מנה חגיגית שמתאימה לארוחת חג או שישי – פרוסות של צלי בשר ברוטב עשיר של פטריות, שום ועשבי תיבול של השף סהר רפאל
מצרכים:
נתח שלם של בשר מספר 5
10 גרגירי פלפל אנגלי
5 עלי דפנה
מלח
פלפל
2 סלסלות פטריות שמפיניון ופורטובלו
5 שיני שום
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
2 בצלים
1 כף קמח
1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה:
• קוצצים את עשבי התיבול ופורסים את הפטריות, השום והבצל.
• בסיר עם מים, פלפל אנגלי ועלי דפנה מבשלים את נתח הצלי כשעתיים וחצי.
• מוציאים מהסיר ומקררים היטב.
• פורסים בעזרת סכין חדה בעובי הרצוי ומניחים בקערת פיירקס (שומרים 2 כוסות מהנוזל בו בושל הבשר).
• במחבת מחממים שמן זית ומטגנים מעט את הבצל.
• מוסיפים את הפטריות, השום והקמח ומטגנים 2 עד 3 דקות.
• מוסיפים את הנוזל ששמרנו בהדרגה עד יצירת רוטב. טועמים ומתקנים תיבול.
• שופכים את הרוטב מעל נתחי הבשר ומפזרים מעל את עשבי התיבול.
• מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל-35 דקות.
המתכון באדיבות השף סהר רפאל, שף רשת המזון “יינות ביתן” והבעלים של מסעדות “כדיתא” ו”כרמים”.
צילום: סטודיו אריה ויסמין
>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק
מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? נסו את אלה:
רוסטביף
עוגת דבש וסילאן בחושה
פאי תפוחים עם בצק פריך
מיני מוס טונה
שלום, רציתי לשאול האם במקום להשתמש בנתח שלם מספר 5, יש אפשרות להשתמש בנתחים חתוכים כבר (לדוגמא מספר 8 או דומיו)?!