רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - המרכיב הסודי - אולגה טוכשר - עוגת דובדבנים חמוצים

עוגת דובדבנים חמוצים

עוגה בחושה, מהירה ומ-5 מצרכים בלבד, משובצת בדובדבנים חמוצים ואבקת סוכר מעל. כמה פשוטה להכנה ככה טעימה ויפה

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
אם יש משהו שאני מתגעגעת אליו בהקשר של אוקראינה, ארץ מולדתי, זה לשפע של פירות ופירות יער בחודשי הקיץ. דובדבנים, פטל, דומדמניות, חמוציות – בכל הגדלים ובכל הצבעים, הכי מובנים מאליהם, הכי זולים שיש. כשהעונה שלהם מגיעה לשיאה, מפסיקים לאכול אותם (כי כמה אפשר?) ומתחילים לחפש פתרונות יצירתיים לאכסון ושימור: ממרחים, רטבים, ריבות, לפתנים למיניהם. כמובן משתמשים בהם גם לצורכי אפייה ביתית, בין השאר במהלך חורפים חסרי ויטמינים.

בקיץ ישראלי דובדבנים ופירות יער למיניהם הם אורחים מזדמנים, נכספים ויקרים. תרתי משמע. ומשנה לשנה המצב רק הולך ומחמיר. אנחנו נאלצים לשלם סכומים לא הגיוניים על מנת לטעום אותם. אני מניחה שכל אחד עושה חשבון אישי וחושב פעמיים לפני שהוא שקונה איזו קופסה קטנטנה של פטל בתור מילוי או תוספת לעוגה. אולי בעצם רק בתור קישוט J

אם בכל זאת בא לכם לאפות עוגה סופר ביתית, מרשימה וטעימה עם דובדבנים חמוצים, קיים פתרון זמין שלא יגרום לפשיטת רגל. הוא גם פוטר אותנו מהמלאכה המעצבנת והמלכלכת של הוצאת גלעינים. זוכרים את נושא השימור מהפסקה הראשונה? בכל סופר בארץ ניתן לרכוש לפתן דובדבנים מעולה. את המיץ, שהוא פינוק בפני עצמו, מסננים ושותים, ואת הדובדבנים מייבשים טיפה ומניחים על בלילה סמיכה שמכינים בקערה אחת בכמה דקות ספורות מחמישה מרכיבים בלבד. זורים מעל העוגה המוכנה אבקת סוכר למראה מושלג וחלומי ומחסלים. בתאבון!

מצרכים לתבנית 22-24 ס"מ:
צנצנת לפתן דובדבנים מגולענים
½ כוס סוכר
1 ביצה
1 גביע שמנת חמוצה 15%
3/4 כוס קמח
כפית אבקת אפייה
קצת אבקת סוכר לקישוט (אופציונלי)

אופן הכנה:
• מסננים את הדובדבנים ומשאירים טיפה להתייבש.
• מחממים את התנור ל- 200 מעלות.
• בקערת מיקסר מערבבים את הביצה עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
• מוסיפים את השמנת ומערבבים שוב.
• מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים פעם נוספת עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה, ללא גושים.
• משמנים קלות את תבנית האפייה ויוצקים את הבלילה.
• מסדרים את הדובדבנים, משתמשים בכמה שיותר.
• מכניסים את התבנית לתנור, מורידים את החום ל- 180 מעלות ואופים את העוגה בערך 35 דקות, או עד שהיא מזהיבה.
• מוציאים מהתנור, מקררים, אם רוצים – זורים מעל אבקת סוכר ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

הערות:
• תסננו היטב את הדובדבנים ותנו להם טיפה להתייבש – חשוב.
• אפשר להפחית את כמות הסוכר בבלילה ל- ¼ כוס.
• אפשר להחליף את השמנת החמוצה בכל סוג אחר של שמנת, גיל או "שלי" 4.5%.
• אפשר להחליף את הקמח הרגיל בכמות זהה של קמח תופח. במקרה הזה אין צורך באבקת האפייה.
• חשוב לתת לעוגה בהתחלה "מכת חום", לכן מחממים את התנור ל- 200 מעלות, אבל אופים ב- 180 מעלות.
• מומלץ להשתמש בתבנית אפייה מתפרקת.
• את המתכון המצולם עם הסברים צעד אחרי צעד אפשר לראות כאן.

בטורים הקודמים:
פאי רועים עם פירה ובשר טחון
עוגיות דאבל שוקולד במילוי ריבת חלב

מתכון לקינוח שכבות עם קרם גבינה, פירות ופירורי עוגיות

מתכון למאפינס ירקות עם קמח מלא

מתכון לצ'אטני תפוחים

מתכון למעדן שוקולד טבעוני

מתכון לשלגוני בננה וקוקוס בציפוי שוקולד

>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי

צילומים: אולגה טוכשר

המרכיב הסודי
המרכיב הסודי

מתכונים אחרונים מאת המרכיב הסודי (צפו בכולם...)

המרכיב הסודי
otuksher@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: