותן במיקסר. אני, כמו שחלקכם כבר יודעים, עצלנית יותר, אז פישטתי את אופן ההכנה שכולל רק המסה של השוקולד והחמאה, ערבוב עם שאר המצרכים ואפייה.

רק דבר אחד חשוב – לעוגיות יש נטייה להתפשט בתנור, אז תנו להן מרחב מחיה של 5 ס"מ לפחות מסביב. נכון, זה אומר שתצטרכו לאפות בכמה נגלות, מצד שני, לוקח גג 14 דקות עד שהן מוכנות אז זה לא כל כך נורא.

וכן, אפשר בקלות להמיר את השוקולד הלבן בשוקולד מריר, חלב ואפילו עדשים צבעוניות. תשחקו, זה כל הכיף!

רוצים לדעת ראשונים מה עולה בקרוב? בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם – https://www.instagram.com/raheli/

עוגיות שוקולד חלב עם עדשים צבעוניות

עוגיות שוקולד חלב ענקיות מנוקדות בשוקולד לבן

מצרכים (40 עוגיות ענקיות):
140 גרם (כוס) קמח לבן
70 גרם (1/2 כוס) קקאו איכותי
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
120 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
120 גרם שוקולד צ'יפס לבן (עדיף במטבעות) או חתוך לקוביות קטנות
120 גרם חמאה
300 גרם (1 ו-1/2 כוסות) סוכר
2 ביצים
כפית מחית וניל (או תמצית איכותית)

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-165 מעלות.
– בקערה רחבה, שמתאימה למיקרו, ממיסים שוקולד חלב עם חמאה בפולסים של 30 שניות עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי. מערבבים היטב ומקררים 2-3 דקות בטמפרטורת החדר.
– מוסיפים סוכר וטורפים עם מטרפה ידנית עד שהסוכר נבלע.
– מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הוניל וטורפים.
– מוסיפים את המצרכים היבשים: קמח, קקאו וסודה לשתייה וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.
– מקפלים לתוך התערובת את השוקולד הלבן.
– עם כף גלידה או כף רגילה מניחים תלוליות מהתערובת על נייר אפייה במרווחים של 5 ס"מ בין לבין.
– אופים במשך 13-15 דקות, עד שהעוגיות שטוחות, מעט סדוקות ורכות באמצע ומניחים להן להתקרר בטמפרטורת החדר. בזמן הזה הן תתקררנה והמרקם שלהן יהפוך מרך לפריך ומתמוסס בפה. שומרים בקופסה אטומה.

עוגיות שוקולד חלב

אל תפספסו:
אצבעות בראוניז שוקולד בציפוי שוקולד וסוכריות
נקניק שוקולד עם פתי בר

עוגת בוואריה עם רוטב שוקולד

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

4 תגובות

  1. נראה מעולה כמו כל המתכונים שלך!
    יעבוד עם אגוזי לוז/מקדמיה במקום השוקולד הלבן?

    • רחלי קרוט

      תודה רבה!
      וכן, לגמרי יעבוד. רק ממליצה לשבור אותם מעט כי העוגיות שטוחות יחסית ואם לא תשברי האגוזים יבלטו מאוד החוצה.

  2. נראה מושלם! יש דרך טעימה לעשות את זה פרווה? מחמאה שוקולד מריר ושוקו ציפס לבן פרווה?

  3. האם אפשר בטוסטר אובן?

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: