הכי מתאים לי השבוע לקפוץ לאיטליה. אבל עד שהחופשה תתממש, קבלו את הטירמיסו, עוגת גבינה איטלקית, בעלת אפקט מעורר (בשל מרכיב האספרסו/קפה) שתרענן לכם את ימי הקיץ החמימים.
מתכון קל להכנה, מוגש בכוסות הגשה או קעריות אישיות וקוצר אינספור מחמאות.
הערות:
• ניתן להכין את הטירמיסו בתבנית הגשה כעוגה ולא בכוסות אישיות.
• ניתן להכין ווריאציה "שמחה" לילדים (ובעיקר לנו!) מקושטת בעדשים צבעוניות, מרנגים או מקופלת שמניחים מעל.
מצרכים לקרם:
6 ביצים מופרדות
500 גרם גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת (מסקרופנה משביחה את הטעם)
6 כפות סוכר
קמצוץ מלח
בנוסף:
כוס אספרסו חזק וקר, או כף של נס קפה מהולה במים חמים
1/2 כוס ברנדי או שרי
חבילת בישקוטים או אמרטי (אמרטי – עוגיות שקדים, ניתן להשיג בקונדיטוריות או חנויות מתמחות)
קקאו לקישוט
אופן הכנה:
• מקציפים חלמונים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים את המסקרפונה ומערבבים לתערובת חלקה.
• בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים וקמצוץ המלח לקצף יציב. מוסיפים 1/3 מהקצף לתערובת הגבינה ומבליעים היטב לקבלת קרם אחיד.
• מקפלים את יתרת קצף החלבונים לתערובת.
• מערבבים את אספרסו והאלכוהול (ברנדי/שרי) יחד, וטובלים קלות (לא משרים) את הבישקוטים מכל הצדדים.
• מסדרים 2-3 מהבישקוטים בכוסות הגשה אישיות או בקעריות שקופות. ניתן לחתוך את הבישקוט לשניים בהתאם לגודל הכלי.
• יוצקים את תערובת המסקרפונה מעל, בוזקים אבקת קקאו בנדיבות ומכניסים למקרר למשך 4 שעות, ולמהדרין, למשך לילה שלם.
צילום וסטיילינג: חיה ריבקין
תכירו
אתי בטיטו, בת 24, משפטנית במקצועי, שוקולטיירית (מקצועית) בשביל הנשמה וקונדיטורית חובבת עם שאיפות. מעריצה ומעריכה יצירות קולינריות. ליצירת קשר, שאלות ושת"פ – etush93@walla.com