פלפלים מלאים כל טוב

מאת: orly-cohen-b

מנה מזינה, משביעה וסופר טעימה שמתאימה גם לצמחונים - פלפלים במילוי אורז, צנוברים וחמוציות, ברוטב עגבניות עם עשבי תיבול

[caption id="attachment_11936" align="alignleft" width="302"]צילום: אורלי כהן מכאן הכל התחיל. צילום: אורלי כהן[/caption]

בצירוף מקרים שכזה, בדיוק באותו זמן שנחתה על מפתן ביתי שקית עם מוצרי מזון של רשת מגה, נחתה עלי גם המוזה, ויחד עם הפלפלים האדומים שכבר חיכו במקרר מתחילת השבוע, החלטתי להכין פלפל ממולא כל טוב.

הפעם, הכוונה היא ל"כל טוב" מן הטבע - מתאים לצמחונים ולטבעונים. מה היה לנו? צנוברים, אגוזים וטחינה (של מגה שמיוצרת על ידי הנסיך וזולה יותר) שהם מקור לחלבון ושומנים טובים ואורז בסמטי שממלא את תפקידו המסורתי של הדגן הפחמימתי. הפלפלים הושקו ברוטב עגבניות סמיך (שהוא מקור טוב לליקופן) עם עשבי תיבול טריים לקבלת מנה טעימה ובריאה. פלפל ממולא כזה יכול להוות פתיח לארוחה או ארוחת ערב מזינה ומחממת לימים הקרים הממשמשים ובאים.

מצרכים:
9-10 פלפלים אדומים גדולים (הכמות צריכה להכנס ולמלא תחתית של סיר רחב, כך שהפלפלים יעמדו ולא יפלו)

למלית:
1 כוס אורז בסמטי מגה
1 ו-3/4 כוסות מים
2 כפות שמן
4 בצל ירוק, קצוץ לטבעות דקות
1 פלפל אדום, קצוץ דק
1/2 פלפל חריף, קצוץ דק
3 כפות טחינה גולמית (אני השתמשתי בטחינה מלאה של מגה שמיוצרת על ידי הנסיך)
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס צנוברים
1/4 כוס אגוזים, קצוצים
3 כפות פטרוזיליה (או כוסברה), קצוצה דק

לרוטב:
2 קופסאות רסק עגבניות קטנות מגה
4 עגבניות בינוניות, קלופות וקצוצות
2 כוסות מים

עשבי תיבול:
4 כפות עלי פטרוזיליה, קצוצים
1/2 כוס עלי בזיליקום
4 ענפי טימין
2-3 ענפי נענע, קצוצים (עלים בלבד)
ענף רוזמרין, מופרד למחטים
מלח, פלפל גרוס

אופן הכנה:
• הכנת המלית: שוטפים את האורז ומסננים.
• מטגנים קלות את הבצל הירוק וקוביות הפלפלים משני הסוגים.
• מוסיפים את האורז והמים ומבשלים 15 דקות.
• מוסיפים לאורז את הטחינה, הצימוקים, חמוציות, צנוברים, אגוזים קצוצים ופטרוזיליה. מערבבים.
• חותכים את ראש הפלפלים, מרוקנים ומעמידים בסיר.
• ממלאים את הפלפלים כמעט עד סופם וסוגרים עם המכסים שלהם.
• הכנת הרוטב: ניתן לבשל את הרוטב בנפרד, אך הפעם העדפתי להכניס את כל המרכיבים לקערה, את העגבניות, המים, עשבי התיבול והתבלינים. לערבב ולצקת מסביב לפלפלים.
• מבשלים על אש קטנה במשך 40-50 דקות ומניחים לפלפלים לנוח למשך 15 דקות לפחות..
• הגשה: מרימים את מכסי הפלפלים ויוצקים מעט מהרוטב לתוכם. מומלץ להוסיף בשלב ההגשה מעט עשבי תיבול טריים. בתיאבון!

>> לבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים
צילומים: אורלי כהן

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:
מרק ירקות עם קוקלות
ניוקי ברוטב שקשוקה
חצ'פורי משודרג
צלי עוף עם שעועית ירוקה וארטישוק
סלט בורגול עם עדשים שחורות וכרוביות
מרק ירקות עם כופתאות סולת
שלגיות קוקוס