רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - משהו טעים - רחלי קרוט - עוגת דבש הפוכה עם בננות, תפוחים ורוטב טופי פקאנים
עוגת-דבש-ובננות

עוגת דבש הפוכה עם בננות, תפוחים ורוטב טופי פקאנים

מושחתת, מרשימה ובעיקר מאוד רכה וטעימה – עוגת דבש הפוכה עם בננות, תפוחים ורוטב טופי משובץ בפקאנים. ה-כוכבת של החג

סטריפ משהו טעים
עוגת דבש היא קצת כמו בצל וקפה, מתחילים לחבב אותה רק בגיל מאוחר כשהחיך כבר מספיק מנוסה להבין מה טעים באמת ומה סתם מלא בקטשופ. ובכלל, איך אפשר לוותר על בצל בתבשילים?

אם להודות על האמת, הדוגמה שלי לא משהו, גם בגילי המופלג אני עדיין לא חסידה של בצל בסלט וקפה? אליו אני בכלל לא מתקרבת. לעומת זאת, בשנים האחרונות התאהבתי לגמרי בעוגות דבש. בעיקר אלה הרכות, שהטעם שלהן מזכיר לי בסבוסה מלאה בסירופ.

העוגה שלפניכם היא בדיוק כזאת. היא מושחתת, מרשימה ובעיקר מאוד רכה וטעימה. ואפילו ממש קל להכין אותה.

שילוב הטעם העמוק והמתוק של הדבש עם החמצמצות של התפוחים והרכות של הבננות הופך אותה למלכה אמיתית. לכוכבת. לזאת שקוצרת מחמאות מהאורחים והמשפחה. בעיקר מהרגע שתזלפו מעליה את רוטב הטופי המבריק שמשובץ בפקאנים קצוצים.

אז רגע לפני ראש השנה והארוחה החגיגית, רציתי לאחל לכם שנה מתוקה ומאושרת, מלאה ברגעים מספקים ומאתגרים. שנה של התחדשות ושל התחלות מבטיחות ובעיקר שתהיה שנה מלאה בחוויות שתרצו לנצור.

– המתכון מבוסס, עם שינויים והתאמות, על המתכון המצוין של נטלי לוין לעוגת דבש

מצרכים:
100 מ"ל מים רותחים
שקיק תה (*ראו הערות)
200 מ"ל (1 מיכל) שמנת חמוצה
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה
50 גרם סוכר לבן
60 גרם (4 כפות) סוכר חום כהה
250 גרם (2/3 כוס) דבש יד מרדכי 
2 ביצים
350 גרם (2 ו-1/2 כוסות) קמח
שקית אבקת אפייה

בנוסף:
3 בננות (לא רכות מדי)
1 תפוח, קלוף
50 גרם חמאה
4 כפות סוכר חום כהה
כפית קינמון

לרוטב טופי פקאנים (לא חובה):
3/4 כוס סוכר
1/3 מיכל חלב קוקוס (זה שמגיע בקופסת שימורים)
1/2 כוס פקאנים, שבורים גס

אופן הכנה:
  מחממים תנור ל-170 מעלות.
  מניחים את שקיק התה במים הרותחים למשך 3-4 דקות.
  טורפים בקערה שמנת, שמן, סוכר, דבש וביצים. מוסיפים את המים (ללא התיון) וטורפים. מניחים בצד.
  חותכים את הבננות לפרוסות בעובי 2 ס"מ את התפוח לקוביות בגודל ס"מ.
•  משמנים היטב תבנית ומניחים בתחתחית עיגול של נייר אפייה (אל תדלגו על השלב הזה, הוא יעזור לכם לחלץ את העוגה מבלי שהבננות ידבקו לתחתית).
  חותכים את החמאה לפרוסות דקות, מניחים על תחתית התבנית ומעליה מפזרים סוכר חום וקינמון.
מניחים מעל את הבננות והתפוחים.
  מוסיפים לקערה עם הנוזלים (דבש, ביצים, תה) את הקמח ואבקת האפייה. טורפים רק עד לאיחוד החומרים.
  מעבירים את הבלילה לתבנית, מעל הבננה והתפוח, ואופים במשך 40 דקות או עד שקיסם שנכנס לעוגה יוצא עם פירורים לחים.
  מחכים 5 דקות והופכים את העוגה לצלחת הגשה.
  מזלפים את רוטב הטופי והפקאנים ומצננים טמפרטורת החדר.

הכנת רוטב טופי:
  מניחים בסיר, על אש נמוכה, את הסוכר ומניחים לו למשך כמה דקות עד שהוא מתחיל להפוך לאט לאט לקרמל בצדדים (בשום אופן לא מערבבים או נוגעים בסוכר עם כפית).
  מסובבים מעט את הסיר בתנועות סיבוביות כדי לאפשר לסוכר להגיע לכל מקום ולהתמוסס בצורה אחידה יותר.
  שימו לב: אם הסוכר מתחילן לקבל צבע כהה מדי, הורידו אותו מהאש והמשיכו לסובב מעט את הסיר עד שכל הסוכר נמס.
  ברגע שנוצר קרמל חלק בצבע ענברי מוסיפים חלב קוקוס. הקרמל יהפוך למעין סוכריה קשה וזה בסדר. קצת סבלנות ואש נמוכה ואחרי כמה דקות הסוכר ימס ויווצר לכם רוטב חלק.
  מוסיפים את הפקאנים, מערבבים היטב בתוך הרוטב (עדיין על האש) במשך 2 דקות ומורידים מהגז.
  ממתינים 5 דקות כדי שהרוטב מעט יתמצק ומזלפים על העוגה.


הערות חשובות:
– ניתן להשתמש בכל סוג תפוח שאתם אוהבים, אני מעדיפה את החמוץ יותר.
– בננות ותפוחים – ניתן להכין את העוגה רק עם בננות (ואז צריך בערך 5 בננות) או לשלב בינהם כמו שעשיתי כאן.
– שקיק תה – מומלץ להשתמש בתה מעט חמצמץ או מתובל שיתן קונטרה לדבש המתוק – ספציפית כאן השתמשתי בתה לימון וג'ינג'ר אבל אפשר כמובן גם תה קינמון, תה לימון או לואיזה.
– העוגה נהדרת גם בלי רוטב הטופי אבל איתו היא מושלמת ומושחתת.
– במקום פקאנים ניתן להשתמש בכל אגוז אחר שאוהבים – אגוזי מלך, פיסטוקים, אגוזי לוז וכדומה.
– רוטב טופי – ניתן לזף את הרוטב על כל העוגה ובהגשה לחתוך לפרוסות או לשמור את הרוטב בקערת זכוכית ולפני ההגשה לחמם אותו במיקרו (או על אש נמוכה) ולזלף מעל כל פרוסת עוגה שאתם מגישים.

 אל תפספסו:
פילה סלמון בדבש ולימון
פרחי כרוביות בדבש וצ'ילי
לחמניות דבש אווריריות
אצבעות שוקולד עם דבש ופיצוחים

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט
    משהו טעים - רחלי קרוט
  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר
    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר
  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים
    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית
  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר
    במטבח של מעייני - מעיין נדיר
  • חדש על המדף - החמישיה
    חדש על המדף - החמישיה
  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור
    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור
  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים
    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים