רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בלי רגשות אשם - נטע-חן ליבנה - עוגת אפרסמונים הפוכה

עוגת אפרסמונים הפוכה

הטור של נטע-חן ליבנה, והפעם נטע מכינה בקלי קלות עוגת אפרסמונים הפוכה יפהפייה, שתמיד קוצרת מחמאות

העוגה הזו נראית מרשימה, ובגלל זה בטח תופתעו לגלות שזו בין העוגות היותר קלות להכנה. זו העוגה שמקבלת הכי הרבה תשואות כשאני מכינה אותה, והכי כיף –  הפעם בחרתי להרכיב את החלק העליון מאפרסמונים, אבל בהחלט אפשר להכין אותה מכל פרי שיש בעונה, והיא עדיין תצא טעימה ומרשימה בכל פעם.

אני אוהבת לאפות עוגות פשוטות, כאלה שלא דורשות יותר מדי שלבי הכנה, והכי חשוב – לא דורשות ממני לעמוד שעות ולשטוף כלים בסיום ההכנה. עוגת האפרסמונים ההפוכה הזאת קולעת בול למטרה! ההכנה לוקחת מספר דקות והתוצאה כיפית וטעימה.

מצרכים לעוגה בקוטר 22-24 ס"מ:

לציפוי:
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום
3-4 אפרסמונים פרוסים לרוחב בעובי 1/2 ס"מ

לעוגה:
100 גרם חמאה
3/4 כוס רוויון
1/2 1 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים L

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית אפייה קפיצית בנייר אפייה.

ממיסים 50 גרם חמאה ומשמנים איתה את נייר האפייה. מפזרים חצי כוס סוכר חום על פני החמאה המומסת, הקפידו לפזר את הסוכר כך שיכסה גם מעט מדפנות התבנית.

המיסו 100 גרם חמאה וערבבות עם הרוויון, הניחו בצד.

בינתיים סדרו את פרוסות האפרסמונים בתבנית המשומנת והמסוכרת.

בקערה בינונית ערבבו קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח. ערבבו פנימה את תערובת החמאה והרוויון. הוסיפו את הביצים ותמצית הווניל וערבבו עד לקבלת מרקם חלק.

שיפכו את התערובת על פני האפרסמונים והחליקו בעזרת לקקן.

אפו 35-40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה.

הוציאו מהתנור והניחו לעוגה להתקרר לפחות 10 דקות לפני שהופכים אותה לצלחת הגשה.

 

מתכונים מעולים נוספים של נטע מחכים לכם בבלוג שלה.

neta_liv

neta_liv

דיאטנית קלינית ומאמנת להרזיה והצלחה at נטע ליבנה, דיאטנית קלינית
דיאטנית קלינית ומאמנת להרזיה והצלחה, אוהבת אוכל בריא וטעים.
בעלת האתר netadieta, ובלוג המתכונים הלועזי Netacooks.com.
מחברת הספר לאכול את העוגה ולהישאר רזה.
neta_liv
neta_liv

מתכונים אחרונים מאת neta_liv (צפו בכולם...)

neta_liv
thin4good@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: