רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - משהו טעים - רחלי קרוט - עוגת תפוזים רכה עם אוכמניות

עוגת תפוזים רכה עם אוכמניות

קערה אחת ומטרפה ו-5 דקות הכנה ויש לכם עוגת תפוזים רכה רכה משובצת באוכמניות עסיסיות. רק לערבב את כל המצרכים וקדימה לתנור

אחת העוגות האהובות עלי ביותר היא עוגת תפוזים. מעבר לטעם המופלא שלה, היא מפיצה בבית ניחוחות של חורף ומזכירה לכולם כמה עוגה בחושה יכולה להיות מענגת. תוסיפו לזה את המרקם הסופר רך שלה, שמתקבל בזכות רוטב התפוזים שנספג בעוגה אחרי האפייה ותוספת האוכמניות שמנקדות את העוגה ומעטרות אותה ביהלומים סגולים ועסיסיים ותקבלו פרוסה מושלמת שבאמת קשה להפסיק לאכול. ויעיד על כך אבא שלי שחיסל לא מעט ממנה וקבע שמדובר באחת העוגות הכי טובות שיצא לו לאכול.

ויש לה גם בונוס נוסף – בשביל להכין אותה צריך רק קערה אחת ומטרפה. כן, מה ששמעתם. לא צריך מיקסר או כלים מיוחדים, רק לערבב את כל המצרכים בקערה ולהעביר לתבנית. רק אל תגלו לאורחים שביליתם בדיוק 5 דקות במטבח כדי להכין אותה.

העוגה הזאת נהדרת ביחד עם התה של הבוקר או הקפה של הערב, כקינוח קליל וטעים אחרי הארוחה וכמובן כמשהו מתוק ומרגיע אחרי צום, כמו זה שיתרחש ביום כיפור השבוע. לצידה, הגשתי הפעם משקה מוגז אוכמניות, שהכנתי עם סירופ האוכמניות של סודהסטרים, עם שדרוג קטן של עלי נענע ואוכמניות טריות.

ובנימה אופטימית ומתוקה, מאחלת לכם שבוע רגוע ומאושר. שתמחלו ותקבלו, שתדעו לבקש סליחה ושתזכרו להיות אנשים טובים. בסוף, זה הכי חשוב.

גמר חתימה טובה.

600-שלביםחשוב לקמח את האוכמניות כדי שלא ישקעו לתחתית. צילום: רחלי קרוט

סודה סטריםמשקה אוכמניות מוגז שמשתדך מצוין לעוגה. צילום: רחלי קרוט

עוגת תפוזים בחושה עם אוכמניות

מצרכים:
210 גרם (כוס וחצי) קמח
שקית אבקת אפייה
240 גרם (כוס) סוכר
קליפה מגורדת (על החלק הדק) מ-2 תפוזים
1 מיכל יוגורט
3 ביצים
100 גרם (חצי כוס) שמן צמחי
קופסה קטנה אוכמניות

רוטב תפוזים:
מיץ מתפוז אחד או מקלמנטינה גדולה
5 כפות סוכר

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– בקערה גדולה מניחים קמח, א.אפייה, סוכר וגרידת תפוזים. טורפים מעט עם מטרפה ידנית.
– מוסיפים ביצים, יוגורט ושמן וטורפים עד שהתערובת אחידה. חשוב לא לטרוף יותר מדי אלא רק עד שהתערובת אחידה.
– בקערה קטנה (או בתוך קופסת הפלסטיק של האוכמניות) מניחים את האוכמניות ומפזרים מעליהן כפית קמח. מנערים מעט עד שכל האוכמניות תהיינה מצופות בקמח ומוסיפים לתערובת. מקפלים בעדינות באמצעות לקקן ומעבירים לתבנית משומנת היטב, עדיף עם נייר אפייה בתחתית שלה.
– אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם המוחדר אליה יוצא עם פירורים לחים.
– בזמן שהעוגה בתנור: מחממים בסיר קטן את הסוכר ומיץ התפוזים במשך 5 דקות או עד שהסוכר נמס לגמרי. אם רוצים טעם תפוזי חזק יותר, אפשר להוסיף לרוטב קליפה מגורדת מתפוז אחד.
– כשהעוגה יוצאת מהתנור, ועדיין חמה, יוצקים עליה את רוטב התפוזים (חשוב להשקות אותה בכל הרוטב) ומניחים אותה על השיש כדי שתתקרר ותספוג היטב את מיץ התפוזים.

עוגת תפוזים ואוכמניותהעוגה נשארת רכה המון זמן בזכות רוטב התפוזים והיוגורט. צילום: רחלי קרוט

הערות חשובות:
– במקום תפוזים אפשר להכין את העוגה עם קלמנטינות.
– במקום יוגורט אפשר להשתמש בשמנת חמוצה או קרם קוקוס לפרווה.
– אם אתם אוהבים את העוגות שלכם עם טעם עז של פירות הדר, ניתן להוסיף לרוטב תפוזים גרידה מתפוז אחד ואפילו כף מיץ לימון.
– אני ממש ממליצה לכם להשתמש באוכמניות טריות, אני יודעת שהן יקרות אבל בעיני זה ממש שווה את זה. אפשר למצוא אוכמניות בשווקים ובסופרים הגדולים. אם בכל זאת אתם מעדיפים להמנע מהם, אפשר להשתמש באוכמניות קפואות או בפטל.

עוגת תפוזים בחושהבכל פרוסה תגלו נקודות קטנות וסגולות של אושר. צילום: רחלי קרוט

סודה סטרים

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

5 תגובות

  1. רחלי יקרה, העוגה יפהפייה!
    שאלונת: מדוע בתחליפים ליוגורט לא רשמת מיץ תפוזים סחוט טרי? הרי זו עוגת תפוזים. האם זה משום שלעוגה זו צריך מרקם סמיך יותר או שכן אפשרי להשתמש במיץ תפוזים?

    • רחלי קרוט

      מיץ תפוזים יהפוך את הבלילה לדלילה מדי ולא ישמור על הרכות שלה כמו היוגורט. אני מבטיחה לנסות בקרוב להמיר במיץ תפוזים כדי לבדוק בצורה ברורה יותר מה קורה לעוגה אבל עד אז, ממליצה לא לשנות.

      אגב, מה שנחמד בעוגה, זה שהיא נורא בסיסית ואם לא מוסיפים את מיץ התפוזים מעל היא הכי עוגה בחושה רכה ונהדרת שאפשר לשדרג עם שוקולד צ'יפס, חלבה, פירות טריים, מייפל וכדומה.

  2. מה גודל התבנית?

    תודה

    • רחלי קרוט

      אני השתמשתי בתבנית אינגליש קייק 30, אבל אפשר גם בקטנות יותר (ואז יצאו לך 2 עוגות או עוגה אחת ועוד קאפקייקס). פשוט להקפיד שהגובה של הבלילה לא יעלה על 3/4 כי היא מאוד תופחת.

      בהצלחה :)

  3. מושלם! חייבת לנסות בקרוב :)

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: